بزرگ ترین هواپیمای رادارگریز دنیا ، عکس

به گزارش مجله سفرنامه مالزی، شرکت لاکهید مارتین، اولین تصاویر از هواپیمای سوخت رسان رادارگریزش را که برای سوخت گیری هواپیماهای جنگی آمریکا در دهه 2040 طراحی شده است، منتشر کرد.

بزرگ ترین هواپیمای رادارگریز دنیا ، عکس

غزال زیاری: Skunk Works که به صورت خلاصه به عنوان برنامه های توسعه پیشرفته (ADP) شناخته می گردد، در بین سال های 1939 تا 1943 تأسیس شد و مهندسانش در آن موقع تحت شرایط امنیتی شدیدی زندگی می کردند. آن ها در کنار فعالیت های کاری روزمره، در اوقات فراغتشان روی هواپیماهای باری و تحقیقاتی مافوق صوت، وسایل پرتاب فضایی، راکتور همجوشی و حتی قایق رادارگریز کار می کردند که بعضی از آن ها در فیلم های هیجان انگیز جیمز باند به نمایش درآمده است.

به گزارش خبرنگاران ، این روزها، دولت آمریکا در کوشش برای توسعه خانواده جدیدی از سوخت رسان های هوایی برای جایگزینی ناوگان قدیمی KC-135 Stratotankers است. در اختیار داشتن چنین سوخت رسان هایی برای عملیات پروازی آمریکا و متحدانش ضروری و حیاتی است؛ چراکه امکان انجام عملیات های پروازی طولانی مدت را برای هواپیماهای جنگی فراهم خواهند کرد. این دقیقاً همان امکانی است که به هواپیماهای B-52 اجازه می داد تا از دهه 1950 به بعد خود را به هر نقطه جهان برسانند و سال 1982، پرواز بمب افکن های بریتانیایی ولکان را در طول جنگ فالکلند ممکن ساخت.

در این میان تغییرات در شرایط ژئوپلیتیک و جاه طلبی های سرزمینی باعث شده است که احتیاج به چنین سیستم های سوخت رسانی، به مراتب حتی بیشتر از دوران جنگ سرد احساس گردد؛ باید این را در نظر داشت که در صورت وقوع جنگ در منطقه هند و اقیانوس آرام، هواپیماهای آمریکا و متحدانش می بایست مسافت هایی طولانی را بر فراز دریاهای آزاد پرواز نمایند و ازاین رو به سوخت رسان هایی نزدیک به خطوط مقدم احتیاج خواهند داشت.

آنالیز سوخت رسان رادارگریز

گرچه هنوز جزئیات سوخت رسان NGAS منتشرنشده، ولی تصویری که لاکهید مارتین منتشر نموده حکایت از آن دارد که این سوخت رسان به مراتب چابک تر از نمونه های امروزی است و می تواند اندازه نسبتاً زیادی سوخت حمل کند. این هواپیما با بال های خاص و ویژه اش، جلوه آینده نگرانه ای دارد که در عین انعطاف پذیری در طراحی، از قابلیت پرواز مخفیانه نیز بهره می برد.

خط چین روی بدنه هواپیما که از دماغه شروع شده و تا عقب و جایی که به بال ها می رسد ادامه دارد، امکان پرواز مخفیانه را برای این هواپیما با مختل کردن سیگنال های رادار فراهم می نماید؛ ورودی های دوقلوی هوا، گرد و فرورفته اند و دم هواپیما که به شکل 2 تا V است، اگزوزهای فرورفته ای برای کاهش علائم رادار و گرما دارد.

کابین خلبان دید بالایی دارد و ظرفیت دو خدمه پرواز را داراست. در طرح کلی به این نکته اشاره شده که عملیات سوخت گیری به صورت کاملاً مستقل و بدون احتیاج به اپراتور قابل انجام است و حتی یک درگاه سوخت گیری نیز در بالای بدنه NGAS وجود دارد که نشان می دهد این هواپیمای سوخت رسان می تواند در حالت پرواز، از سوخت رسان دیگری، سوخت دریافت کند؛ امکانی که برای مأموریت های بسیار طولانی در نظر گرفته شده است.

قابلیت پرواز مخفیانه، برد بالا و امکان بقای بالا حکایت از آن دارد که چنین سوخت رسان هایی برای مأموریت های چندگانه طراحی شده اند و البته تولیدشان هم بسیار گران قیمت خواهد بود. بدین ترتیب می توان از این سوخت رسان ها در مأموریت های مختلفی از مأموریت های اطلاعاتی و شناسایی گرفته تا فرماندهی و کنترل و یا حتی به عنوان زرادخانه موشک استفاده کرد.

منبع: newatlas

54321

منبع: خبرآنلاین
انتشار: 26 اردیبهشت 1403 بروزرسانی: 26 اردیبهشت 1403 گردآورنده: malayro.ir شناسه مطلب: 2567

به "بزرگ ترین هواپیمای رادارگریز دنیا ، عکس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بزرگ ترین هواپیمای رادارگریز دنیا ، عکس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید