طرز تهیه پنکیک خرمالو ، پنکیک خرمالو بدون تخم مرغ چطور درست میشه؟

به گزارش مجله سفرنامه مالزی، پنکیک خرمالو یه دسر ساده و خوش طعم پاییزیه که با ترکیب پوره خرمالوی رسیده، آرد، تخم مرغ، شیر و میزان کمی بکینگ پودر درست می شه. با خرمالو به عنوان یک میوه خوشمزه پاییزی می توانید یک درست کنید. این پنکیک بدون احتیاج به فر روی تابه پخته می شه و بافتی نرم و سبک داره که برای میان وعده یا عصرونه انتخاب مناسبیه. پنکیک خرمالو به خاطر استفاده از خرمالوی طبیعی احتیاجی به شکر زیاد نداره و می تونه جایگزین سالمی برای شیرینی های سنگین تر باشه، مخصوصاً در روزهای خنک پاییزی کنار چای یا دمنوش. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه پنکیک خرمالو می پردازیم.

طرز تهیه پنکیک خرمالو ، پنکیک خرمالو بدون تخم مرغ چطور درست میشه؟

طرز تهیه پنکیک خرمالو در یک نگاه

برای تهیه پنکیک خرمالو، ابتدا خرمالوها رو بشورین، پوست بگیرین و پوره کنین. بعد آرد، بیکینگ پودر، دارچین و نمک رو با هم مخلوط کنین و توی یه کاسه دیگه تخم مرغ، شیر و وانیل رو ترکیب کنین. مواد خشک و مایع رو با هم مخلوط کنین تا مایه ای نسبتاً غلیظ به دست بیاد، بعد پوره خرمالو رو بهش اضافه کنین و هم بزنین تا یکدست بشه.

تابه رو کمی چرب کنین، روی حرارت ملایم قرار بدید و گرمش کنین و مایه رو با ملاقه داخلش بریزین تا هر دو طرف پنکیک طلایی بشه. در آخر پنکیک ها رو توی ظرف بچینین و با عسل، خامه یا گردوی خردشده سرو کنین.

برای خوندن میزان مواد اولیه، جزئیات و مراحل طرز تهیه پنکیک خرمالو ادامه مطلب رو مطالعه کنید.

مواد لازم برای تهیه پنکیک خرمالو

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
خرمالوی رسیده4 عدد
شیر3/4 لیوان فرانسوی دسته دار
آرد سفید1 لیوان فرانسوی دسته دار
بیکینگ پودر1 قاشق چای خوری
دارچیننصف قاشق چای خوری
وانیلنصف قاشق چای خوری
نمکنوک قاشق چای خوری
تخم مرغ1 عدد
روغن سرخ کردنیبه میزان کافی
عسل، مغز گردو و خامهبرای سرو با پنکیک خرمالو

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 15 دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه پنکیک خرمالو: 10 دقیقه

میزان کالری در هر 100 گرم پنکیک خرمالو: حدود 180 تا 200 کیلوکالری

مراحل طرز تهیه پنکیک خرمالو

برای تهیه پنکیک خرمالو، کافیه مواد رو طبق ترتیب ترکیب کنین تا مایه ای نرم و خوش رنگ به دست بیاد. در ادامه مراحل رو به صورت دقیق نوشتیم تا نتیجه کارتون پف دار، معطر و یکدست بشه.

مرحله اول: خرمالوها رو تمیز و آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه پنکیک خرمالو، خرمالوها رو بشورین، خشک کنین و پوستشون رو جدا کنین. هسته، قسمت های سفت زیر دم میوه یا بخش های تیره و لک دار رو هم دور بندازین. بهتره از خرمالوی کاملاً رسیده استفاده کنین تا طعم شیرین طبیعی تری بده و احتیاجی به افزودن شکر اضافی نباشه. اگر خرمالوها هنوز کمی سفت بودن، می تونین چند ساعت در دمای اتاق بذارین تا نرم تر بشن.

مرحله دوم: خرمالوها رو پوره کنید

تکه های پوست گرفته خرمالو رو داخل مخلوط کن یا غذاساز بریزین و تا زمانی که بافتشون کاملاً یکدست و نرم بشه، مخلوط کنین. پوره باید حالت کرمی و بدون تکه های درشت داشته باشه. اگه پوره خرمالو خیلی غلیظ بود، می تونین یک قاشق شیر بهش اضافه کنین تا روان تر بشه و موقع ترکیب با مایه راحت تر مخلوط شه.

شما می تونید شیر رو به صورت و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله سوم: مواد خشک رو با هم ترکیب کنین

توی یه کاسه بزرگ، آرد، بیکینگ پودر، دارچین و نمک رو با هم مخلوط کنین. این کار باعث می شه مواد پف دهنده و ادویه به صورت یکنواخت پخش شن و بافت نرم تری به پنکیک بدن. بهتره مواد خشک رو یک بار الک کنین تا مایه سبک تر بشه و موقع پخت، پنکیک خوب بالا بیاد.

شما می تونید آرد، بکینگ پودر، دارچین و نمک رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله چهارم: مواد مایع رو آماده کنین

در یه کاسه دیگه، تخم مرغ، شیر و عصاره وانیل رو با چنگال یا همزن دستی مخلوط کنین تا کاملاً یکدست بشن. این ترکیب مایه ای نرم و لطیف ایجاد می کنه که پایه اصلی پنکیکه. توی این مرحله هنوز پوره خرمالو رو اضافه نکنین تا قوام مایه بهتر تنظیم بشه.

شما می تونید تخم مرغ و وانیل رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله پنجم: مایه خشک و مایع پنکیک خرمالو رو ترکیب کنین

در ادامه طرز تهیه پنکیک خرمالو، مواد مایع رو به آرومی داخل کاسه آرد بریزین و با لیسک یا قاشق چوبی هم بزنین تا خمیر شکل بگیره. زیاد هم نزنین چون ممکنه بافت پنکیک سفت بشه. فقط تا جایی هم بزنین که آرد دیده نشه و مواد کاملاً ترکیب شن. مایه باید غلیظ ولی روان باشه.

مرحله ششم: پوره خرمالو رو به مایه اضافه کنین

پوره آماده شده خرمالو رو کم کم به مایه اضافه کنین و با حرکت های دورانی هم بزنین تا رنگ و بافتش یکدست بشه. خرمالو نه تنها رنگ زیبا و بوی خاصی به مایه می ده، بلکه باعث می شه بافت پنکیک نرم تر و مرغوب تر بشه. اگه مایه بیش از حد غلیظ بود، یه تا دو قاشق شیر اضافه کنین تا روان تر شه.

مرحله هفتم: تابه رو گرم و چرب کنین

تابه نچسبی رو روی حرارت ملایم بذارین و با برس یا دستمال آغشته به روغن، سطحش رو چرب کنین. وقتی تابه گرم شد (بدون اینکه دود کنه)، آماده ریختن مایه پنکیک خرمالو هستش. برای هر پنکیک حدود نصف ملاقه از مایه رو وسط تابه بریزین تا خودش به سمت اطراف باز بشه.

شما می تونید روغن سرخ کردنی رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله هشتم: پنکیک های خرمالو رو بپزین و برگردونین

وقتی روی پنکیک حباب های ریز ظاهر شد و لبه ها کمی خشک به نظر رسید، یعنی وقت برگردوندنه. با کاردک اون رو احتیاطاً برگردونین و طرف دیگه رو حدود یک دقیقه بپزین تا طلایی بشه. حرارت باید ملایم و یکنواخت باشه تا هم مغز پخته بشه و هم رنگش نسوزه.

مرحله نهم: مایه باقی مونده پنکیک رو بپزین

همین فرآیند رو برای بقیه مایه تکرار کنین. اگه حس کردین تابه خشک شده، قبل از هر بار ریختن مایه کمی روغن اضافه کنین. پنکیک های آماده رو بین دو دستمال نخی قرار بدین تا گرم بمونن و بخار اضافی شون گرفته بشه.

مرحله آخر: پنکیک خرمالو رو سرو کنین

پنکیک ها رو توی ظرف سرو بچینین و بنابر سلیقه تون با عسل، گردوی خردشده، خامه یا کمی پودر دارچین تزئین کنین. این پنکیک به خاطر ترکیب خرمالو، دارچین و وانیل طعمی گرم و معطر داره که برای صبحونه یا عصرونه پاییزی خیلی دل چسبه.

شما می تونید عسل، مغز گردو و خامه و بعلاوه انواع رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

طرز تهیه پنکیک خرمالو به روش رژیمی

طرز تهیه پنکیک خرمالوی رژیمی درست مثل روش معمولیه و فقط چند تفاوت داره. در این نسخه به جای آرد سفید از آرد سبوس دار استفاده می کنین و می تونین بخشی از شیر رو با شیر کم چرب یا ماست یونانی جایگزین کنین.

به جای شکر هم از میزان کمی عسل یا شیرین کننده طبیعی استفاده می شه و روغن سرخ کردن خیلی کمتره یا به کلی حذف می شه اگه از تابه نچسب استفاده کنین. این نوع پنکیک برای افرادی که رژیم کاهش وزن دارن، کسانی که قند خونشون بالاست، یا دنبال صبحانه و میان وعده ای سبک تر و مقوی هستن انتخابیه عالیه چون هم طعم خرمالو رو داره و هم ارزش تغذیه ایش بالاست.

نکات مهم در طرز تهیه پنکیک خرمالو

  • می تونین کمی از پوره خرمالو رو کنار بذارین و بعد از سرخ شدن پنکیک ها روی سطحشون بمالین تا براق تر بشن و رایحه خرمالو بیشتر احساس بشه.
  • اگه شیر در دسترس ندارین، می تونین از ماست رقیق یا دوغ استفاده کنین، فقط دوغ رو خیلی ترش انتخاب نکنین تا طعم پنکیک تغییر نکنه.
  • دستور پنکیک خرمالو برای هر نوع پنکیک دیگه هم کاربرد داره. فقط کافیه میوه تون رو با پوره مشابه جایگزین کنین، مثلاً از پوره موز، سیب یا گلابی استفاده کنین تا بافت و مزه ای نو بسازین.
  • برای اینکه طعم دارچین غالب نشه، بهتره میزانش رو با وانیل بالانس کنین تا رایحه ها هماهنگ و ملایم بمونن. دارچین اگر زیاد ریخته بشه، طعم خرمالو رو می پوشونه، اما میزان متعادلش باعث گرمی طعم و بوی مطبوع می شه.
  • برای خوش عطرتر شدن مایه، می تونین کمی پوست پرتقال رنده شده بهش اضافه کنین. البته مراقب باشین بخش سفید پوست رو نریزین چون طعم تلخی داره.
  • برای اینکه پنکیک ها پف بیشتری داشته باشن، تخم مرغ رو جداگانه با چنگال یا همزن دستی بزنین تا کمی کف کنه بعد به مواد اضافه کنین.
  • اگر می خواین پنکیک ها سبک تر بشن، می تونین بخشی از آرد سفید رو با آرد سبوس دار یا آرد جو دوسر جایگزین کنین. این کار علاوه بر بافت متفاوت، ارزش غذایی بالاتری هم داره و برای صبحانه یا میان وعده مفیده.
  • پنکیک رو با حرارت ملایم بپزین تا وسطش هم کاملاً بپزه و بیرونش نسوزه. حرارت زیاد فقط ظاهرش رو طلایی می کنه ولی داخلش خام می مونه.
  • وقتی اولین طرف پنکیک خرمالو طلایی شد و روی سطحش حباب هایی دیدین، اون موقع زمان برگشتنشه. اگر زودتر برگردونین، ممکنه شکل پنکیک به هم بخوره.
  • اگه می خواین طعم خرمالو طبیعی تر حس بشه، از خرمالوی حسابی رسیده استفاده کنین چون شیرینی اش بیشتره، احتیاجی به شکر زیاد نیست و بافت پوره هم نرم تر و خوش عطرتر می شه.
  • برای پخت یکنواخت تر، تابه رو قبل از ریختن مایه کاملاً گرم کنین ولی بعد از اینکه مایه رو ریختین حرارت رو کم کنین تا پنکیک ها نه بسوزن نه خام بمونن.
  • می تونین مایه رو حدود ده دقیقه استراحت بدین تا ذرات آرد کاملاً خیس بخورن و بافت پنکیک نرم تر و لطیف تر بشه.
  • برای سرو شیک تر، پنکیک ها رو به صورت چندلایه بچینین و بین هر لایه کمی خامه، پوره خرمالو یا عسل بریزین تا ظاهرش اشتها آورتر و مزه ها ترکیب بشن.
  • در آخر می تونین چند مغز گردوی خرد شده داخل مایه یا روی سطح پنکیک ها بریزین تا کمی تردی به بافت اضافه کنه و همزمان ارزش غذایی بالاتر بره.

فوت و فن های خوشمزه شدن پنکیک خرمالو

چطور می شه پنکیک خرمالو رو بدون تخم مرغ درست کرد؟

می تونین تخم مرغ رو با نصف موز له شده یا دو قاشق غذاخوری ماست چکیده یا یونانی جایگزین کنین. موز طعم شیرینی دلپذیری می ده و ماست یاری می کنه تا بافت پنکیک نرم تر بمونه.

چرا گاهی پنکیک ها وسطشون خام می مونن؟

علت اصلیش حرارت زیاد ماهی تابه است. وقتی حرارت بالا باشه، سطح پنکیک سریع طلایی می شه اما داخل خام می مونه. حرارت رو ملایم کنین تا پخت یکدست تر و بافت نرم تر بشه.

اگر خرمالو بیش از حد رسیده بود، باز هم می شه ازش استفاده کرد؟

بله، حتی بهتره! خرمالوی خیلی رسیده در طرز تهیه پنکیک خرمالو، پوره ای لطیف تر و شیرین تر می ده و طعم پنکیک رو طبیعی تر می کنه. فقط قبل از استفاده بخش تیره یا بیش ازحد نرم رو جدا کنین.

چطور می شه پنکیک ها رو تردتر کرد؟

برای ترد شدن لایه بیرونی، مایه رو کمی غلیظ تر درست کنین و تابه رو پیش از ریختن مایه کاملاً گرم کنین. بعلاوه می تونین کمی کره ذوب شده به مایه اضافه کنین تا سطح پنکیک طلایی تر و خوش بوتر بشه.

میشه پنکیک خرمالو رو از شب قبل درست کرد؟

بله، فقط کافیه بعد از پخت اجازه بدین کاملاً خنک بشن، بعد توی ظرف دربسته داخل یخچال نگه دارین. موقع مصرف دوباره با کمی حرارت ملایم در تابه گرمش کنین تا مثل یه پنکیک خرمالوی تازه بشه.

برای سرو خوش عطرتر پنکیک خرمالو چه ترکیب هایی مناسبه؟

پنکیک خرمالو با عسل، پودر دارچین، خامه یا ماست ساده خیلی خوش طعم می شه. اگه دنبال رایحه پاییزی تر هستین، کمی پودر زنجبیل یا پوست پرتقال رنده شده هم مناسبه.

اگر مایه پنکیک بیش از حد شل شد، باید چیکار کرد؟

کافیه یکی دو قاشق آرد به تدریج اضافه کنین تا غلظتش تنظیم بشه. مایه باید نه خیلی سفت باشه نه خیلی روان؛ وقتی از قاشق بریزین باید آهسته پخش بشه و شکل خودش رو حفظ کنه.

منبع: افق کوروش
انتشار: 18 آبان 1404 بروزرسانی: 18 آبان 1404 گردآورنده: malayro.ir شناسه مطلب: 2708

به "طرز تهیه پنکیک خرمالو ، پنکیک خرمالو بدون تخم مرغ چطور درست میشه؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه پنکیک خرمالو ، پنکیک خرمالو بدون تخم مرغ چطور درست میشه؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید