طرز تهیه سوپ شیر و خامه و قارچ؛ یک پیش غذای لذیذ و مجلسی

به گزارش مجله سفرنامه مالزی، با طرز تهیه سوپ شیر، یکی از محبوب ترین پیش غذاهای ایرانی آشنا شوید و با طبخ آن در منزل، یک سفره مجلسی برای مهمان هایتان بچینید.

طرز تهیه سوپ شیر و خامه و قارچ؛ یک پیش غذای لذیذ و مجلسی

پیش غذاها یکی از مهم ترین بخش های یک مهمانی به شمار می آیند. در میان انواع پیش غذاها، سوپ با محتوای بالای مایعات و استفاده از انواع سبزیجات و گوشت، پیش غذایی مقوی، مفید و فوق العاده خوشمزه است. جالب است بدانید که سوپ های امروزی قدمت زیادی ندارند و عمر آن ها کمتر از 150 سال است. سوپ ها با غلظت های مختلف از رقیق گرفته تا غلیظ و حلیم مانند و بعلاوه در طعم های متنوع شور، شیرین یا ترش درست شده و معمولا به عنوان پیش غذا و برای باز شدن اشتها سرو می شوند.

سوپ شیر یا سوپ سفید، یکی از مشهورترین پیش غذاهای ایرانی و بین المللی است که بیشتر در مهمانی ها و مجالس رسمی تهیه و سرو می شود. قدمت سوپ شیر ساده به صدها سال پیش در کشورهای ایتالیا و فرانسه برمی شود. در آن موقع آشپزها با ترکیبی از آرد یا بلغور با شیر تازه پرچرب و کمی سبزیجات، یک سوپ خوشمزه را تهیه می کردند. طرز تهیه این سوپ لذیذ در منطقه ها مختلف، فرق دارد؛ اما به طور کلی، سوپ شیر با مرغ ریش ریش شده، جو، شیر، خامه، کره، انواع سبزیجات (ذرت، سیب زمینی، هویج، سیر، پیاز و قارچ)، عصاره مرغ، آرد، فلفل سیاه، نمک و آبلیمو درست می شود. سوپ سفید معمولا به عنوان پیش غذا یا یک شام سبک سرو می شود و غذایی مناسب برای بچه ها به شمار می آید.

طبخ سوپ شیر، احتیاج به مهارت و رعایت فوت و فن های کوزه گری دارد. با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه سوپ شیر و خامه مرحله به مرحله و بعلاوه انواع مختلف سوپ شیر آشنا کنیم و تمام نکات طلایی پخت یک سوپ شیر مجلسی و رستورانی را به شما بیاموزیم.

هرآنچه باید درباره سوپ شیر بدانید:

  • سوپ شیر و قارچ و طرز تهیه آن
  • نکات مهم برای طبخ سوپ شیر و قارچ
  • سوپ شیر بدون مرغ و طرز تهیه آن
  • سوپ شیر بدون جو و طرز تهیه آن
  • فواید سوپ شیر
  • طعم سوپ شیر

سوپ شیر و قارچ و طرز تهیه آن

مواد لازم برای 4 نفر

  • یک لیتر شیر
  • 2 عدد هویج پوست کنده و نگینی ریز خرد شده
  • 200 گرم جو پرک
  • یک عدد پیاز پوست کنده و خرد شده
  • نصف یک سینه مرغ
  • 3 قاشق غذاخوری آرد
  • 100 گرم قارچ
  • 40 گرم کره
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
  • یک تا 2 قاشق غذاخوری خامه
  • پودر سیر و برگ بو به مقدار لازم
  • آب لیموی تازه برای سرو

طرز تهیه سوپ شیر و قارچ

مرحله اول:

آماده سازی مرغ: پیاز را در مقداری روغن در ماهیتابه تفت دهید تا نرم و سبک شود. سپس سینه مرغ را با کمی نمک، فلفل سیاه، پودر سیر و برگ بو به همراه آب در قابلمه بریزید تا بپزد. مرغ ها را پس از پختن و خنک شدن، ریش ریش کنید. آب مرغ را نیز از صافی عبور دهید و کنار بگذارید.

مرحله دوم:

آماده سازی جو پرک: جو پرک ها را در مخلوط کن و سپس در آسیاب بریزید و آن ها را به مقدار یک چهارم اولیه خرد کنید. جو پرک ها را با مقداری آب در قابلمه بریزید و آن را با درب باز روی شعله میانه گاز قرار دهید تا جو کاملا باز شده و لعاب بیندازد. جو پرک پس از یک ساعت می پزد. پس از تبخیر آب، شیر ولرم را به جو اضافه کنید.

مرحله سوم:

نیمی از کره را در یک ماهیتابه آب کنید و قارچ ها را در آن تفت دهید. برای سیاه نشدن قارچ ها می توان از مقدار کمی آب لیمو استفاده کرد. قارچ های تفت داده شده را به همراه هویج، آب مرغ صاف نموده و سینه مرغ ریش ریش شده به مخلوط شیر و جو بیفزایید.

مرحله چهارم:

بقیه کره را در ماهیتابه ای دیگر آب کنید و آرد را در آن تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. سپس آن را در سوپ بریزید و اجازه دهید تا سوپ روی شعله ملایم گاز برای نیم ساعت بپزد و جا بیفتد.

مرحله پنجم:

سوپ شیر را مزه کنید و در صورت احتیاج به آن نمک بزنید. سوپ را از روی حرارت بردارید و یک تا 2 قاشق غذاخوری خامه به سوپ اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا خامه با سوپ یک دست شود. برای افزدون خامه به سوپ، خامه را در یک کاسه بریزید و با ملاقه کمی از مایه سوپ را به آن اضافه کنید تا خامه و سوپ هم دما شوند و گرما سوپ، خامه را نبرد. خامه و سوپ داخل کاسه را هم بزنید تا کاملا حل و یکدست شود و پس از اضافه نمودن به سوپ، ذرات خامه در آن دیده نشود و ظاهر سوپ را خراب نکند.

مرحله ششم:

سوپ را در ظرف سرو بکشید و با آب لیموی تازه نوش جان کنید.

نکات مهم برای طبخ سوپ شیر و قارچ

  • به جای سینه مرغ می توانید از بال و گردن مرغ نیز بهره ببرید.
  • اگر می خواهید سوپ غلیظ تر شود، آن را بیشتر روی شعله نگه دارید.
  • اگر سوپ پس از خنک شدن، خیلی غلیظ به نظر می رسید، برای رقیق کردن آن از شیر گرم بهره ببرید. برای این کار، کمی شیر را در شیر جوش داغ کنید و سپس در سوپ بریزید و خوب با هم مخلوط کنید. سوپ را مزه کنید و در صورت احتیاج، نمک بیشتری در سوپ بریزید.
  • قارچ را می توان به صورت ورقه ای یا خیلی ریز خرد کرد و به سوپ اضافه نمود.
  • برای شست وشوی قارچ آن ها را در آب نریزید؛ زیرا آب زیادی جذب می نمایند و هنگام پخت آب می اندازند. برای تمیز کردن قارچ ها، در ابتدا با یک دستمال حوله ای گردوغبار و ذرات سیاه روی آن ها را تمیز کنید و سپس به آرامی یکی یکی با آب بشویید.
  • هویج را به صورت رنده شده نیز می توان به سوپ شیر اضافه نمود.
  • شما می توانید به جای فلفل سیاه از فلفل سفید بهره ببرید تا رنگ سوپ را تیره نکند.

نکات مربوط به آرد

  • حتما آرد را دو بار الک کنید و به منظور جلوگیری از گلوله گلوله شدن آرد، آن را کم کم به مواد اضافه نموده و هم بزنید.
  • بعضی افراد، آرد را تفت نمی دهند و با شیر مخلوط می نمایند؛ سپس در سوپ می ریزند.
  • برای طبخ سوپ شیر از آرد سفید، آرد ساده، آرد برنج یا آرد ذرت بهره ببرید.

نکات مربوط به جو پرک

  • به جای آسیاب کردن، می توانید جو پرک را برای یک ساعت در آب ولرم خیس کنید و سپس بپزید.
  • جو پرک سریع به ته قابلمه می چسبد، پس هر چند دقیقه یک بار جو پرک را هم بزنید تا سوپ ته نگیرد.
  • جو پرک را می توان در آب مرغ یا آب قلم پخت.
  • اگر دوست دارید یک سوپ غلیظ و لعاب دار داشته باشید بهتر است از جو پوست کنده بهره ببرید.

نکات مربوط به بریدن سوپ شیر

  • آب لیمو را در زمانی که سوپ گرم است، در سوپ نریزید؛ زیرا باعث بریده شدن شیر و خراب شدن سوپ شما می شود.
  • شیر را به هیچ وجه به صورت سرد به سوپ شیر اضافه نکنید؛ زیرا باعث بریده شدن شیر می شود. شیر را از قبل از یخچال دربیاورید و آن را به صورت ولرم به سوپ اضافه کنید.

نکات مربوط به سرو سوپ شیر

  • اگر می خواهید سوپ را بلافاصله به صورت گرم سرو کنید، آب لیمو را قبل از اضافه نمودن شیر به مواد، در سوپ بریزید؛ اما از آنجا که قرار است شیر و خامه در ادامه به سوپ اضافه شوند، ممکن است نتوانید مقدار آب لیمو و ترشی سوپ را دقیق بسنجید. آب لیمو را به مقدار کم در سوپ بریزید و در هنگام سرو در ظرفی جداگانه آب لیمو به سر میز بیاورید تا هر کس طبق ذائقه خود به سوپ اضافه کند.
  • برای تزیین سوپ شیر می توان از جعفری خرد شده و قارچ بهره ببرید. جعفری را مستقیم داخل قابلمه سوپ نریزید؛ زیرا این کار باعث تغییر رنگ جعفری می شود. اگر از طعم جعفری خام خوشتان نمی آید، جعفری خرد شده را با شیر در سوپ بریزید تا همراه با مواد سوپ بپزد.
  • بعضی افراد از لیموی قاچ شده برای تزیین سوپ شیر استفاده می نمایند.
  • سوپ شیر معمولا با نان سرو نمی شود؛ اما اگر می خواهید سوپ را با نان سرو کنید؛ نان سوپ یا نان پیتا برترین گزینه های شما هستند.
  • فلفل سیاه، طعم بینظیری به سوپ شیر می دهد؛ اما بهتر است آن را از ابتدا در سوپ نریزید و آن را سر سفره قرار دهید تا هر کس، مطابق سلیقه خود به سوپ اضافه کند. اضافه نمودن فلفل سیاه به سوپ شیر، رنگ سوپ را خراب می نماید. سوپ شیر، به علت استفاده از شیر و خامه، طبع سردی دارد و استفاده از فلفل سیاه با طبع گرم برای متعادل کردن طبع این غذا به شدت توصیه می شود.

طرز تهیه انواع سوپ شیر

  • شما می توانید تمام مواد سوپ را با هم بپزید و در نهایت آن را با میکسر، میکس کنید و خامه را در آن بریزید.
  • اگر در پی طرز تهیه سوپ شیر بدون خامه و یک سوپ کم کالری هستید، خامه را از طرز تهیه حذف کنید؛ البته خامه طعم و رنگ خیلی خوبی به این سوپ می دهد و بهتر است سوپ مهمانی یا مجالس رسمی را با خامه بپزید.
  • سوپ شیر را می توان بدون قارچ نیز درست کرد. طرز تهیه سوپ شیر بدون قارچ بسیار ساده است و کافی است که قارچ را از طرز تهیه حذف کنید.
  • طرز تهیه سوپ شیر و سبزیجات بسیار آسان است و شما می توانید از انواع سبزیجات از جمله ذرت، نخود فرنگی، کرفس، سیب زمینی، هویج، فلفل دلمه ای، سیر، پیاز و غیره برای طبخ این سوپ بهره ببرید.
  • بعضی افراد به جامه خامه از سس مایونز استفاده می نمایند؛ البته سس، طعم خاصی به سوپ می دهد که ممکن است مطابق میل همه نباشد.

سوپ شیر بدون مرغ و طرز تهیه آن

سوپ شیر ساده یا سوپ شیر بدون مرغ، پیش غذایی سبک و مقوی است که در تهیه آن از هیچ گوشتی استفاده نمی شود. طرز تهیه سوپ شیر ساده بسیار آسان است و شما می توانید آن را به سرعت در خانه آماده کنید.

مواد لازم

  • 2 لیوان جو پخته
  • 2 عدد سیب زمینی پوست کنده و نگینی ریز خرد شده
  • یک عدد هویج کوچک پوست کنده و رنده شده
  • 100 گرم قارچ حلقه ای یا خیلی ریز خرد شده
  • 2 عدد عصاره مرغ
  • 2 لیوان شیر
  • یک پاکت خامه
  • نمک، فلفل سیاه و آب لیموی تازه به مقدار لازم

طرز تهیه سوپ شیر بدون مرغ

مرحله اول:

آماده سازی جو: جوی پوست کنده را بشویید و برای 5 تا 6 ساعت در آب خیس کنید. سپس آب آن را دور بریزید و همراه با آب تازه در یک قابلمه بریزید. قابلمه را روی شعله میانه گاز قرار دهید تا آب به جوش بیاید؛ سپس یک قاشق آبلیمو و کمی نمک به جو اضافه کنید، شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید تا جوها بپزند و لعاب بیندازند.

مرحله دوم:

سیب زمینی نگینی خرد شده، هویج رنده شده و جوی پخته را به همراه کمی آب در قابلمه بریزید و روی شعله میانه گاز قرار دهید تا آب به جوش بیاید. شعله گاز را کم کنید و سپس عصاره مرغ را در قابلمه بیندازید تا در مایه سوپ حل شود. اجازه دهید تا مواد سوپ روی حرارت کم بجوشند و نیم پز شوند.

مرحله سوم:

پس از نیم پز شدن سبزیجات، قارچ خرد شده را در قابلمه سوپ بریزید تا همراه با بقیه مواد بپزد. پس از پخت کامل سبزیجات، شیر را به سوپ اضافه کنید. پس از جوشیدن شیر، گاهی سوپ را هم بزنید تا رویه نبندد.

مرحله چهارم:

زمانی که سوپ به قوام مورد نظرتان رسید، خامه را در سوپ بریزید. برای افزدون خامه به سوپ، خامه را در یک کاسه بریزید و با ملاقه کمی از مایه سوپ را به آن اضافه کنید تا خامه و سوپ هم دما شوند و گرما سوپ، خامه را نبرد. خامه و سوپ داخل کاسه را هم بزنید تا کاملا حل و یکدست شود و پس از اضافه نمودن به سوپ، ذرات خامه در آن دیده نشود و ظاهر سوپ را خراب نکند. مخلوط خامه و سوپ داخل کاسه را در قابلمه سوپ بریزید و اجازه دهید تا سوپ دوباره به جوش بیاید. پس از یک قل، زیر سوپ را خاموش کنید.

مرحله پنجم:

سوپ را مزه کنید و در صورت احتیاج به آن نمک بزنید. سوپ را در ظرف سرو بکشید و پس از کمی خنک شدن، در آن آب لیموی تازه بچکانید و در کنار خانواده از طعم بی نظیر آن لذت ببرید. برای سرو، فلفل سیاه و آب لیموی اضافه را نباید فراموش کنید.

نکات مهم برای تهیه سوپ شیر بدون مرغ

  • جو بعد از پخت باید سفید باشد؛ زیرا رنگ سوپ خراب می شود.
  • برای شستن جو، باید جوها را بین دو کف دست و با حرکت دایره ای مالش دهید و با آب بشویید تا کاملا تمیز شوند.
  • به جای جوی پوست کنده می توان از جو پرک هم استفاده کرد؛ البته باید بدانید که جو پرک بافتی له شده به سوپ شما می دهد.
  • بعضی افراد به جای آب و عصاره مرغ از آب مرغ برای پخت سوپ شیر استفاده می نمایند؛ البته باید بدانید که مرغ همواره با ادویه جات مختلف پخته می شود و روغنی که در آب مرغ است، روی سوپ جمع می شود و ظاهر سوپ را خراب می نماید. پس سعی کنید از آب مرغ برای تهیه سوپ شیر استفاده نکنید.
  • عصاره مرغ، نمک زیادی دارد و ممکن است در این طرز تهیه احتیاجی به اضافه نمودن نمک اضافه نباشد؛ پس نمک را پس از مزه کردن در مرحله آخر در سوپ بریزید تا سوپ شما شور نشود.
  • یک طرز تهیه دیگر سوپ شیر این است که قارچ ها را با کمی کره تفت دهید، سپس سیر و پیاز رنده شده و هویج رنده شده را به آن ها بیفزایید و با کمی فلفل سیاه تفت دهید. در ادامه آرد را به صورت جداگانه در کره تفت دهید و همراه با سبزیجات در قابلمه سوپ بریزید. شیر را با یک لیوان آب مخلوط کنید و در قابلمه سوپ بریزید تا مواد با هم بپزند و جا بیفتند. در آخر هم خامه را به سوپ اضافه کنید.

سوپ شیر بدون جو و طرز تهیه آن

شما می توانید جو را از طرز تهیه سوپ شیر حذف کنید و به جای آن، بلغور گندم در سوپ بریزید. در بعضی طرز تهیه ها از عدس نیز برای پر ملاط کردن سوپ شیر بدون جو استفاده می نمایند.

مواد لازم

  • یک لیتر شیر
  • 500 گرم قارچ ورقه ای سرخ شده
  • 1.5 پیمانه بلغور گندم
  • یک پیمانه عدس پخته
  • 2 عدد پیاز بزرگ پوست کنده و خرد شده
  • 6 پیمانه آب
  • 200 گرم خامه صبحانه (در صورت تمایل)
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

طرز تهیه سوپ شیر بدون جو

مرحله اول:

بلغور را همراه با پیازهای خرد شده و 6 پیمانه آب در یک قابلمه مناسب بریزید و آن را روی حرارت میانه گاز قرار دهید تا به جوش بیاید. سپس شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید تا بلغور گندم با درب نیمه باز بپزد و کاملا له شود. در حین پخت، مدام بلغور را هم بزنید تا ته نگیرد.

مرحله دوم:

پس از پخت بلغور، شیر را در قابلمه بریزید و هم بزنید. سپس قارچ، عدس پخته، نمک و فلفل و در صورت تمایل خامه را به سوپ اضافه کنید.

مرحله سوم:

سوپ را هم بزنید و اجازه دهید تا برای 10 دقیقه روی حرارت ملایم جا بیفتد.

مرحله چهارم:

سوپ را در ظرف سرو بکشید و با جعفری خرد شده تزیین کنید.

فواید سوپ شیر

سوپ شیر به علت دارا بون شیر، جو، قارچ، هویج و مرغ از خواص فراوانی برخوردار است که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد.

فواید شیر: وجود کلسیم، سدیم، پتاسیم و فسفر در شیر، به استحکام استخوان ها و سلامت دندان ها، تنظیم اسیدی و بازی بودن سلول های بدن، فعال کردن آنزیم ها و رشد و ترمیم بافتی یاری می نماید.

فواید جو: جو غذایی بسیار مقوی است که خاصیت ملین بودن دارد و مصرف آن به افراد مبتلا به نقرس، تب، کم خونی و سوء هاضمه، سل، زخم های ریوی و سردرد، نفخ و شکم درد، یبوست، گلو درد و ورم گلو، سرطان و کلسترول بالا به شدت توصیه می شود.

فواید قارچ: قارچ دارای حدود 6 درصد پروتئین است که 70 تا 90 درصد آن جذب بدن می شود. این ماده غذایی با اسید اوریک پایین، برای مبتلایان به نقرس بسیار مفید است. قارچ با وجود انواع ویتامین های گروه B و ویتامین C، پتاسیم، فسفر، منگنز، مس، آهن و کلسیم برای محافظت از پوست و جلوگیری از ایجاد آلرژی در بدن، سلامت سیستم عصبی، سلامت پوست، چشم و بافت های بدن، تشکیل اسیدهای چرب ضروری در سیستم عصبی و ماهیچه ها، درمان کم خونی و جلوگیری از بروز ضایعات در مغز و ستون فقرات، بسیار مفید است.

فواید هویج: هویج منبع غنی بتاکاروتن یا پیش ساز ویتامین A است. ویتامین A برای تقویت سیستم ایمنی، محافظت از پوست، ریه، لوله گوارشی و بعلاوه در رشد سلول ها و تولیدمثل لازم است.

طعم سوپ شیر

سوپ شیر با بافتی لطیف و نرم، طعمی بی نهایت لذیذ و دلچسب دارد و کمتر کسی می تواند به آن دست رد بزند. وجود شیر و خامه در کنار جو، مرغ، قارچ و انواع دیگر سبزیجات، این سوپ را تبدیل به سوپی فوق العاده مقوی نموده اند و شما می توانید این سوپ را در روزهای سرد سال به عنوان یک پیش غذای کاملا مجلسی برای مهمان هایتان سرو کنید.

یک کاسه سوپ شیر با تزیین جعفری، قارچ های ورقه شده و قاچ های لیمو در کنار نان سوپ دقیقه همان چیزی است که برای تکمیل میز خود به آن احتیاج دارید. یک پیش غذای خوشمزه مانند سوپ شیر، اشتهای مهمان ها را برای وعده اصلی باز می نماید.

آیا در پی طرز تهیه سوپ شیر دونفره می شد؟ اگر هوس یک سوپ شیر خانگی خوشمزه به سرتان زده است، دست به کار شوید و از طرز تهیه انواع سوپ شیر ارائه شده در این مقاله بهره ببرید. اگر پیروز به درست کردن این پیش غذای لذیذ شدید، حتما از آن عکس بگیرید و با تگ کردن خبرنگاران در اینستاگرام (@)، تصاویر خود را با ما به اشتراک بگذارید. ضمناً در صورت تمایل، تجربه های خود را با ما و دیگر کاربران خبرنگاران در زیر همین مقاله به اشتراک بگذارید.

منبع: کجارو / اُکالا / yjc.ir / کتاب کاله / نمناک / parsiday.com
انتشار: 3 دی 1403 بروزرسانی: 3 دی 1403 گردآورنده: malayro.ir شناسه مطلب: 2645

به "طرز تهیه سوپ شیر و خامه و قارچ؛ یک پیش غذای لذیذ و مجلسی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سوپ شیر و خامه و قارچ؛ یک پیش غذای لذیذ و مجلسی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید