حفظ سنت های دیرین شیرازی با برگزاری جشنواره های فرهنگی
به گزارش مجله سفرنامه مالزی، عضو شهر شیراز در حاشیه جشنواره آش و باور های مردم شیراز گفت: برگزاری جشنواره های فرهنگی زمینه ساز احیای سنت های دیرین شهر شیراز خواهد بود.
خبرنگاران شیراز - افسانه خواست خدایی گفت: سنت های زیبای شهر شیراز اگرچه یادآور خاطرات شیرین برای همشهریان میانسال است، اما باید این سنت ها به جوانان نیز معرفی گردد تا به فراموشی سپرده نگردد.
عضو هیات رییسه شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به نقش بعضی از غذا به عنوان برند یک شهر، گفت: در بین سایر شهر های کشور، از آش سبزی به عنوان یکی از غذا های معروف شیراز می توان نام برد که طعم لذیذ آن متعلق به دستپخت بی نظیر مردمان این دیار مهمان نواز است.
مدیرگردشگری و زیارت سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری شیراز نیز گفت: در باغ هنر شیراز به مدت سه روز پذیرای همشهریان خونگرم مان بودیم و در این جشنواره به معرفی میراث معنوی آش، سنت های دیرینه و باور های مردم در ارتباط با خوراک پرداختیم.
امیرحسین حکمت نیا گفت: در این جشنواره فعالان گردشگری شیراز در بخش های اقامتی، پذیرایی و آموزشی و بعلاوه با حضور سمن های فعال در زمینه گردشگری و میراث فرهنگی، 15 غرفه را دائر کردند و به معرفی آش های سنتی شیراز پرداختند.
مدیرگردشگری و زیارت سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری شیراز گفت: تاریخ آش و باور های مردم و گردشگری خوراک، در جریان سه نشست تخصصی و سخنرانی های علمی به همشهریان عزیز ارائه شد.
حکمت نیا گفت: با توجه به اینکه جشنواره در تنها یک نقطه شیراز برگزار می شد، اتوبوس گردشگری شهرداری را به نقاط کمتر برخوردار مانند دهپیاله، سعدی و... اعزام کردیم تا همشهریان این نقاط هم به عدالت اجتماعی برسند.
نخستین جشنواره آش و باور های مردم شیراز به منظور معرفی فرهنگ دیرینه و تاریخ شفاهی آش های شیراز با حضور غرفه های توزیع آش های سبزی، شلغم و لبو، غوره، دوغ، بلغور، انار، کارده، کدوبا و گندم به عنوان آش های معروف استان فارس و شیراز از 29 دی ماه به مدت سه روز در باغ هنر اسلامی پذیرای همشهریان بود.
معرفی گردشگری ادبی شامل ریشه شناسی، ضرب المثل هاو متل ها در ارتباط با آش نیز بخش دیگر جشنواره بود. بعلاوه شیوه های پخت آش ها هم به وسیله مسئولین غرفه ها آموزش داده می شد.
خبرنگاران فارس شیراز
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان