بررسی عوارض سس مایونز برای سلامتی

به گزارش مجله سفرنامه مالزی، به تجربه ثابت شده است که در اقلام غذایی هیچ چیز به اندازه سس مایونز موجب صدمه به پوست صورت وجوش صورت نمی شود. همچنین استفاده طولانی مدت از سس مایونز موجب بروز سنگ های صفراوی، ناراحتی های کبدی، آلرژی، چرب شدن سریع پوست و مو، گرفتگی…

بررسی عوارض سس مایونز برای سلامتی

عوارض سس مایونز برای سلامتی

به گزارش خبرنگاران به نقل از دلگرم به تجربه ثابت شده است که در اقلام غذایی هیچ چیز به اندازه سس مایونز موجب صدمه به پوست صورت وجوش صورت نمی شود. همچنین استفاده طولانی مدت از سس مایونز موجب بروز سنگ های صفراوی، ناراحتی های کبدی، آلرژی، چرب شدن سریع پوست و مو، گرفتگی…

مضرات سس مایونز : سس مایونز چه عوارضی دارد؟

سس مایونز دارای مقدار زیادی کلسترول و انواع چربی های دیگه است که در واقع بسیار مساعد برای رشد باکتریه. از اونجایی که سرعت رشد میکروب توی سس مایونز خیلی زیاده، این ماده حاوی مواد نگهدارنده مثل سربات پتاسیم و بنزوات سدیمه که سرطانزا هستن.

تحقیقات ثابت کرده هیچ خوراکی ای به اندازه سس مایونز باعث صدمه به پوست صورت و جوش صورت نمی شه، به علاوه استفاده طولانی مدت از سس مایونز باعث بروزسنگ های صفراوی، ناراحتی های کبدی، آلرژی، چرب شدن سریع پوست و مو، گرفتگی عروق و… می شه.

  • 1. ابتلا به آلزایمر با مصرف زیاد سس مایونز

تحقیقات نشون داده، سس مایونز چون هنگام تولید در درجه حرارت زیادی قرار می گیره به همین دلیل چربی های اون مستقیما توی دیواره های قلبی عروقی قلب و مغز رسوب می کنن و خطر سکته قلبی و مغزی رو افزایش می دن؛ همچنین توی فرایند تهیه سس مایونز ماده ای به نام پراکسید استفاده می شه که این ماده توی کاهش قدرت یادگیری و فراموشی تاثیر خیلی زیادی داره و در بین سالمندان باعث ایجاد آلزایمر می شه.

  • 2. اسید های چرب از مضرات سس مایونز است

از میان سس ها، نوع چربی ای که مخصوصا در سس مایونز وجود دارد، مقدار قابل توجهی اسیدچرب اشباع قرار گرفته. هرچند که ممکن است مقداری از آنها توسط چربی های گیاهی جایگزین شده باشد. از بین چربی ها، چربی های اشباع مضر ترین هستند و سس هایی که حاوی این نوع چربی باشند از بد ترین سس ها هستند.

  • 3. رشد میکروب در سس مایونز

رشد میکروب در سس مایونز بسیار بالاست از این رو این ماده حاوی مواد نگهدارنده (سربات پتاسیم وبنزوات سدیم) است که سرطان زا هستند. به تجربه ثابت شده است که در اقلام غذایی هیچ چیز به اندازه سس مایونز موجب صدمه به پوست صورت و جوش صورت نمی شود.

  • 4. ترکیبات سس مایونز چرا برای زنان باردار خطرناک است؟

مایونز یکی از سس های بسیار شایع است که اساسا از تخم مرغ ساخته می شود. دستور های بدون تخم مرغ نیز موجود است. زنان باردار در طول دوره بارداری به شدت در خطر ابتلا به عفونت ها هستند. شایع ترین نسخه های مایونز حاوی تخم مرغ خام یا نیمه پخته هستند.

این نسخه از سس به شدت در معرض باکتری های خطرناکی مثل سالمونلا قرار می گیرید. سالامونلا می تواند داخل و خارج تخم مرغ زندگی کند، و توسط چشم های غیر مسلح قابل مشاهده نیست.

  • 5. سس مایونز اشتباه است !

البته اصطلاح سس مایونز اشتباه است و درست آن سس سفید است. در ایران آنرا با برندی می شناسند که وارد ایران شده دقیقا همان اشتباهی که مدتها در مورد مایع ظرفشویی و ریکا میشد.

  • 6. باعث جوش و آکنه پوستی می شود

افرادی که مستعد جوش و آکنه هستند باید همیشه از چربی های مضر دوری کنند. سس مایونز باعث تجمع چربی غیر مفید در پوست می شود، منافذ پوست را میبندد و عامل جوش زدن آکنه است.

  • 7. باعث ایجاد مسائل شدید قلب می شود

زندگی ماشینی امروز غذاهای فست فودی را به ارمغان آورده و لازمه غذاهای فست فودی هم استفاده از سس های چرب و مضر مثل مایونز است. مصرف مداوم و زیاد سس مایونز باعث بسته شدن رگهای خونی و افزایش احتمال ابتلا به حمله قلبی می شود.

  • 8. عامل ایجاد سنگ صفرا است

شاید برایتان جالب باشد بدانید بیشتر افرادی که از مشکل سنگ صفرا رنج میبرند و هیچ سابقه ژنتیکی ندارند در طول زندگی خود مدام سس مایونز مصرف کرده اند. این سس باعث تجمع مواد اضافی و مصنوعی و در نتیجه تشکیل سنگ در کیسه صفرا می شود.

  • 9. باعث بروز انواع آلرژی می شود

مواد نگهدارنده و طعم دهنده به سس مایونز برای بسیاری از افراد ایجاد حساسیت و آلرژی می کند و در بسیاری از افراد منجر به بروز معده درد شدید و اسهال و استفراغ می شود.

  • 10. چرا سس مایونز چاق کننده است؟

دوران کودکی از نظر علم تغذیه بسیار مهم است زیرا اگر عادت های غذایی نادرست در این سنین در وجود کودک نهادینه شود، تغییر آن در بزرگسالی بسیار مشکل خواهد بود. معمولا بیشتر بچه ها علاقه خاصی به مصرف انواع سس ها از جمله سس مایونز دارند در حالی که این ماده خوراکی، علاوه بر چربی بالا، مواد شیمیایی نگهدارنده ای دارد که مصرف زیاد آنها مضر است.

با توجه به اینکه بسیاری از موادغذایی پرکالری هستند و چگالی انرژی در آنها بالاست یعنی به نسبت وزنشان کالری فراوانی دارند، سس مایونز هم از این قاعده مستثنی نیست و جزو این گروه از موادغذایی محسوب می شود و افراط در مصرف آن در دوران کودکی از یک سو باعث تجمع چربی و بروز چاقی صددرصد در بزرگسالی و از سوی دیگر باعث بروز اختلال در عملکرد مکانیسم های سیری و گرسنگی و افزایش کالری دریافتی می شود.

به عبارت دیگر، اگر در حالت عادی کودکی با خوردن 8 قاشق غذا سیر می شود، با مصرف سس مایونز که ترکیب های موجود در آن تاثیر منفی روی مرکز سیری می گذارد، مقدار حجم غذای مصرفی به 12 قاشق افزایش می یابد.

با توجه به اینکه متخصصان تغذیه معتقدند باید در زمان کودکی ذائقه و وزن کودک کنترل شود، اگر کودکتان به مصرف سس مایونز علاقه دارد، حتما برای کاهش میزان چربی موجود در سس به آن ماست کم چرب یا بدون چربی اضافه کنید. علاوه بر این افزودن ماست باعث افزایش ارزش تغذیه ای و محتوای کلسیم موجود در آن می شود.

اگر کودک با افزودن ماست به سس، از خوردن آن امتناع می کند و بهانه می گیرد، می توان از سس های مایونز کم چرب که در تولید آنها، عوامل حجم دهنده طبیعی جایگزین چربی شده اند، استفاده کرد.

این حجم دهنده ها قوام خاصی به سس می دهند و درضمن کالری کمتری هم در مقایسه با سس های مایونز معمولی دارند. از قلم نیاندازید افراط در مصرف سس مایونز در بچه ها باعث چاقی مفرط می شود اما مصرف تفننی آن تغییر ذائقه کودک را به دنبال خواهد داشت.

انتشار: 6 خرداد 1403 بروزرسانی: 6 خرداد 1403 گردآورنده: malayro.ir شناسه مطلب: 1543

به "بررسی عوارض سس مایونز برای سلامتی" امتیاز دهید

3 کاربر به "بررسی عوارض سس مایونز برای سلامتی" امتیاز داده اند | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بررسی عوارض سس مایونز برای سلامتی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید