مشاور وزیر بهداشت: کرونا تا به امروز 34 بار تغییر چهره داده است
به گزارش مجله سفرنامه مالزی، محمد اسماعیل اکبری مشاور عالی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به ماهیت ویروس کرونا اشاره کرد و گفت: شاید تحلیل بیولوژیک ویروس آسان ترین راه برای انجام وظیفه امروز و فردای ما در کنار تجربیات و اکتسابات علمی باشد. این توده کروماتینی شبیه یک موجود زنده معمولی مورد نظر ما نیست بلکه زنجیره ای ژنتیکال است که با بهره گیری از گیرنده های تاجی شکل خود به آسانی به سطح سلول ها می چسبد و بدون داشتن گیرنده اختصاصی و بدون مجوز وارد سلول شده و با عبور از سیتوپلاسم سلولی به درون هسته سلولی وارد می شود.
به گزارش مهر، وی ادامه داد: هسته سلول محل اصلی فرماندهی حیات با حضور ژن هایی است که روی کروموزوم ها قرار دارند. در هر سلول قریب 30 هزار ژن وجود دارد که مرگ و بقا، سلامت و بیماری را اداره می کنند.
اکبری گفت: ویروس کرونا به عنوان یک مهمان ناخوانده، گروهی از ژن ها را مورد هجمه قرار داده و آن ها را وادار به کپی سازی از خود می کند بدین معنی که ژن (ها) به جای نوشتن نسخه مناسب برای ادامه حیات و سپردن آن به پیامبران ژنتیکی و ساخت پروتیین های لازم، به کپی برداری از این ویروس مشغول می شود تاحدی که سلول های طبیعی از راستا عملکردی خود خارج شده و رفتار های غیرعادی انجام می دهند، که در اینجا تا امروز متوجه شده ایم طوفان سایتوکاینی که موجد التهاب خاص است در سلول ها پیدا می شود و این اتفاق منجر به کاهش و یا نابودی عملکرد اعضای حیاتی می شود.
وی افزود: ویروس کرونا اگرچه تمایل بیشتری به دستگاه تنفس دارد، اما به همه ارگان ها نفوذ کرده و آن ها را از کار می اندازد. شاید این دلیل اصلی نشانه های مختلف بیماری باشد، گاهی با نشانه های شبه سرماخوردگی گاهی با علائم چشمی، زمانی با سر درد و گا ها با نشانه های گوارشی و پوستی، اما اغلب بدون علامت خاص. اگر چه اصولی از عملکرد ویروس را شناخته ایم، اما هنوز چهره و واقعیت بیولوژیک آن روشن نیست.
مشاور عالی وزیر بهداشت تاکید کرد: این ویروس تا به امروز 34 بار تغییر چهره داده است، در برخی مکان هایی که مهار شده برگشته و یا با چهره ای متفاوت اعلام حضور کرده است. از ایمنی ناشی از آن مطمئن نیستیم و مبتلایان جان به در برده ممکن است در مواجهه با حجم بیشتری از ویروس مجددا گرفتار شوند.
اکبری با عنوان این مطلب که ویروس کرونا مردنی نیست که او را بکشیم، افزود: او از مرگ میزبان خود هم راضی نیست، زیرا او نیز نابود می شود و این دلیلی برای گسترش زیاد و مرگ پایین آن است. تنها راه مهار کرونا کنترل و به گوشه کشاندن آن است، بدین معنی که میزبانان این ویروس را به طور اعم چه در بیمارستان و با نشانه های حاد و بد باشند و چه در منزل، خیابان و محل کار با نشانه های خفیف یا بی نشانه باشند، باید در قرنطینه و نظارت کامل قرار داد تا نظام ایمنی میزبان شخصیت تهاجمی ویروس را کنترل کرده و آن را از تکثیر منصرف کند. این مفهوم مهار ویروس و ایمنی مردمان است که باید همگان آن را عمیقا بفهمند و به کمک دولت و حاکمیت عملیاتی کنند. تنها راه نجات، انجام وظیفه از سوی همه و شناخت علمی با قدرت پاسخگویی موثر است. با این حساب تاریخی برای رفتنش نداریم و عملکرد ماست که ممکن است مهار او را زود یا دیر اعلام کند.
منبع: فرارو