دستور اصلی نان اشتولن (کیک استولن) ، کیک کریسمس اتریش و آلمان

به گزارش مجله سفرنامه مالزی، نان اشتولن یا کیک استولن (Stollen Bread) یکی از مقوی ترین انواع نان بین المللی است که اصالت آن به کشورهای اتریش و آلمان برمی گردد. نان اشتولن طعم شیرینی دارد و حاوی انواع و اقسام میوه های خشک و مغزیجات گوناگون است. به همین علت، این نان مغذی بیش تر حالت کیک دارد و به عنوان کیک کریسمس اتریش و آلمان سرو می گردد. این کیک خوشمزه در سراسر جهان هواداران پر و پا قرصی دارد. اگر شما هم دوست دارید روش پخت با طعم های متنوع را بلد باشید، با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه نان اشتولن (نان کریسمس) را به شما آموزش دهیم.

دستور اصلی نان اشتولن (کیک استولن) ، کیک کریسمس اتریش و آلمان

مواد لازم برای تهیه نان اشتولن (نان کریسمس)

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
آرد قنادی2 لیوان فرانسوی دسته دار
پودر خمیر مایه فوری1 قاشق غذاخوری
شیرنصف لیوان فرانسوی دسته دار
کره200 گرم
شکر100 گرم + 1 قاشق سوپخوری
نمکنوک قاشق چای خوری
تخم مرغ1 عدد
کشمش طلایی (بی دانه)100 گرم
مغز گردو50 گرم
خرما خشک (بدون هسته)50 گرم
خرمالو خشک شده50 گرم
قیسی50 گرم
مغز بادام50 گرم
آب پرتقال طبیعی50 میلی لیتر (1/5 لیوان فرانسوی)
آبلیمو یا آب لیموترش تازه1 قاشق غذاخوری
اسانس پرتقال (اختیاری)چند قطره
زست پرتقال1 قاشق غذاخوری
خاکه قندبرای تزیین نان اشتولن

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت نان اشتولن: 30 الی 45 دقیقه

مراحل طرز تهیه نان/ کیک کریسمس اشتولن

در طرز تهیه نان اشتولن یا همان کیک کریسمس اتریش و آلمان به دلخواه می توانید از انواع مغزیجات و میوه های خشک شده بهره ببرید.

مرحله اول: مقدمات تهیه کیک کریسمس اتریش و آلمان را فراهم کنید

پیش از آغاز مراحل طرز تهیه نان اشتولن، لیموترش و پرتقال را به خوبی بشویید. سپس، آب لیموترش و پرتقال تازه و طبیعی را بگیرید و میزان معین شده از آن ها را در کاسه مناسبی با یکدیگر ترکیب کنید. اگر لیموترش ندارید از آبلیمو کارخانه ای بهره ببرید.

سپس، مغز گردو و بادام را به صورت نگینی خرد نموده و به ترکیب آب پرتقال و آبلیمو اضافه کنید. برگه های خرمالوی خشک شده ()، قیسی و خرما خشک بدون هسته را نیز به صورت نگینی نسبتا درشت خرد کنید. این مواد را هم در ظرف حاوی آبلیمو و آب پرتقال بریزید.

در ادامه، کشمش طلایی و بی دانه را نیز به خوبی بشویید و پس از آبکشی، همراه با اسانس پرتقال در کاسه حاوی آبمیوه بریزید. این مواد را به خوبی ترکیب کنید و درب ظرف را ببندید یا با سلفون بپوشانید و برای 12 ساعت در یخچال بگذارید تا مغزیجات و میوه های خشک با آب پرتقال و آبلیمو کاملا خیس بخورند و طعم بگیرند.

برای خرید مغز گردو و بادام، آبلیمو، آبمیوه، قیسی، خرما خشک و کشمش می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله دوم: خمیر مایه را به عمل آورید

پس از گذشت این مدت، وقت آن است که سراغ به عمل آوردن خمیر مایه بروید. برای این منظور، ابتدا شیر را در شیرجوش بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا فقط ولرم گردد.

توجه داشته باشید، در این مرحله اگر شیر مصرفی شما داغ یا سرد باشد، خمیر مایه خراب می گردد و به عمل نمی آید. بنابراین، شیر را به میزان ای گرم کنید که حرارت آن حدود 37 درجه سانتی گراد باشد.

سپس، شیر ولرم را در ظرف مناسبی بریزید و به میزان یک قاشق غذاخوری شکر و پودر خمیر مایه فوری را به آن اضافه کنید. درب ظرف را ببندید و آن را به مدت 20 دقیقه در مکان گرمی بگذارید تا خمیر مایه پف کند و به عمل آید.

برای خرید شکر و شیر می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله سوم: مواد یخچالی را در فضای آشپزخانه قرار دهید

در فاصله به عمل آمدن خمیر مایه، همه مواد یخچالی مورد احتیاج در طرز تهیه نان اشتولن شامل تخم مرغ و کره را از یخچال خارج کنید. این مواد را برای 20 دقیقه در فضای آشپزخانه قرار دهید تا به دمای محیط برسند. ظرف حاوی ترکیب آب پرتقال و آبلیمو با مغزیجات و میوه های خشک شده را هم از یخچال بیرون بیاورید و از صافی رد کنید تا آب اضافی آن ها خارج گردد.

در صورت تمایل، برای خرید تخم مرغ و کره می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله چهارم: خمیر نان اشتولن را آماده کنید

پس از گذشت این مدت، آرد را 2 مرتبه الک کنید و در کاسه مناسبی بریزید. سپس، تخم مرغ و کره به دمای محیط رسیده را همراه با شکر، نمک، زست پرتقال و خمیر مایه به عمل آمده به آرد اضافه کنید. این مواد را به خوبی با یکدیگر مخلوط کنید تا ترکیب یکنواختی ایجاد گردد.

برای خرید آرد، نمک و روغن مایع می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله پنجم: خمیر نان اشتولن را استراحت دهید

در ادامه، داخل کاسه بزرگ تری را با میزانی روغن مایع چرب کنید. خمیر نان اشتولن را به صورت یک گلوله کامل درآورید و در کاسه چرب شده بگذارید. درب کاسه را با سلفون ببندید یا روی خمیر را با پارچه نخی تمیز و نم دار بپوشانید. ظرف حاوی خمیر نان اشتولن را برای یک ساعت و نیم الی 2 ساعت در مکان گرمی قرار دهید تا خمیر پف کند و حجم آن 2 برابر گردد.

مرحله ششم: خمیر اشتولن را مشت بزنید

پس از گذشت این مدت و 2 برابر شدن حجم خمیر، سطح کارتان را آردپاشی کنید. سپس، خمیر پف نموده را روی سطح کار آردپاشی شده بگذارید و به مدت 20 ثانیه مشت بزنید تا پف خمیر بخوابد. در ادامه، خمیر را با وردنه باز کنید تا به شکل یک مستطیل بزرگ درآید.

مرحله هفتم: میوه های خشک شده و مغزیجات را اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه این کیک کریسمس اتریش و آلمان، ترکیب میوه های خشک و مغزیجات خرد شده را که قبلا در آب پرتقال و آبمیوه خیساندید و از صافی رد کردید روی خمیر باز شده بریزید.

این ترکیب را در کل سطح خمیر پخش کنید تا همه قسمت های آن را بپوشاند. سپس، خمیر کیک اشتولن را با دقت رول کنید تا شبیه رولت گردد.

مرحله هشتم: خمیر استولن را در قالب بگذارید

حالا، کف و دیواره های قالب مناسبی (ترجیحا قالب لوف مستطیلی 20 الی 24 سانتی) را با میزان کمی کره یا روغن چرب نموده یا با کاغذ روغنی بپوشانید. سپس، خمیر رول شده و پر شده با میوه های خشک و مغزیجات را در قالب قرار دهید.

مرحله نهم: خمیر نان اشتولن را دوباره استراحت دهید

حالا، سطح خمیر را با سلفون یا دستمال پارچه ای تمیز کاملا بپوشانید. قالب حاوی خمیر نان اشتولن را به مدت یک ساعت در مکان گرمی بگذارید تا خمیر کیک کریسمس باز هم استراحت کند. در این فاصله، فر را هم روشن نموده و روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا کاملا گرم گردد.

مرحله دهم: نان اشتولن را بپزید

پس از مدت زمان لازم برای استراحت مجدد خمیر و گرم شدن فر، یک عدد زرده تخم مرغ یا میزانی کره آب شده را با استفاده از فرچه آشپزی روی خمیر بمالید.

به این ترتیب، سطح نان اشتولن شما پس از پخت کاملا طلایی می گردد. سپس، قالب حاوی خمیر را برای 30 الی 45 دقیقه در طبق میانی فر بگذارید تا پخته و آماده گردد.

مرحله آخر: نان اشتولن را سرو کنید

پس از گذشت این مدت، فر را خاموش نموده و قالب را از فر خارج کنید. نان اشتولن خوشمزه را از قالب بیرون بیاورید و تا گرم است با پودر قند تزیین کنید. سپس، این کیک کریسمسی مقوی را در سلفون بپیچید و برای 5 الی 6 ساعت کنار بگذارید تا کاملا خنک گردد. در ادامه، نان/ کیک اشتولن را برش بزنید و نوش جان کنید.

نکات مهم در طرز تهیه نان کریسمسی اشتولن

  • پودر خمیر مایه را حتما باید به همراه میزان کمی شکر در شیر یا آب ولرم با دمای 37 درجه سانتی گراد بریزید تا به عمل آید. توجه داشته باشید، این درجه حرارت معادل دمای بدن یک فرد سالم است. بنابراین، دمای شیر یا آب باید به میزان ای باشد که انگشت شما را نگزد و احساس داغی یا گرما را به شما منتقل نکند. در غیر این صورت، خمیر مایه شما خراب می گردد و پف نمی کند.
  • در صورت تمایل، برای درست کردن نان اشتولن می توانید به جای شیر از ماست همزده بهره ببرید.
  • بسته به ذائقه، می توانید دیگر انواع مغزیجات مانند فندق یا بادام زمینی و دیگر میوه های خشک مانند انجیر یا زنجبیل خشک را نیز به ترکیبات نان اشتولن اضافه کنید.
  • بسته به ذائقه، برای تهیه نان اشتولن به جای زست پرتقال می توانید از زست نارنج یا لیمو بهره ببرید.
  • در صورت تمایل، می توانید به میزان یک چهارم لیوان آب پرتقال تازه هم به ترکیبات نان استولن اضافه کنید.
  • بسته به ذائقه، می توانید به میزان یک قاشق چای خوری پودر دارچین هم به ترکیبات نان اشتولن اضافه کنید.

فوت و فن های خوشمزه شدن نان اشتولن

چکار کنیم که خمیر اشتولن در مدت استراحت خشک نگردد؟

برای جلوگیری از خشک شدن خمیر نان اشتولن در مدت استراحت، بهتر است سطح آن را با میزان کمی روغن چرب کنید. سپس، روی آن را با سلفون یا دستمال نخی نم دار بپوشانید.

از کجا بفهمیم خمیر اشتولن به میزان کافی پف نموده و آماده پخت است؟

برای آن که از پف کردن کامل خمیر نان مطمئن شوید، پس از مدت زمان معین شده برای استراحت خمیر باید نوک انگشت خود را به آرامی روی سطح خمیر فشار دهید تا کمی فرو رفته گردد. اگر خمیر نان اشتولن سر جای اول خودش برگشت، معلوم می گردد به میزان کافی کش نیامده و هنوز آماده طبخ نیست. بنابراین، بهتر است روی خمیر را دوباره بپوشانید و مدتی دیگر صبر کنید تا به قدر کافی پف کند. در عوض، اگر فرورفتگی ایجاد شده بر روی خمیر به همان شکل باقی ماند، معلوم می گردد خمیر شما آماده پخت است.

منبع: افق کوروش
انتشار: 10 آذر 1403 بروزرسانی: 10 آذر 1403 گردآورنده: malayro.ir شناسه مطلب: 2631

به "دستور اصلی نان اشتولن (کیک استولن) ، کیک کریسمس اتریش و آلمان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دستور اصلی نان اشتولن (کیک استولن) ، کیک کریسمس اتریش و آلمان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید