طرز تهیه سوپ پیاز فرانسوی؛ یکی از مشهورترین سوپ ها در جهان
به گزارش مجله سفرنامه مالزی، با دستور پخت سوپ پیاز فرانسوی، پیش غذای مشهور و مقوی فرانسوی آشنا شوید و یک مهمانی مجلسی با آن ترتیب دهید.
به یک پیش غذای مجلسی برای مهمانی شام خود نیاز دارید؟ با خبرنگاران همراه باشید و با رفتن به آشپزخانه، آماده طبخ یک غذای لذیذ و مشهور در سطح جهانی به نام سوپ پیاز فرانسوی شوید.
سوپ پیاز، متشکل از پیازهای خلالی سرخ شده در کره است. از دیگر مواد تشکیل دهنده این سوپ فرانسوی می توان به سرکه سفید، آب گوشت یا عصاره گوشت یا شیر اشاره نمود. سوپ پیاز فرانسوی با یک برش نازک نان فرانسوی و پنیر رنده شده، در نهایت در فر پخته می گردد.
اگرچه سوپ پیاز فرانسوی، یک غذای باستانی به شمار می آید، اما در دهه 1960 در آمریکا به دلیل علاقه زیاد به غذاهای فرانسوی، مجددا محبوب شد. این غذای مخصوص فرانسوی معمولا به عنوان پیش غذا خورده می گردد.
تاریخچه سوپ پیاز فرانسوی
سوپ های پیاز، حداقل از زمان حکومت رومیان محبوب و مشهور بوده اند. این سوپ ها در طول تاریخ به عنوان غذای افراد فقیر شناخته می شدند؛ زیرا پیاز به وفور و به آسانی در دسترس همگان بود. نسخه مدرن این سوپ در قرن هجدهم در پاریس، مرکز فرانسه ابداع شد و مواد تشکیل دهنده آن، پیازهای کاراملی شده و آب گوشت گاو بودند.
ماری جولی گرندجین موکین (Marie Julie Grandjean Mouquin)، همسر هنری مارک موکین، رستوران دار مشهور، اولین کسی بود که سوپ پیاز فرانسوی را در سال 1861 به آمریکا معرفی کرد. این سوپ معمولا در یک فر یا تنور پخته می شد و روی آن را با نان های خشک مکعبی شکل و پنیر فرانسوی آب شده کومته (Comté)، می پوشاندند.
مواد لازم
برای 4 تا 6 نفر
- 6 عدد پیاز طلایی یا بنفش بزرگ (حدود 1.5 کیلوگرم) پوست کنده و خلالی خردشده (حدود 10 لیوان پیاز خلالی شده)
- 4 قاشق غذاخوری روغن زیتون
- 2 قاشق غذاخوری کره
- 1 قاشق چای خوری شکر
- نمک به میزان لازم
- 2 حبه سیر پوست کنده و له شده
- 8 لیوان آب گوشت گاو (یا آب مرغ یا ترکیبی از هر دو)
- نصف لیوان سرکه سفید
- 2 عدد برگ بو
- 1 قاشق غذاخوری آویشن تازه یا چند شاخه کوچک آویشن تازه (یا نصف قاشق چای خوری آویشن خشک)
- نصف قاشق چای خوری فلفل سیاه تازه سابیده شده
- 8 تکه کوچک نان فرانسوی یا باگت برش خورده به ضخامت 2.5 سانتی متر
- یک و نیم لیوان پنیر چدار یا پارمزان رنده شده
دستور پخت
1. کاراملی کردن پیازها: 3 قاشق غذاخوری روغن زیتون را در یک ماهیتابه گود بزرگ بریزید و روی حرارت میانه گاز قرار دهید. پیازها را به روغن بیفزایید و هم بزنید تا کاملا به روغن آغشته شوند.
پیازها را بپزید و هم بزنید تا زمانی که نرم شوند. این فرایند حدود 15 تا 20 دقیقه به طول می انجامد.
شعله گاز را کمی زیاد کنید. بقیه روغن زیتون و کره را به پیازها بیفزایید و به پخت و هم زدن پیازها ادامه دهید تا رنگ پیازها کم کم به رنگ قهوه ای دربیاید. این فرایند نیز حدود 15 دقیقه دیگر به طول می انجامد.
شکر را به پیازها اضافه کنید تا به کاراملی شدن آن ها یاری کند. 1 قاشق چای خوری نمک هم به پیازها بیفزایید و سرخ کردن پیازها را ادامه دهید تا کاملا قهوه ای شوند. این بخش از سرخ کردن پیازها نیز حدود 10 تا 15 دقیقه دیگر به طول می انجامد.
2. سیر له شده را به پیازها بیفزایید و به مدت 1 دقیقه دیگر آن ها را سرخ کنید.
3. استفاده از سرکه برای جدا کردن پیازهای چسبیده به کف ماهیتابه: سرکه را در ماهیتابه بریزید و قسمت های قهوه ای شده کف و دیواره ماهیتابه را بتراشید تا با پیازها مخلوط شوند.
4. اضافه کردن آب گوشت و طعم دهنده ها: آب گوشت، برگ بو و آویشن را داخل ماهیتابه بریزید. زیر ماهیتابه را زیاد کنید تا سوپ به جوش بیاید. سپس در ماهیتابه را ببندید و شعله گاز را کم کنید تا سوپ به آرامی غل بخورد و بجوشد. سوپ را به مدت 30 دقیقه دیگر بپزید.
کمی نمک و فلفل سیاه تازه سابیده شده را داخل سوپ بریزید و برگ بوها را دربیاورید.
5. تُست کردن تکه های نان فرانسوی یا باگت: فر را در دمای 450 درجه فارنهایت یا 230 درجه سانتی گراد گرم کنید. در حین جوشیدن سوپ، یک تابه مسطح بردارید و روی آن را با کاغذ روغنی یا فویل بپوشانید و در طبقه بالای فر قرار دهید.
دو طرف نان های فرانسوی یا باگت ها را با روغن زیتون چرب کنید. برای این کار به حدود 1.5 قاشق روغن زیتون نیاز خواهید داشت.
تکه های نان را به مدت 5 تا 7 دقیقه در فر قرار دهید تا برشته و قهوه ای رنگ شوند. سپس آن ها را از فر دربیاورید.
6. اضافه کردن پنیر: نان های تست شده را برگردانید و روی آن ها را با پنیر رنده شده بپوشانید. زمانی که خواستید سوپ را سرو کنید، نان ها را دوباره در فر قرار دهید تا در هنگام سرو، پنیرهای آب شده در حال جلز و ولز و تقریبا قهوه ای رنگ شده باشند.
7. سرو: سوپ را داخل یک کاسه بریزید و یک تکه نان تست شده پنیری روی آن قرار دهید و بلافاصله سرو کنید.
نکات مهم در طبخ سوپ پیاز فرانسوی
- شما می توانید به جای جدا حاضر کردن نان تست و پنیر، سوپ را داخل کاسه مقاوم در برابر حرارت بریزید و با نان تست و پنیر، روی آن را بپوشانید. سپس به مدت 10 دقیقه آن ها را داخل فر به دمای 350 درجه فارنهایت یا 180 درجه سانتی گراد قرار دهید تا پنیر آب شده و برشته گردد و به جلز و ولز بیفتد.
- مهم ترین بخش سوپ پیاز، مایه آن است. کیفیت این سوپ مستقیما وابسته به مایه استفاده شده در آن است. سوپ پیاز فرانسوی به طور سنتی از آب گوشت گوساله درست می گردد؛ اگرچه گاهی اوقات درست کردن یک آب گوشت خوب و غلیظ می تواند سخت یا پرهزینه باشد.
- اگر از عصاره های گوشت کارخانه ای استفاده می کنید، حتما قبل از طبخ سوپ، آن را مزه کنید و اگر از طعم آن خوشتان نیامد، از آن استفاده نکنید.
- اگر از گوشت گوساله در تهیه غذاهای خود زیاد استفاده می کنید، حتما تکه های گوشت یا آب گوشت به جای مانده را در فریزر قرار دهید و بعدا از آن ها برای تهیه این سوپ بهره ببرید.
- کاراملی کردن صحیح پیاز برای طبخ سوپ پیاز بسیار مهم است. کاراملی شدن، یک فرایند شیمیایی است که در آن، قند موجود در پیاز با رسیدن به دمای معین، تغییر رنگ می دهد. این فرایند به زمانی طولانی نیاز دارد و نباید در کاراملی کردن پیازها عجله کنید.
- برای تسریع فرایند کاراملی شدن پیازها می توان کمی شکر به آن ها اضافه کرد.
- هر چقدر که پیازها بیشتر کاراملی شوند، رنگ آن ها تیره تر می گردد و طعم و مزه لذیذتری حاصل می گردد.
- شما می توانید از پیاز سفید، طلایی یا بنفش برای طبخ سوپ پیاز فرانسوی بهره ببرید. اما برای طبخ یک سوپ پیاز سنتی، نیاز به پیازهای طلایی پوست کنده و خلالی خردشده دارید.
- کره، برترین گزینه برای کاراملی کردن پیاز است. البته اگر ممنوعیت مصرف لبنیات دارید، می توانید از کره وگان یا روغن زیتون هم بهره ببرید.
- برای لعاب انداختن سوپ، بهتر است از آرد چندمنظوره بهره ببرید. استفاده از آرد بدون گلوتن هم بلامانع است. آرد را باید به پیازهای کاراملی شده اضافه کنید و سپس آب گوشت و بقیه مواد را به آن ها بیفزایید. برای این میزان سوپ، حدود 6 قاشق سوپ خوری آرد چندمنظوره نیاز است.
- اگر با سوپ رقیق مسئله ای ندارید، می توانید آرد را از دستور پخت حذف کنید.
- برای طبخ یک سوپ پیاز مناسب برای گیاهخواران به جای آب گوشت، می توانید از آب سبزیجات هم بهره ببرید.
- در ریختن سیر، برگ بو، آویشن تازه، نمک و فلفل سیاه صرفه جویی نکنید. طبق مزاج خود، هر چقدر که دوست دارید، سوپ را مزه دار کنید. اگر به آویشن تازه دسترسی ندارید، از آویشن خشک بهره ببرید.
- نان باگت برشته، گزینه مناسبی برای سوپ پیاز فرانسوی به شمار می آید.
- پنیر سوئیسی، موتزارلا، پارمسان، گرویره و گودا، پنیرهای مناسبی برای طبخ این سوپ هستند.
- اگر در حین کاراملی کردن، احساس کردید پیازها در کف قابلمه در حال سوختن هستند، کمی سرکه سفید بیشتر به آن ها بیفزایید تا پیازهای قهوه ای شده را از ته ظرف جدا کنید.
ویدیو
سفر به فرانسه با طعم لذیذ سوپ پیاز
خود را در عصرگاه یک روز پاییزی خنک در بلوارهای زیبای پاریس، مرکز فرانسه و شهر نور تصور کنید. به یک رستوران دنج و محلی بروید و خود را به خوردن یک سوپ پیاز لذیذ مهمان کنید.
سوپ پیاز با عطر و بویی وسوسه کننده و پیازهای کاراملی همراه با لایه ای ضخیم از نان برشته شده با پنیر گویره (Gruyere) و پارمزان آب شده به وسیله گارسون به سر میز آورده می گردد و به محض اینکه یک قاشق از آن را در دهانتان می گذارید، تمام وجودتان را گرم می نماید.
آیا پیروز به طبخ این غذای بین المللی ارائه شده در مجموعه 50 غذای خوشمزه جهان شدید؟ اگر آن را دوست داشتید، تجربه خود را زیر همین مطلب برای ما بنویسید یا از غذای خود عکس بگیرید و با تگ کردن خبرنگاران در اینستاگرام (@)، تصاویر خود را با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: کجارو / gimmesomeoven.com / foodtimeline.org / foodnetwork.com / allrecipes.com / simplyrecipes.com