بهترین رستورانهای رم ایتالیا
به گزارش مجله سفرنامه مالزی، بدون شک مردم خوش خوراک ایتالیا که غذا خوردن را امری مقدس میدانند و حسابی وقتشان را در رستورانها و سر میز غذا صرف میکنند، باید منوهای متنوع و رستورانهایی با اشپزهای فوق العاده داشته باشند که البته همینطرو است در ادامه بهترین رستورانهای رم ایتالیا را معرفی خوهیم کرد.
پی بردن به ذائقه و نوع خوراک مردم در رم به سالها زمان نیاز دارد اما اگر قصد دارید تنها چند روز در تور رم بمانید، بهتر است رستورانهای خوب آن را بشناسید. اگر میخواهید در طول اقامت خود در رم از غذاهای خوشمزه لذت ببرید، کمی برنامهریزی با چاشنی ماجراجویی میتواند سفر هیجانانگیزی را برایتان به ارمغان آورد. بیشتر توریستهای تور ایتالیا معمولاً در رستورانهای نزدیک به جاذبههای تاریخی غذا میخورند در حالی که بهترین غذاها در مراکز شهر یافت میشود و به راحتی میتوانید با یک نقشه و استفاده از اتوبوس به آنها دسترسی داشته باشید.
ساندویچ و غذاهای لقمهای: موردیه وای
وقتی بازار تستاچیو (Testaccio) در سال 2012 دوباره در فضایی بزرگتر و مدرنتر بازگشایی شد، راه را برای ورود کسب و کارهای کوچک و جدید هموار کرد. گرچه بازارهای رم از دیرباز به فروش مواد غذایی خام میپرداختند اما موردیه وای (Mordi e Vai) که غرفهای در جانب شرقی بازار را به خود اختصاص داده به فروش ساندویچها، اسنکها و غذاهای آماده میپردازند که به صورت سرپایی و فوری صرف میشوند. این ساندویچها معمولاً از گوشت سرخ شده، کوفته یا گوشت آبپز که در سس گوجه فرنگی غلتانده شدهاند پر میشوند. کوفتههای سرخ شده این رستوران را نباید از دست داد.
خوراکهای سنتی و مقرون به صرفه: اوستریا بونِلی
در گذشته وقتی کلمه اوستریا به گوش میخورد یادآور رستورانی محقر با میزهای پوشیده از روزنامه، منویی ساده و نوشیدنیهای ارزانقیمت بود. حالا این کلمه در فرهنگ رم به عنوان یک لغت لاکچری برای توصیف رستورانهای محبوب و شیک به کار میرود. اما در میان این همهمه تغییر نامها، رستوران اوستریا بونِلی (Osteria Bonelli) فضای خود را متناسب با همان حال و هوای نوستالژیک سنتی حفظ کرده است. در روزهای جمعه میتوانید ماهی کبابی و بشقاب سبزیجات سفارش دهید که به عقیده مردمان رم، به هضم و گوارش غذا کمک میکند. این رستوران در قسمت شرقی شهر واقع شده است.
شام در میان خرابهها: فلاویا ال ولاوودتو
در بخش جنوبی شهر کشتیهایی قرار داردند که روزی روغن زیتون و ادویهجات را از شهرهای دوردست در امپراطوری روم به بندر رم حمل میکردند. امروزه در میان این کشتیهای باستانی رستورانهای مختلفی قرار دارد که یکی از آنها رستوران فلاویو ال ولاوودتو (Flavio al Velavevodetto) است و غذاهای کلاسیک فصلی رم را سرو میکند. در زمستانها غذا در اتاقهایی غارمانند و در تابستانها در تراسهایی که در طبقه بالای رستوران قرار دارد سرو میشود. پیشنهاد میکنیم ابتدا با پیشغذاهای سرخشده مانند پولپته دی بولیتو (polpette di bollito) که گوشت سرخ شده است شروع کنید. در بهار نیز دنده و کنگر فرنگی را امتحان کنید. پاستای کلاسیک و تیرامیسو را در این رستوران مزه کنید تا نظرتان در مورد دسر عوض شود.
مواد غذایی محلی: Pro Locl DOL
فروشگاه Pro Loco DOL مهمترین مرکز محصولات محلی فصلی در رم است. وینچنتزو مانچینی مالک این فروشگاه کار خود را در ابتدا با اغذیه فروشی کوچکی شروع کرد که گوشت دودی، پنیر و روغن را از لاتزیو به رم میآورد و میفروخت. کمکم با تحقیق و پشتیبانی تولیدکنندگان بومی مواد غذایی صنعت کار خود را گسترش داد و غذاهای کامل را هم به منوی خود اضافه کرد. در این رستوران علاوه بر بشقاب گوشت و پنیر میتوان منوی کاملی از انواع پاستا و پیتزا را دید. تمام موارد سازنده این غذاها از روغن زیتون تا آرد خمیر پیتزا از تولیدکنندگان محلی تهیه میشوند.
کافه دنج: لیترو
کافه لیترو (Litro) بر روی بلندترین نقطه شهر یعنی تپه یانیکولوم قرار گرفته است. این کافه صبحها برای قهوه و شیرینی باز میشود و در ساعات پایانی شب تعطیل میشود. بر خلاف دیگر کافههای شهر، کافه لیترو همه روزه باز است و حتی وسط روز هم تعطیل نمیشود بنابراین میتوانید برای صرف ناهار، عصرانه و شام روی این کافه حساب کنید. اغلب غذاهای این رستوران به صورت سرد سرو میشود. در منوی کافه لیترو غذاهای گوشتی هم به چشم میخورد؛ بدون شک منوی این کافه یکی از بهترین منوهای رستورانهای رم است.
غذاهای متفاوت: اتیوپی در مِزوب
شاید در حین سفر خود به رم یا ایتالیا از خوردن پاستا خسته شوید. در این صورت میتوانید یکی خوراکهای خارجی که در رم به خوبی طبخ میشود را امتحان کنید مثل اتیوپی که غذایی وارداتی و به جا مانده از زمان هجوم آفریقاییها به ایتالیا در جنگ جهانی دوم است. سرآشپز و مالک رستوران مزوب (Mesob) به دور از شلوغی شهر، غذاهای سنتی خانواده خود که خورشهای سبزیجات تند و تیز و خوش طعم است را برای میهمانان فراهم میکند. هر بشقاب غذا با یک تکه نان اسفنجی بر روی یک سینی سرو میشود که به روش سنتی اتیوپی است. غذا در این رستوران عموماً با دست میل میشود. میتوانید غذای گوشتی هم سفارش دهید که از جوجه و تخم مرغ آبپز تشکیل شده است و در کنار آن بشقاب سبزیجات سرو میشود. صرف غذا در این رستوران با تجربه صرف پاستاهای مختلف در رم بسیار تفاوت دارد. این رستوران فقط یک رستوران غیر رمی خوب نیست بلکه یکی از بهترین رستورانهای شهر محسوب میشود که غذاهای آن برای هر قشری مقرون به صرفه است.
غذای خوب نزدیک پانتئون: آرماندو آل پانتئون
با توجه به فاصله کم این رستوران از جاذبه توریستی محبوب پانتئون، جای تعجبی نیست که برای رفتن به رستوران آرماندو آل پانتئون مجبور باشید از قبل وقت بگیرید. صاحبان رستوران تمام ساعات کار خود را به تلاش برای سرو مواد غذایی تازه و باکیفیت اختصاص میدهند. همین باعث شده که از آرماندو در تمام مجلات توریستی نام برده شود. غذاهای سادهای که سرآسپز کلادیو گارجولی به خاطر آنها مشهور شده شامل اسپاگتی آلا گریچیا که پاستا با گوشت، فلفل سیاه و پنیر سبک رومی است و همچنین پاستا با سیر، روغن و فلفل چیلی میشود. حتماً به این رستوران سر بزنید تا ببینید چرا رمیها بیش از 50 سال است به این رستوران علاقمند هستند.
غذای روستایی و کلاسیک رم: لارکانجلو
لارکانجلو داندینی یکی از محبوبترین سرآشپزهای رم است که دستورالعملهای غذاهای فصلی و سنتی پایتخت ایتالیا را به خوبی میشناسد. گرچه او بومی رم نیست اما غذاهای سنتی رم را بهتر از سرآشپزهای رم میپزد. او همیشه به دنبال مهارت بیشتر در پخت غذاهای دوران رنسانس و حتی رم باستان است. موفقیت او در سادگی و در عین حال خوشمزگی غذاهایش خلاصه میشود. سیبزمینیهای توپی که با سس گوجه و گوشت پوشیده شدهاند یکی از پرطرفدارترین غذاها در شهر است و خورشت سیرابی او که با گوجه و نعنا طبخ میشود در شهر رقیب ندارد.
منبع: seriouseats.com