طرز تهیه کلم پلو با کلم قمری با دستور اصیل شیرازی

به گزارش مجله سفرنامه مالزی، کلم پلو با کلم قمری اصلی ترین روش تهیه کلم پلوی شیرازی است. البته این غذا به روش های دیگری از جمله کلم پلو با گوشت چرخ نموده، کلم پلو با مرغ و کلم پلو با کلم برگ هم تهیه می گردد، اما بدون شک روش اصلی تهیه آن طعم متفاوتی دارد. پس اگر دوست دارید طعم اصیل یک غذای شیرازی را بچشید، در این مطلب با طرز تهیه کلم پلو با کلم قمری شیرازی همراه باشید.

طرز تهیه کلم پلو با کلم قمری با دستور اصیل شیرازی

مواد لازم برای طرز تهیه کلم پلو با کلم قمری

  • برنج 4 پیمانه
  • کلم قمری 4 تا 5 عدد
  • گوشت چرخ نموده 350 گرم
  • پیاز میانه 2 عدد
  • سبزی کلم پلو 500 گرم
  • آبلیمو 2 قاشق غذاخوری
  • ادویه پلویی 2 قاشق چای خوری
  • زعفران دم نموده به مقدار لازم
  • روغن مایع یا حیوانی به مقدار لازم
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم

مراحل طرز تهیه کلم پلو با کلم قمری

1. خیساندن برنج

برای درست کردن کلم پلو هم مانند هر غذای پلوی ایرانی دیگر، ابتدا باید برنج را خیس کنید. ابتدا چهار پیمانه برنج خود را پاک کنید و بشویید. سپس برنج را به همراه آب و یک ونیم قاشق غذاخوری نمک از حدود 2 ساعت قبل بخیسانید.

خیساندن برنج باعث می گردد تا برنج شما زودتر و بهتر بپزد.

2. آماده کردن مواد کلم پلو

بعد از اینکه برنج را خیساندید و کنار گذاشتید، نوبت به تهیه مواد کلم پلو می رسد. ابتدا یکی از پیازها را به صورت نگینی خرد نموده و در روغن مایع یا روغن حیوانی سرخ کنید.

در طول مدتی که پیازها در حال سرخ شدن هستند، کلم های قمری را شسته و پوست بکنید. سپس آن ها را به صورت خلال های باریک و چوب کبریتی خرد کنید.

کلم ها را به پیازها اضافه نموده و نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و آب لیمو را به آن اضافه کنید. کلم ها را قدری تفت دهید تا نرم شوند و بوی تندی آن ها از بین برود. پس از اینکه کلم ها نرم شدند، قابلمه را از روی حرارت بردارید و مواد کلم پلو را کنار بگذارید.

3. درست کردن گوشت های قلقلی

شیرازی ها کلم پلو را به همراه گوشت قلقلی سرو می نمایند. برای درست کردن گوشت های قلقلی، یک عدد پیاز به جامانده را با رنده ریز رنده کنید و آب اضافی آن را بگیرید. پیازهای رنده شده را به گوشت چرخ نموده اضافه نموده و مواد را به همراه نمک، زردچوبه و فلفل سیاه خوب ورز بدهید.

شما می توانید برای گوشت قلقلی خود از انواع گوشت قرمز بهره ببرید. برترین ترکیب، مخلوط گوسفندی و گوساله است. پس از اینکه مواد را به خوبی ورز دادید، از آن ها گلوله های کوچکی به مقدار فندق درست کنید.

یک ماهیتابه را روی حرارت قرار داده و به آن یک قاشق غذاخوری روغن اضافه کنید. پس از گرم شدن روغن، گوشت های قلقلی را با احتیاط و فاصله از هم، به ماهیتابه اضافه کنید تا به هم نچسبند.

گوشت ها را تا زمانی سرخ کنید که رنگ قلقلی ها به خوبی تغییر پیدا کند. سپس آن ها را از روی حرارت بردارید.

4. خرد کردن سبزی ها

در نهایت، نوبت به خرد کردن سبزی ها و آماده کردن آن برای کلم پلو می رسد. به طور سنتی، سبزی کلم پلو شیرازی ترکیبی از تره، شوید، ریحان و ترخون است. در این ترکیب، مقدار همه سبزی ها به جز ترخون یکسان است اما ترخون سهم کمتری دارد، چراکه زیاد بودن آن به غذا طعم تلخی می دهد.

بهتر است برای درست کردن این غذا از سبزی تازه بهره ببرید، اما چنانچه آن را در دسترس نداشتید، می توانید از سبزی های خشک هم بهره ببرید. برای این کار یک قاشق غذاخوری تره، یک قاشق غذاخوری شوید و یک قاشق غذاخوری ریحان را به همراه نصف قاشق غذاخوری ترخون با هم ترکیب کنید.

5. آبکش کردن برنج و دم کردن کلم پلو

حالا که تمام مواد اولیه کلم پلو شیرازی شما آماده شده، نوبت به آبکش کردن برنج می رسد. یک قابلمه با مقدار مناسب را تا نیمه پر از آب کنید و روی حرارت زیاد بگذارید تا آب به جوش بیاید. پس از اینکه آب آغاز به قل زدن کرد، برنج را به همراه سبزی های خرد نموده به آن اضافه کنید و به مدت 8 تا 10 دقیقه صبر کنید تا برنج شما بپزد. سپس برنج ها را آبکش کنید.

کف قابلمه روغن بریزید و آن را با نان لواش یا سیب زمینی ورقه ای ته دیگ کنید. سپس به صورت لایه لایه برنج، مواد کلم پلو و گوشت های قلقلی را به آن اضافه کنید. برای خوش عطر شدن، در فاصله میان لایه ها ادویه پلویی بپاشید و کمی زعفران دم نموده بریزید.

سپس قابلمه را روی حرارت کم قرار داده و به مدت حدودا 50 دقیقه تا یک ساعت به آن موقع دهید تا کلم پلوی شما دم کشیده و حاضر گردد.

این کلم پلوی خوشمزه را می توانید با انواع ترشی مثل ترشی لیته شیرازی اصل میل کنید.

نکات تکمیلی در طرز تهیه کلم پلو با کلم قمری

در این مطلب با طرز تهیه کلم پلو با کلم قمری به روش اصیل شیرازی آشنا شدیم. این غذای خوشمزه را می توانید در هر فصلی از سال که کلم قمری در دسترس شماست، درست نموده و میل کنید. حتی می توانید از این غذا برای پذیرایی از مهمانان خود بهره ببرید.

در ادامه، نکات تکمیلی طرز تهیه کلم پلو با کلم قمری شیرازی را آنالیز می کنیم.

سبزی کلم پلو چه سبزی هایی است؟

در طرز تهیه کلم پلو با سبزی معطر، از سبزی های تره، شوید و ریحان به نسبت یک و ترخون به نسبت نیم استفاده می گردد. یعنی به ازای یک دسته تره، یک دسته شوید و یک دسته ریحان، باید نیم دسته ترخون در نظر بگیرید تا کلم پلوی شما تلخ نگردد.

کلم قمری پلو با گوشت چرخ نموده

کلم قمری پلو با گوشت چرخ نموده، یکی دیگر از انواع کلم پلو است که به طور ویژه در اصفهان مرسوم است و پخته می گردد. تمام مراحل تهیه این غذا درست مثل طرز تهیه کلم پلو با کلم قمری است، اما در آن به جای استفاده از گوشت قلقلی، گوشت چرخ نموده مستقیما در پیاز و کلم تفت داده شده و سپس لابه لای برنج دم داده می گردد.

طرز تهیه کلم قمری پلو با مرغ

در صورتی که به هر دلیلی تمایلی به استفاده از گوشت قرمز نداشتید یا گوشت قرمز در دسترس شما نبود، می توانید این غذا را با مرغ هم تهیه کنید. فقط کافی است سینه های مرغ را به صورت مکعبی خرد نموده و در ترکیب پیاز و کلم سرخ کنید. سپس مواد را به ترکیب برنج و سبزی اضافه نموده و آن را دم کنید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 29 بهمن 1403 بروزرسانی: 29 بهمن 1403 گردآورنده: malayro.ir شناسه مطلب: 2668

به "طرز تهیه کلم پلو با کلم قمری با دستور اصیل شیرازی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کلم پلو با کلم قمری با دستور اصیل شیرازی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید