مقایسه آیفون 12 با وان پلاس 8 تی

به گزارش مجله سفرنامه مالزی، آیفون 12 و وان پلاس 8 تی دو پرچم دار نو شرکت های اپل و وان پلاس هستند که به فاصله یک روز از هم رونمایی شدند. اپل کننده خود را به همراه 3 مدل گوشی دیگر در تاریخ 22 مهر و در جریان رویداد Hi Speed معرفی کرد و از کننده وان پلاس هم تنها یک روز بعد رونمایی شد. از آن جایی که آیفون 12 و وان پلاس 8 تی تقریبا در یک محدوده قیمتی قرار دارند، تصمیم گرفتیم به مقایسه آن ها بپردازیم تا ببینیم در نهایت کدام یک از آن ها می توانند بهتر از دیگری، نیاز کاربران را برطرف کنند.

مقایسه آیفون 12 با وان پلاس 8 تی

اپل آیفون 12 را با قیمت 829 دلار و وان پلاس هم 8 تی را با قیمت 749 دلار در نسخه پایه راهی بازار کردند. اختلاف قیمتی حدودا 80 دلار آنقدر زیاد نیست که بخواهیم این دو محصول را از این لحاظ سوا از هم بدانیم. به همین خاطر ممکن است در انتخاب یکی از این دو، کاربران کمی سردرگم شوند.

قبل از پرداختن به مقایسه باید به این نکته اشاره کنیم که هر دو محصول فوق االعاده هستند. وان پلاس 8 تی در دنیای اندرویدی ها یک محصول کم نظیر به تعداد میرود و آیفون 12 هم در اکوسیستم iOS، تنها مدل پرو و پرو مکس را بالاتر از خود می بیند. از آن جایی که اپل و وان پلاس سازنده این دو گوشی هستند، انتظار داریم در بخش پردازنده، قابلیت های نرم افزاری، باتری، شارژر و مواردی از این دست، شاهد تفاوت های عمده ای باشیم.

مقایسه وان پلاس 8 تی با آیفون 12

طراحی و نمایشگر

آیفون 12 از زبان طراحی آشنایی برخوردار است. گوشه های تخت نمایشگر این گوشی، علاقه مندان به محصولات اپل را به یاد گوشی های آیفون 4 و 5 می اندازد. وان پلاس 8 تی اما متفاوت به نظر می رسد. پنل پشتی آن به گونه ای انحنادار طراحی شده که در دست نگه داشتن آن آسان باشد. البته از این نظر هر دو عملکرد بسیار خوبی دارند و کاربران مسئله ای از بابت نگه داشتن آن ها در دست حس نخواهند کرد.

روی پنل پشتی هر دو محصول با شیشه گوریلا گلس پوشانده شده که کیفیت بسیار خوبی هم دارد. حتی جنس مواد بکار رفته در فریم هم آلومینیومی است و همین مسأله باعث شده وزن دو محصول به نسبت محصولاتی با فریم ساخته شده از فولاد ضد زنگ پایین تر باشد. با این حال نماینده اپل هم کوچک تر است و هم باریک تر و سبک تر (حدودا 20 گرم) که این موضوع باعث می گردد در دست نگه داشتن آن به مدت طولانی، کاربران را کمتر خسته کند.

علاوه بر این ها، نماینده اپل از استاندارد IP68 بهبود یافته هم بهره می برد تا در عمق 6 متری آب بتواند به مدت 30 دقیقه از نفوذ آن به درون گوشی جلوگیری کند. این در حالی است که در مشخصات وان پلاس 8 تی، اشاره ای به چنین استانداردی نشده.

تفاوت دیگری که در طراحی دو گوشی دیده می گردد، محل تعبیه دوربین سلفی آن هاست. وان پلاس مشابه آنچه که در وان پلاس 8 شاهد بودیم، این دوربین را درون حفره ای کوچک و در سمت چپ نمایشگر تعبیه کرده. این در حالی است که اپل همچنان به حضور ناچ روی نمایشگر اصرار نشان داد. البته با حذف اندازه قابل توجهی از حواشی و کاهش اندازه ناچ، نمای زیباتری را شاهد هستیم اما همین مسأله باعث شده بیشتر بخش جلویی وان پلاس 8 تی را نمایشگر تشکیل دهد.

وان پلاس 8 تی در رنگ های سبز و نقره ای به فروش می رسد اما اپل برای آیفون 12، 5 رنگ سبز، قرمز، آبی، سفید و مشکی را در نظر گرفته که تنوع بیشتری هم به نسبت سری قبل دارد.

در بخش نمایشگر، هر دو گوشی به نسبت هم نقاط قوت و ضعفی دارند. مثلا اندازه نمایشگر وان پلاس 8 تی 6.55 اینچ است در حالی که اپل ترجیح داده اندازه نمایشگر آیفون 12 را 6.1 اینچ در نظر بگیرد. این نکته را نمی توان برتری یا عدم برتری دانست چون اندازه نمایشگر همیشه به سلیقه کاربر بستگی دارد.

اما مواردی نظیر نوع پنل، وضوح تصویر، تراکم پیکسلی، رفرش ریت و فناوری های پشتیبانی شده، موارد مشخص کننده ای به حساب می آیند. وضوح تصویر نمایشگر 6.1 اینچی آیفون 1170 × 2532 بوده و تراکم پیکسل در آن به 460 پیکسل در هر اینچ می رسد. رفرش ریت آن هم برخلاف تمام آنچه که ماه ها قبل گفته می شد و انتظار داشتیم، به 60 هرتز محدود شده. همچنین نوع پنل بکار رفته در این گوشی OLED است که اپل آن را Super Retina XDR می نامد.

در طرف مقابل وان پلاس 8 تی را در اختیار داریم که از پنل OLED با نام Fluid AMOLED و وضوح تصویر 1080 × 2400 یا همان +FHD بهره می برد. تراکم پیکسلی این نمایشگر 6.55 اینچی به 402 پیکسل در هر اینچ می رسد. رفرش ریت این گوشی اما 120 هرتز است و این برخلاف اعداد و ارقام دیگری که در رابطه با نمایشگر این دو گفته شده، کاملا محسوس و در تجربه کاربری تاثیرگذار است. شاید بتوان از اندک تفاوت بین وضوح تصویر و تراکم پیکسلی که نماینده اپل در آن با اختلاف کمی پیروز است صرف نظر کرد، اما اختلاف دو برابری در رفش ریت را نمی توان نادیده گرفت.

از طرفی نمایشگر آیفون 12 به استانداردهای دالبی ویژن، HDR10 و HLG پشتیبانی می کند و همین موضوع باعث می گردد بتواند با دوربین قدرتمندش، ویدیوی های دالبی ویژن با کیفیت 4K و سرعت 30 فریم بر ثانیه ضبط کند.

نمایشگر دو گوشی از طریق شیشه ساخت کورنینگ محافظت می گردد. البته شیشه بکار رفته در وان پلاس 8 تی از نوع گوریلاگلس است اما اپل برای آیفون 12، از شیشه محافظ سپر سرامیکی یا همان Ceramic Shield استفاده کرده و معتقد است مقاوم ترین شیشه محافظی است که تا به امروز به نام محافظ صفحه در یک گوشی استفاده شده.

نام گوشیآیفون 12وان پلاس 8 تی
ابعاد / وزن7.4 × 71.5 × 146.7 / 164 گرم8.4 × 74.1 × 160.7 / 188 گرم
اندازه نمایشگر / رفرش ریت6.1 اینچی با رفرش ریت 60 هرتز6.55 اینچی با رفرش ریت 120 هرتز
نوع پنلSuper Retina XDR OLEDFluid AMOLED
وضوح تصویر / تراکم پیکسلی2532 × 1170 / 460 پیکسل در هر اینچ2400 × 1080 / 402 پیکسل در هر اینچ

دوربین و بلندگو

وان پلاس 8 تی از لحاظ تعداد دوربین بر آیفون 12 برتری دارد. این محصول روی پنل پشتی خود 4 دوربین دارد که دوربین اصلی از یک سنسور به بزرگی 48 مگاپیکسل با گگرددگی دیافراگم f/1.7 و اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر بهره می برد. وان پلاس در این دوربین از فناوری ترکیب پیکسلی هم استفاده کرده، بدین ترتیب، ترکیب 4 تایی پیکسل ها به یک پیکسل تبدیل می گردد تا تصاویری 12 مگاپیکسلی با نور بیشتر ثبت شوند.

دوربین اصلی آیفون 12 اما 12 مگاپیکسلی است و اندازه پیکسل در آن به 1.4 میکرومتر می رسد. این اندازه به نسبت ترکیب 4 تایی پیکسل های وان پلاس کوچک تر است اما این دوربین به لطف بهره مندی از گگرددگی دیافراگم بازتر f/1.6، در جذب نور عملکرد بسیار خوبی از خود نشان می دهد.

دوربین دوم و در واقع آخرین دوربین آیفون 12، باز هم سنسوری به بزرگی 12 مگاپیکسل داشته و از نوع فوق عریض است. همین دوربین در وان پلاس 8 تی با اندازه 16 مگاپیکسل حضور دارد که از لحاظ اندازه لنز، تقریبا با یکدیگر برابر هستند. دو دوربین دیگر وان پلاس هم 5 مگاپیکسلی ماکرو و 2 مگاپیکسلی مونوکروم (برای عکاسی سیاه و سفید) هستند.

البته اصلی ترین دوربین ها همان اصلی، فوق عریض و تله فوتو هستند که دوربین آخر در هیچ یک از این دو حضور ندارد. با یک دوربین 5 مگاپیکسلی ماکرو هم نمی توان انتظار ثبت تصاویر زیبایی را داشت و در رابطه با دوربین 2 مگاپیکسلی با قابلیت عکاسی سیاه و سفید هم توضیح خاصی وجود ندارد. جز اینکه بگوییم وجود این دو دوربین نمی تواند باعث برتری وان پلاس در این زمینه باشد و رقابت اصلی بین دوربین های اصلی و فوق عریض است که بیشترین کاربرد را دارند.

روی پنل جلویی هر دو گوشی، شاهد تعبیه دوربین سلفی هستیم. البته با این تفاوت که در وان پلاس 8 تی این دوربین 16 مگاپیکسلی در گوشه سمت چپ و در حفره ای کوچک قرار گرفته اما دوربین سلفی 12 مگاپیکسلی آیفون در یک ناچ، درست در بخش وسط-بالای نمایشگر حضور دارد.

دوربین آیفون 12 قابلیت های خوبی دارد که مهم ترین آن، توانایی فیلم برداری دالبی ویژن HDR با وضوح 4K و سرعت 30 فریم بر ثانیه و امکان ویرایش پس از ضبط آن است. وان پلاس اما پاسخ این قابلیت مجذوب کننده را با ویدیو NightScape داده که همانطور که از نامش پیداست، احتمالا باعث می گردد فیلم برداری در نور شب با کیفیت بیشتری انجام گیرد. همچنین قابلیت ضبط ویدیو های پرتره هم با دوربین این گوشی امکان پذیر است که در واقع یک حالت بوکه شبیه سازی شده در پس زمینه سوژه بوجود می آورد.

در بخش کیفیت صدا هم هر دو گوشی از بلندگوی استریو با سیستم مشابه بهره می برند. با توجه به تجربه ای که از کیفیت صدای گوشی های هر دو برند داشتیم، می توانیم بگوییم در این بخش هیچ چیز ناامید کننده ای وجود نخواهد داشت و کاربران کاملا از آن رضایت خواهند داشت. اگر هم تفاوتی باشد، آنقدری محسوس نیست که در انتخاب بین این دو تفاوتی ایجاد کند.

نام گوشیآیفون 12وان پلاس 8 تی
دوربین اصلی12 مگاپیکسلی با گگرددگی دیافراگم f/1.648 مگاپیکسلی با گگرددگی دیافراگم f/1.7
دوربین دوم12 مگاپیکسلی فوق عریض با گگرددگی دیافراگم f/2.416 مگاپیکسلی فوق عریض با گگرددگی دیافراگم f/2.2
دوربین سومندارد5 مگاپیکسلی ماکرو با گگرددگی دیافراگم f/2.4
دوربین چهارمندارد2 مگاپیکسلی مونوکروم با گگرددگی دیافراگم f/2.4
قابلیت هاپشتیبانی از لرزشگیر اپتیکال، HDR، فلش چهارگانه، فیلم برداری دالبی ویژن HDR با سرعت 30 فریم بر ثانیه و کیفیت 4Kپشتیبانی از لرزشگیر اپتیکال، HDR، فلش دوگانه
کیفیت فیلم برداری دوربین اصلی4K با سرعت 24/30/60 فریم بر ثانیه

1080P با سرعت 30/60/120/240 فریم بر ثانیه

4K با سرعت 30/60 فریم بر ثانیه

1080P با سرعت 30/60/240 فریم بر ثانیه

دوربین سلفی / کیفیت فیلم برداری12 مگاپیکسلی با گگرددگی دیافراگم f/2.2

4K با سرعت 24/30/60 فریم بر ثانیه

1080P با سرعت 30/60/120 فریم بر ثانیه

16 مگاپیکسلی با گگرددگی دیافراگم f/2.4

1080P با سرعت 30 فریم بر ثانیه

تشخیص چهرهسه بعدی به کمک سنسور SL 3Dدو بعدی با دوربین سلفی

سخت افزار و نرم افزار

اصلی ترین تفاوت دو محصول درست به همین بخش بر می گردد. جایی که نه تنها سیستم عامل، بلکه سخت افزار متفاوتی را هم شاهد هستیم. البته در هر دو گوشی، بهترین ترکیب سخت افزاری موجود استفاده شده. مثلا وان پلاس 8 تی با پردازنده اسنپدراگون 865، 8/12 گیگابایت حافظه رم و 128/256 گیگابایت حافظه داخلی در دسترس قرار می گیرد که واقعا ترکیب قدرتمندی است.

در طرف مقابل اما آیفون 12 با پردازنده بسیار قدرتمند و نو A14، احتمالا 4 گیگابایت حافظه رم و 64/128/256 گیگابایت حافظه داخلی راهی بازار می گردد. از لحاظ پردازنده، بدیهی است A14 توان پردازشی و گرافیکی بیشتری از اسنپدراگون 865 داشته باشد. دلیل اول اینکه یک سال نوتر است و دلیل دوم و مهم تر اینکه با لیتوگرافی 5 نانومتری تولید شده و از 11.8 میلیارد ترانزیستور بهره می برد. همین مسئله موجب شده از لحاظ مصرف انرژی، عملکرد فوق العاده ای داشته باشد. هرچند توان پردازشی آن، آنقدرها که انتظار داشتیم افزایش پیدا نکرد اما برای پشت سر گذاشتن اسنپدراگون 865 کافی است.

اما وان پلاس یک شانس بزرگ برای شکست نخوردن دارد و آن هم بهره مندی از سیستم عامل فرق دارد. در واقع سال های زیادی است که پردازنده های اپل، حتی رقبای هم سطح خود را هم شکست داده اند اما به طور کلی این برتری در انتخاب بین دو گوشی تاثیری نمی گذارد. چون وان پلاس 8 تی با همین سخت افزار تا مدت ها می تواند تمام بازی ها و برنامه های اندروید را به راحتی اجرا کند. همانطور که آیفون 12 می تواند این کار را در iOS انجام دهد.

علاوه بر این ها، نباید فراموش کرد که نماینده وان پلاس از نمایشگر 120 هرتزی هم پشتیبانی می کند و همین مسئله موجب می گردد گشت و گذار و اسکرول کردن بین منو های مختلف یک برنامه لذت بخش تر و سریع تر از آنچه که در آیفون تجربه می کنید باشد.

در بخش نرم افزار هم شاهد اندروید 11 به نام سیستم عامل پیش فرض وان پلاس و iOS 14 برای آیفون 12 هستیم که عملکرد و قابلیت های بسیار خوبی دارند. خصوصا iOS 14 که در این نسخه، نقاط ضعف زیادی که به نسبت اندروید در سال های گذشته داشت را با امکانات خوب جایگزین کرد.

این دو سیستم عامل طی سال های اخیر به شدت از لحاظ عملکرد و اپلیکیشن به یکدیگر نزدیک شده اند. هم اپ استور و هم پلی استور غنی از برنامه های مختلف و کاربردی هستند که نیاز کاربران را در هر سطحی پوشش می دهند. iOS 14 اکنون از ویجت ها پشتیبانی می کند و اندروید هم بالاخره به قابلیت Nearby Share که مشابه AirDrop اپل است مجهز شده.

اما وان پلاس در رابط کاربری خود، تمرکز زیادی روی بخش گیمینگ گذاشته و ابزار Gaming Tool را برای بهینه سازی عملکرد سخت افزاری در راستای اجرای بهتر بازی ها در گوشی خود قرار داده. با کمک این قابلیت، هیچ اعلانی حین بازی دریافت نمی گردد و پاسخ دادن به هر پیامی هم بدون ترک بازی ممکن است.

نکته بسیار مهم دیگر، اجرای بازی فورتنایت در وان پلاس 8 تی با رفرش ریت 90 هرتز است که فوق العاده به نظر می رسد. این در حالی است که اپل این بازی را به خاطر عدم استفاده اپیک گیمز از سیستم تراکنش اپل جهت خرید های درون برنامه ای، از استور پاک کرد. از آن جایی که اندروید آزادی عمل بیشتری به کاربران می دهد، امکان دور زدن چنین محدودیت هایی به راحتی وجود دارد. البته این موضوع در رابطه با محصولات اپل هم صدق می کند، منتها فرایند انجام آن ممکن است به راحتی اندروید نباشد. هرچند این موضوع هم نقاط ضعف و قوت خود را دارد.

به طور کلی، در بخش نرم افزاری، هر دو گوشی عملکرد کم نقصی را از خود نشان می دهند و از این بابت جای هیچ نگرانی نیست. انتخاب بین این دو گوشی اگر به سیستم عامل وابسته باشد، قطعا تجربه کاربری و سلیقه است که می تواند شما را به سمت یکی از آن ها سوق دهد. در غیر این صورت ضعف خاصی در آن ها دیده نمی گردد. البته ناگفته نماند اپل به مدت حدودا 5 سال از گوشی های خود پشتیبانی نرم افزاری می کند در حالی که این مدت برای وان پلاس به 3 سال برای پرچم دارها کاهش پیدا می کند. هرچند از لحاظ قابلیت، بعید به نظر می رسد در نهایت تفاوت چشم گیری بین iOS 19 و اندروید 14 وجود داشته باشد.

نام گوشیآیفون 12وان پلاس 8 تی
پردازندهA14 با 6 هسته و گرافیک 4 هسته ایاسنپدراگون 865 با 8 هسته، گرافیک آدرنو 650
حافظه رم و حافظه داخلیاحتمالا 4 گیگابایت با حافظه داخلی 64/128/256 گیگابایت از نوع NVMe8/12 گیگابایت با حافظه داخلی 128/256 گیگابایت از نوع UFS 3.1
سیستم عامل / رابط کاربریiOS 14اندروید 11 با رابط کاربری OxygenOS 11

طول عمر باتری

طول عمر باتری گوشی های اپل معمولا به نسبت رقبای اندرویدی پایین تر است. تنها محصول قدرتمند در این زمینه آیفون 11 پرو مکس بود که بخش بزرگی از موفقیت آن را می توان به بهره مندی از نمایشگر 60 هرتزی نسبت داد، در حالی که بیشتر رقبایش به نمایشگرهایی 90/120 هرتزی مجهز شده بودند. هرچند در رفرش ریت 60 هرتز هم به سختی می شد با 11 پرو مکس رقابت کرد.

اینطور که به نظر می رسد، آیفون 12 به یک باتری 2775 میلی آمپر ساعتی مجهز شده که البته رسما این موضوع اعلام نشده اما بسکمک از شایعات و خبرها روی این ظرفیت اتفاق نظر دارند. به نسبت قبل هم پیشرفت خاصی را در نگه داری شارژ مشاهده نمی کنیم.

هندزفری و شارژر هم درون جعبه دستگاه وجود ندارد و تنها چیزی که دریافت می کنید، یک کابل لایتنینگ به USB-C است. بدین ترتیب یا باید گوشی را با شارژرهایی که با توجه به اپل احتمالا در اختیار دارید شارژ کنید، یا هزینه خرید یک آداپتور و شارژر مغناطیسی هم به مبلغ پرداختی گوشی اضافه خواهد شد. اخیرا حتی این شرکت هندزفری و شارژر را از جعبه آیفون 11، آیفون XR و آیفون SE هم حذف کرده.

وان پلاس 8 تی اما از باتری 4500 میلی آمپر ساعتی بهره می برد که مانند آیفون 12، به نظر می رسد بتواند یک روز دوام داشته باشد. همچنین درون جعبه این محصول یک شارژر سریع 65 واتی هم قرار گرفته که می تواند باتری پرظرفیت آن را در مدت زمان 39 دقیقه از 0 به 100 درصد برساند. این شارژر به قدری قدرتمند هست که کاربر بتواند با استفاده از آن، حتی لپ تاپ ها را هم شارژ کند.

نتیجه

همانطور که مشاهده کردید، وان پلاس با قیمت 749 دلار به نسبت آیفون 12 با قیمت 829 دلار، ظاهرا ارزش خرید بیشتری دارد. از برتری های آیفون به این گوشی می توان پردازنده قدرتمندتر، دوربین احتمالا بهتر و نمایشگر با وضوح بیشتر اشاره کرد. اما در طرف مقابل وان پلاس 8 تی از نمایشگر با رفرش ریت بیشتر، اندازه بزرگ تر، 8/12 گیگابایت رم، باتری پرظرفیت تر و شارژر سریع 65 واتی درون جعبه بهره می برد.

منبع: PhoneArena

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 30 مرداد 1400 بروزرسانی: 30 مرداد 1400 گردآورنده: malayro.ir شناسه مطلب: 2019

به "مقایسه آیفون 12 با وان پلاس 8 تی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مقایسه آیفون 12 با وان پلاس 8 تی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید