غذاهای جادویی هند: یک ماجرای خوشمزه در قلب سنت
به گزارش مجله سفرنامه مالزی، غذاهای سنتی هند در میان سایر ملل دنیا نیز محبوبیت بالایی پیدا نموده است و امروزه، کمتر کسی است که با آشپزی هندی آشنایی نداشته باشد.
آشپزی هندی به واسطه استفاده از ادویه های متنوع، طعم غنی و مزه های بی نظیر آن شناخته می گردد و غذاهای هندی، با گذشت زمان به سراسر جهان راه یافته اند. به همین علت است که می توانید در هر نقطه از جهان، یک رستوران اصیل هندی پیدا کنید؛ چراکه بعضی از غذاهای لذیذ و خوشمزه آن ها را نه تنها هندی ها، بلکه همه افراد در سراسر جهان دوست دارند.
وقتی صحبت از غذای هندی به میان می آید، باید بدانید که طعم و مزه آن با توجه به منطقه پخت غذا، متفاوت خواهد بود. برای مثال، همیشه غذاهای شمال هند با غذاهای جنوب این کشور، تفاوت دارد و همین امر، در خصوص منطقه ها شرقی و غربی هند نیز صدق می نماید.
هر منطقه هند، دستورالعمل هایی برای غذاهای خود ارائه می دهد که از نسلی به نسل دیگر منتقل شده اند. هر یک از این غذاها نیز با ترکیب منحصربه فردی از ادویه ها، گیاهان و محصولات دیگر، ویژگی های جغرافیایی و ذائقه های محلی منطقه خاص خود را نشان می دهند. در این نوشتار به معرفی چند غذای محبوب هندی می پردازیم که در سراسر جهان، جایگاه خود را پیدا نموده اند.
برترین غذاهای سنتی هند:
- چیکن تیکا ماسالا
- باتر چیکن هندی یا مرغ ماخانی
- مرغ تندوری
- بریانی هندی
- دال ماخانی یا دال ماکانی
- سمبوسه هندی
- چات
- پانی پوری
- چوله یا کاری نخود
- کباب ها
- کوفته مالای
- پالک پنیر
چیکن تیکا ماسالا
چیکن تیکا ماسالا (Chicken Tikka Masala)، مرغ خوشمزه ای است که در تنور و روی آتش زغال پخته می گردد؛ این غذای قرمز رنگ تند، ترد و در عین حال نرم، برای اولین بار، در شهر لاهور (Lahore) طبخ شده و از زمان پیدایش خود، محبوبیت فراوانی در سراسر جهان کسب نموده است.
بسیاری از رستوران های خارج از هند، نسخه اصلی چیکن تیکا ماسالا را تهیه نمی نمایند؛ اما همچنان، طعم و مزه اصلی آن را حفظ نموده اند که همین ویژگی علاوه بر معروفیت، این غذا را به گزینه خاصی تبدیل نموده است.
باتر چیکن هندی یا مرغ ماخانی
مرغ کره ای یا باتر چیکن هندی (Butter chicken)، یکی از محبوب ترین غذاهای پنجابی (Punjabi) است که همیشه باید در لیست برترین غذاهای هندی حضور داشته باشد. این غذای خوشمزه و بی نظیر، محبوبیت بسیاری نیز در سراسر جهان دارد. مرغ ماخانی (Murgh Makhani)، از ترکیب ادویه های مختلف هندی به همراه مرغی که یک شب کامل با آن ها مزه دار شده است، تهیه می گردد و طعم فوق العاده لذیذ و قوی دارد که دهان هر کسی را آب می اندازد.
مرغ تندوری
مرغ تندوری (Tandoori Chicken) یکی دیگر از غذاهای مرغی خوشمزه هندی است که نمی توان از آن چشم پوشی کرد. برای طبخ این غذا، مرغ برای چند ساعت در ماست و انواع ادویه ها مزه دار و سپس روی گریل، پخته می گردد. این غذا در منوی تمام رستوران های هندی در سراسر جهان محبوبیت دارد و شما به راحتی می توانید، آن را در هر رستوران هندی پیدا کنید.
بریانی هندی
بریانی (Biryani)، ترکیب کلاسیک هندی از برنج و مرغ است که بیش از هر غذای هندی دیگری، نسخه های متعدد و متنوع دارد. این غذا به طور سنتی، با مزه دار کردن مرغ یا گوشت گوسفند در ماست و مخلوط کردن آن با ادویه های معطر و برنج تهیه می گردد؛ سپس، به آرامی و برای ساعت ها، روی اجاق می رود تا به پخت کامل برسد.
چیزی که بریانی را جالب می نماید، تغییرات خاصی است که در منطقه ها مختلف هند، روی آن اعمال می گردد. بعضی نسخه کلاسیک را حفظ می نمایند؛ در حالی که بعضی دیگر، برنج را با یک سس از قبل پخته شده، مخلوط می سازند تا طعم مرطوب و خوش عطری بگیرد و سپس، گوشت را به آن می افزایند.
دال ماخانی یا دال ماکانی
دال ماخانی یا دال ماکانی (Dal Makhani)، از دیگر غذاهای بسیار معروف شمال هند است که در سراسر جهان، محبوب شده است. این غذای ساده، سبک و آسان که با عدس پخته شده در کره و ادویه ها تهیه می گردد، طعم لذیذ و دلچسبی دارد. در نهایت، دال ماخانی را با روتی (roti) یا نان سرو می نمایند.
سمبوسه هندی
سمبوسه (Samosa) از جمله خوراکی های خیابانی معروف هند به شمار می رود و معمولا در اغلب خیابان های این کشور، آن را خواهید دید. این میان وعده خوشمزه، یکی از محبوب ترین خوراکی ها در هند به شمار می رود و مردم هند، عاشق آن هستند. با این حال، سمبوسه توانسته است که راه خود را به کشورهای دیگر نیز باز کند.
چات
چات (Chaat)، از دیگر غذاهای خیابانی پرطرفدار در شمال هند محسوب می گردد. فروشندگان خیابانی مرکز و حتی شهرهای کوچک هند، انواع مختلفی از چات های خوشمزه را به فروش می رسانند؛ خوراکی سبک که شامل ترکیبی از سیب زمینی، نان سرخ شده، ماست، ادویه ها و گیاهان است.
شاید کمتر کسی فکر می کرد که یک غذای خیابانی ساده، قلب بسیاری از مردم را در نقاط مختلف جهان تسخیر کند؛ اما این میان وعده پفکی، اکنون در سراسر جهان یافت می گردد و هواداران ویژه خود را دارد.
پانی پوری
پانی پوری (Pani puri) از دیگر انواع متفاوت غذا های خیابانی هند به شمار می آید که شامل یک نان توخالی، گرد، نازک و سرخ شده به نام پوری (puri) است. داخل این نان، با سیب زمینی، پیاز یا نخود، به همراه چاتنی تمبر هندی (Tamarind Chutney؛ یک نوع سس یا خمیر طعم دار هندی) و چات ماسالا (chaat masala؛ نوعی مخلوط ادویه هندی) پر می گردد و معمولا، آن را به صورت سرد سرو می نمایند.
نکته جالب این غذا این است که باید سریع آن را در دهان گذاشت. بعلاوه، بسته بندی آماده پانی پوری در فروشگاه های متعدد سراسر جهان به چشم می خورد.
چوله یا کاری نخود
چوله (Chhole) یا کاری نخود (Chickpea Curry)، از دیگر غذاهای خوشمزه هندی به شمار می آید که نمی توان به سادگی از آن صرف نظر کرد. این غذا که به عنوان غذایی کلاسیک از شمال هند شناخته می گردد، شامل نخودهای پخته شده در ادویه هایی چون کاری است و اکنون، در سراسر جهان نیز محبوبیت فراوانی دارد.
چوله به صورت داغ و همراه با نان های سرخ شده هندی مانند پوری (poori) یا بهاتورا (bhatura) سرو می گردد. در این غذا می توان ترکیب کامل ادویه های هندی را یک جا تجربه کرد. بعلاوه این غذا به عنوان یکی از گزینه های محبوب در منوی رستوران های هندی خارج از کشور یافت می گردد.
کباب ها
مغول ها در هنر آشپزی با گوشت، تسلط کامل داشتند. آن ها بودند که هنر تهیه کباب را به هند معرفی کردند و از آن موقع، این هنر به سراسر جهان توسعه یافت. کباب، به ویژه در بریتانیا، بسیار محبوب است و مردم در سراسر جهان نیز آن را دوست دارند. امروزه هندی ها تکه های مرغ یا گوشت و کباب های متشکل از ترکیب گوشت چرخ نموده و انواع ادویه ها را به سیخ می کشند و روی آتش زغال، طبخ می نمایند.
کوفته مالای
مالای کوفته (Malai Kofta) یا کوفته مالایی نسخه گیاهی کوفته های گوشتی است که اغلب، با کدو حلوایی یا موز نارس تهیه می گردد. کوفته ها را در سسی از گوجه فرنگی، خامه و ادویه ها می پزند تا طعم سس را به خود جذب نمایند. این غذا معمولا با نان یا برنج سرو می گردد. کوفته مالایی در اصل نوعی غذای پنجابی است؛ اما به علت طعم خوشمزه و جذابی که دارد، در منوی بسیاری از رستوران ها در سراسر جهان دیده می گردد.
پالک پنیر
پالک پنیر (Palak Paneer) نوعی غذای اصلی کامل به شمار میرود که سالم، خوشمزه و در عین حال، بسیار نوآورانه است. این غذا در اصل با اسفناج و پنیر خانگی تازه تهیه می گردد و تقریبا در تمام منوهای گیاهی رستوران های هندی در سراسر جهان، جایگاه ویژه ای دارد. چنانچه آن را با نان یا روتی سرو کنید، وعده ای غذایی کامل و سرشار از طعم و مواد مغذی خواهید داشت.
از علاقه مندان به غذاهای هندی هستید؟ تابه حال، تجربه کشف مزه های هندی را داشتید؟ کدام یک از غذاهای سنتی هند را بیشتر دوست دارید؟ لطفا نظر و تجربه های ارزشمند خود را با خبرنگاران و همراهان آن نیز به اشتراک بگذارید.
پرسش های متداول
چیکن تیکا ماسالا چیست و چرا محبوب است؟
چیکن تیکا ماسالا، نوعی غذای خوشمزه هندی است که در لاهور به دنیا آمد. مرغ کبابی آغشته به سس تند و ادویه دار که طعمی تند و بافتی نرم دارد. همین طعم فوق العاده و بافت خاص، این غذا را در میان سایر ملل نیز محبوب نموده است.
پالک پنیر چه نوع غذایی است و با چه چیزی سرو می گردد؟
پالک پنیر، غذای گیاهی بسیار سالم و خوشمزه ای است که از اسفناج و پنیر خانگی تهیه می گردد. این غذا را با نان یا روتی سرو می نمایند و به عنوان یکی از محبوب ترین غذاهای گیاهی در رستوران های هندی سراسر جهان، معروف شده است.
منبع: کجارو / sulaindianrestaurant.com