تاثیر تغذیه با پوست و دانه انار بر فراوری مثل

به گزارش مجله سفرنامه مالزی، به گزارش خبرنگاران، انار میوه ای باستانی و غنی از پونیکالاگین است که به عنوان یک آنتی اکسیدان موثر شناخته می گردد. پوست انار منبع فنول و تانین و دانه انار حاوی اسید چرب خاصی به نام پانیک اسید است.

تاثیر تغذیه با پوست و دانه انار بر فراوری مثل

دانش اندکی درخصوص اثر آنتی اکسیدانی پوست و دانه انار بر آنزیم ها و پروتئین های دستگاه تولیدمثلی مذکر وجود دارد. از این رو محققان کشور طی پژوهشی به آنالیز اثر پوست و دانه انار در بیان ژن های آنتی اکسیدانی و پروتئین DJ-1 در بیضه گوسفند پرداختند.

در این آزمایش از 21 گوسفند نر ایرانی استفاده شد که به سه گروه هفت تایی تقسیم شدند، گروه اول به عنوان گروه کنترل تغذیه عادی داشت و رژیم غذایی دو گروه دیگر به ترتیب محتوی دانه خشک شده و پوست انار بود.

پس از 80 روز نمونه بیضه سه گروه جمع آوری و برای بیان ژن های Gpx1، Gpx4، Prdx4، Prdx5 و Sod2 و پروتئین DJ-1 مورد ارزیابی نهاده شد.

نتایج این پژوهش که در نشریه International Journal of Fertility and Sterility به چاپ رسیده است، نشان داد بیان ژن-های Gpx1 و Sod2 در گروه تغذیه شده با پوست انار به صورت معنی داری بالاتر از گروه کنترل بود. بعلاوه اندازه بیان Prdx5 در گروه تغذیه شده با دانه انار نسبت به گروه کنترل بالاتر بود. بیان Gpx4 و Prdx4 در سه گروه تفاوت معنی داری نداشت. علاوه بر این، نتایج نشان داد بیان DJ-1 در گروه تغذیه شده با پوست انار نسبت به گروه کنترل به شکل معنی داری بیشتر است.

نتایج این پژوهش نشان داد بیان ژن های مربوط به آنتی اکسیدان ها و پروتئین DJ-1 در گوسفندان نر به واسطه تغذیه با پوست انار بیشتر از دانه آن افزایش می یابند.

این پروژه به وسیله دکتر علیرضا علیزاده، دکتر سید مهدی قریشی، مهدیه نیک فرجام و همکارانشان در پژوهشگاه رویان، دانشگاه شیراز و دانشگاه علم و فرهنگ اجرا شده است.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 12 مرداد 1404 بروزرسانی: 12 مرداد 1404 گردآورنده: malayro.ir شناسه مطلب: 2694

به "تاثیر تغذیه با پوست و دانه انار بر فراوری مثل" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تاثیر تغذیه با پوست و دانه انار بر فراوری مثل"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید