چگونه دسترسی اپلیکیشن ها را در اندروید محدود کنیم؟

به گزارش مجله سفرنامه مالزی، وب سایت دیجیکالا مگ - یوسف اسفندیاری : اخیرا، موضوع مربوط به دسترسی برنامه ها در اندروید سروصدای زیادی ایجاد نموده است و بسیاری از کاربران از سطح دسترسی بسیاری از اپلیکیشن ها رضایت ندارند. گوگل با عرضه اندروید 6.0 مارشمالو کنترل دسترسی برنامه ها را امکان پذیر کرد. با توجه به افزایش خطرات و نگرانی های امنیتی مربوط به این موضوع، حالا بیش از هر زمان دیگری باید از این امکاناتی که سیستم عامل اندروید در اختیار کاربران گذاشته، بهره ببریم.

چگونه دسترسی اپلیکیشن ها را در اندروید محدود کنیم؟

همان طور که از نام آن معین است، اپلیکیشن ها با بهره گیری از این موضوع می توانند به بخش های مختلف سیستم عامل (که معمولا مربوط به حوزه فعالیت آن ها است) دسترسی داشته باشند. این دسترسی می تواند به داده های ذخیره شده در حافظه داخلی (مانند لیست مخاطب یا عکس ها) باشد یا اپلیکیشن موردنظر می تواند مثلا از قطعات سخت افزاری مانند دوربین یا میکروفون بهره ببرد. پذیرفتن این موضوع، یعنی کاربر اجازه این دسترسی را صادر نموده و قبول نکردن آن هم منجر به عدم بهره گیری اپلیکیشن از بخش های مختلف سیستم می گردد.

اپلیکیشن ها به صورت اتوماتیک نمی توانند این دسترسی ها را برای خود فراهم نمایند، بلکه کاربر باید اجازه آن را صادر کند. بیشترین اپلیکیشن های مدرن، حتی درصورتی که دسترسی های خاصی نداشته باشند، باز هم می توانند فعالیت نمایند؛ البته طبیعی است که در چنین شرایطی نمی توان از بخشی از قابلیت های آن ها استفاده کرد. در بیشتر اوقات اگر بخواهید از قابلیتی بهره ببرید که قبلا دسترسی مربوط به آن را رد نموده اید، پیغامی مبنی بر کسب اجازه دوباره از کاربر به نمایش درمی آید. ضمناً در هر زمانی می توان دسترسی اپلیکیشن های مختلف را تغییر داد. ضمناً باید بگوییم که با غیرفعال کردن بخشی از دسترسی ها، شاید اپلیکیشن های قدیمی به طورکلی از کار بیفتند.

هرچند کارکرد این دسترسی ها کاملا واضح است، اما در ادامه به آن ها و کاربردشان می پردازیم.

کاربرد اصلی دسترسی برنامه ها و اپلیکیشن ها

Body Sensors - با فعال شدن این بخش، اپلیکیشن به داده های مربوط به سلامتی مانند تعداد قدم ها، گجت های نظارتی بر ضربان قلب، اطلاعات دریافتی از دستبندهای سلامتی و موارد این چنینی دسترسی پیدا می نماید.

Calendar - به اپلیکیشن اجازه داده می گردد که محتویات تقویم گجت شما را بخواند یا تغییرات موردنظر خود را اعمال کند.

Camera - برای عکس برداری یا ضبط ویدیو.

Contacts - خواندن، ایجاد و ویرایش لیست مخاطبین. بعلاوه دسترسی به لیست اکانت های استفاده شده در گجت.

Location - دسترسی به موقعیت مکانی دقیق با استفاده از جی پی اس و دسترسی به اینترنت موبایل یا وای فای برای دقت تقریبی.

Microphone - برای ضبط صدا مثلا در هنگام ضبط ویدیو.

Phone - دسترسی به شماره گوشی و اطلاعات شبکه. برای مواردی مانند تماس گرفتن، پیغام صوتی و ویرایش لیست تماس ها ضروری است.

SMS - خواندن، دریافت و ارسال پیغامک.

Storage - خواندن و ایجاد فایل در حافظه داخلی و خارجی گوشی.

تنظیم دسترسی اپلیکیشن ها

بعد از نصب اپلیکیشن، برای چنین دسترسی هایی، همیشه از کاربر اجازه گرفته می گردد اما بعد از نصب هم با مراجعه به بخش تنظیمات می توانید این دسترسی ها را تغییر دهید. برای مشاهده لیست این دسترسی ها دو راه دارید، یا می توانید به بخش دسترسی ها مراجعه کنید که در هر بخش، اپلیکیشن های مربوط به آن دسترسی به نمایش درآمده، یا اینکه با مراجعه به خود اپلیکیشن ها، دسترسی های مربوط به آن ها را مشاهده کنید.

برای آغاز کار، در بخش تنظیمات اندروید به بخش Apps & notifications مراجعه کنید.

تغییر دسترسی به وسیله اپلیکیشن

اگر می خواهید ببینید که اپلیکیشن موردنظر شما چه دسترسی هایی دارد، در منوی Apps & notifications به قسمت Apps مراجعه کنید و بعد از انتخاب اپلیکیشن مذکور، با اسکرول به سمت پایین، روانه بخش Permissions شوید.

در این بخش، لیستی از دسترسی های تایید یا رد شده مربوط به اپلیکیشن مذکور به نمایش درمی آید. در کنار هرکدام از این دسترسی ها آیکونی وجود دارد که به شما اجازه می دهد شرایط دسترسی موردنظر تغییر دهید.

تغییر دسترسی به وسیله دسته بندی مربوط به آن ها

اگر می خواهید لیست اپلیکیشن های دارای یک دسترسی خاص، مثلا دسترسی به میکروفون، را مشاهده کنید، باید به دسته بندی مربوط به دسترسی ها نگاهی بیندازید.

برای این کار، بعد از مراجعه به Apps & notifications، بخش Permissions را پیدا کنید. اگر این بخش در منوی اصلی نبود، احتمالا با ضربه بر آیکون موجود در بخش راست قسمت فوقانی، می توانید آن را پیدا کنید. در این قسمت، انواع و اقسام دسترسی ها و اینکه کدام اپلیکیشن ها از دسترسی های موردنظر بهره می برند، به نمایش درمی آیند. در این بخش هم کنار نام اپلیکیشن ها آیکونی تعبیه شده که با ضربه بر آن ها می توانید مثلا دسترسی اپلیکیشن مذکور به میکروفون را غیرفعال کنید.

دسترسی های ضروری و غیرضروری

اگر به هر علتی ناچارید که از اپلیکیشن های مشکوک بهره ببرید، غیرفعال کردن دسترسی های مهم می تواند تأثیر زیادی در حفظ امنیت گوشی شما داشته باشد. به عنوان مثال می توانیم به اپلیکیشن های ساده مربوط به چراغ قوه اشاره کنیم که از کاربران اجازه دسترسی به مواردی مانند لیست مخاطبین، میکروفون و دیگر موارد می خواهند. بدون شک بیشتر این اپلیکیشن ها به قصد جمع آوری اطلاعات یا حتی موارد خطرناک تری، منتشر شده اند. روی هم رفته، اپلیکیشن های معروف معمولا فقط احتیاجمند دسترسی هایی هستند که به حوزه فعالیت آن ها مربوط است. با این حال بهتر است در خصوص چنین اپلیکیشن هایی هم جانب احتیاط را رعایت کنید.

عموما، همیشه به لیست دسترسی اپلیکیشن ها توجه داشته باشید و ببینید آیا چنین دسترسی هایی در راستای خدماتی است که اپلیکیشن ارائه می دهد یا اینکه هیچ ارتباطی به زمینه کاری اپلیکیشن مذکور ندارد. اپلیکیشن های پیغام رسان احتیاجمند دسترسی به لیست مخاطبین، پیغامک ها و برای چت های ویدیویی احتیاجمند دسترسی به دوربین و میکروفون هستند. با این حال چنین اپلیکیشن هایی معمولا احتیاجی به اطلاعات مربوط به سلامتی شما ندارند.

در نهایت، باید بگوییم که پیش از نصب اپلیکیشن ها، ببینید که احتیاجمند چه دسترسی هایی هستند. در پلی استور و مارکت های معروف اندروید، در بخش توضیحات می توانید لیست این دسترسی ها را مشاهده کنید. ضمناً یک توسعه دهنده حرفه ای، معمولا علت احتیاج به این دسترسی ها را هم توضیح می دهد.

پ

منبع: برترین ها
انتشار: 21 مهر 1403 بروزرسانی: 21 مهر 1403 گردآورنده: malayro.ir شناسه مطلب: 2596

به "چگونه دسترسی اپلیکیشن ها را در اندروید محدود کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونه دسترسی اپلیکیشن ها را در اندروید محدود کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید