8 نوشیدنی انرژی زای طبیعی
به گزارش مجله سفرنامه مالزی، شما برای دریافت انرژی مورد نیازتان اجباری به استفاده از نوشیدنی های مصنوعی ندارید. برای حفظ سلامت و انرژی تان این هشت نوشیدنی طبیعی سرشار از ریزمغذی ها را امتحان کنید.
خبرنگاران| بد نیست گاهی اوقات به جای نوشیدنی هایی که حاوی آب گازدار، مواد شیرین نماینده، اسانس یا کافئین است نوشیدنی های طبیعی را امتحان کنید. بدون شک کافئین و شکر موجود در این نوشیدنی ها انرژی بیشتری به شما می دهد، اما این انرژی فقط افزایش موقت قند خون است که وقتی به حالت نرمال بازگردد شما باز هم احساس خستگی می کنید حتی بیشتر از قبل!
به گزارش خبرنگاران؛ خبر خوب اینست که نوشیدنی های طبیعی زیادی هستند که بدون بالا بردن قند خون، سطح انرژی شما را بالا می برند. بسیاری از این نوشیدنی ها را می توانید در خانه درست کنید و به راحتی دور شکر اضافه و افزودنی های مصنوعی خط بکشید!
در ادامه این مطلب 8 مورد از برترین نوشیدنی های طبیعی خانگی را به شما معرفی می کنیم.
1. آب هویج
هویج منبع خارق العاده ای از بتاکاروتن است، یک رنگ دانه زرد-نارنجی که ترکیب پیش ساز ویتامین آ است یعنی در بدن سریع به ویتامین آ تبدیل می گردد. بتاکاروتن یک آنتی اکسیدان قوی است که نه تنها از بدن شما در برابر رادیکال های آزاد محافظت می نماید بلکه سطوح انرژی را تقویت می نماید.
ویتامین آ نقش های زیادی در رشد دارد و برای حفظ انرژی اهمیت ویژه دارد. تحقیقات نشان داده است که ویتامین آ برای یاری به فراوری انرژی روزانه و فعالیت فیزیکی بسیار مهم است. سلول های ما نخست با ایجاد آدنوزین تری فسفات یعنی مولکول های حامل انرژی موجود در سلول های تمام موجودات زنده، انرژی فراوری می نمایند. برای انجام همین کار، سلول های ما نخست به اندازه کافی ویتامین آ احتیاج دارند. کمبود ویتامین آ مستقیماً بر فراوری آدنوزین تری فسفات اثر می گذارد و سبب افت انرژی شما می گردد.
آب هویج یکی از سالم ترین نوشیدنی های طبیعی است و نسبت به آب میوه های صنعتی اندازه قند بسیار پایین تری دارد!
2. آب نارگیل
آب نارگیل شاید 95 درصد آب باشد، اما باز هم منبع عالی مواد معدنی انرژی زاست. منظور از آب نارگیل همان مایع شفاف داخل نارگیل سبز است که به صورت طبیعی شیرین و گواراست.
آب نارگیل جایگزین بسیار سالمتری برای نوشیدنی های ورزشی است و پتاسیم آن بیش از 10 برابر آنهاست! پتاسیم به حفظ تعادل سالم الکترولیت ها یاری می نماید که قبل و حین ورزش ضروریست چون نسبت به بیشترِ نوشیدنی های ورزشی سدیم (الکترولیت اصلی که با تعریق از دست می رود) کمتری دارد. منیزیم موجود در آب نارگیل هم پشتیبان فراوری انرژی نرمال است و گرفتگی عضلات را کاهش می دهد در نتیجه شما می توانید برای مدت طولانی تری ورزش کنید.
مهمتر از همه، آب نارگیل در قیاس با بسیاری از نوشیدنی های ورزشی کربوهیدرات کمتری دارد که برای آب رسانی مناسب پس از ورزش مهم است.
3.چای سبز
چای سبز که امروزه در همه جای جهان معروف است نیروگاهی از فواید برای بدن است و معمولاً در لیست نوشیدنی های ورزشی انرژی زا واقع شده است. مزایای انرژی زای چای سبز بیش از همه به واسطه کافئین موجود در آن است. مطالعات نشان داده است که یک یا دو فنجان چای سبز سوخت و ساز را تقویت نموده و در تمام طول روز سطوح سالم انرژی را حفظ می نماید.
افزون بر این، این باور وجود دارد که چای سبز با تشویق سلول های چربی به آزادسازی چربی و سپس تحریک توانایی کبد به تبدیل آن چربی اضافه به انرژی، فرایند چربی سوزی را سرعت می بخشد. این ویژگی به ویژه برای کسانی که قصد کاهش وزن دارند عالیست.
سعی کنید در طول روز چای سبز بنوشید تا سوخت و ساز بدنتان را قوی و مغزتان را فعال نگه دارید. اگر قبل از ورزش یک یا دو فنجان چای سبز بنوشید برای یاری به استقامت مفید است.
4. چای اولونگ
سطوح ضعیف انرژی را می توان با نوشیدن یک فنجان چای اولونگ خوشمزه بالا برد. این نوشیدنی باستانی چینی که به نام چای اژدهای سیاه هم معروف است سرشار از کَتیچین است که مشابه آن در چای سبز وجود دارد. این کتیچین ها هم بدن شما را به آزادسازی چربی ترغیب می نمایند که نتیجه آن تقویت سطوح انرژی بدن است.
بر اساس پژوهش های اجرا شده، کتیچین های موجود در اولونگ به بدن یاری می نماید از سلول های چربی برای انرژی استفاده کند در حالی که کافئین ملایم به شما انرژی فوری می دهد تا روز را سپری کنید. یافته دیگر حاکی از آنست که نوشیدن چای غلیظ اولونگ ممکن است مصرف انرژی و اکسیداسیون چربی را تا 12 درصد بالا ببرد به این معنا که توانایی شما در جذب انرژی از غذا بهتر خواهد شد. این چای می تواند به کاهش وزن هم یاری کند!
برای بالا بردن اثرات این چای می توانید آن را با چای سبز ترکیب کنید.
5. کامبوچا
کامبوچا یک چای تخمیر شده با SCOBY (کشت همزیگرانه باکتری ها و مخمرها) است. این نوشیدنی قدیمی که منشا آن کشور چین است خواص بسیار زیادی دارد: ویتامین های گروه ب، اسید گلوکورونیک (یک سم زدا) و مقادیر زیادی پلی فنل های غنی از آنتی اکسیدان. اما معروفیت کامبوچا بیشتر به خاطر باکتری پروبیوتیک و اسید استیک آن است که ثابت شده سطوح انرژی را افزایش می دهد.
پروبیوتیک ها نقش بسیار مهمی در فراوری انرژی دارند. طبق مطالعات اجرا شده با بهبود تعادلِ باکتر های سالم روده، تواناییِ باکتری های مفید بدن در تجزیه مواد مغذی موجود در غذا بالا خواهد رفت و این به معنای اینست که شما با خوردن غذاهای درست، به صورت طبیعی انرژی دریافت می کنید!
بعلاوه ثابت شده است که اسید استیک سوخت و ساز (متابولیسم) بدن شما را افزایش می دهد به این معنا که شما به نحو موثرتری می توانید از کالری غذا بهره ببرید.
کامبوچا را هم می توانید در خانه درست کنید و هم بطری های آماده آن را بخرید.
6. کواس
کواس نوشیدنی تخمیرشده دیگری مانند کامبوچا است اما از نان چاودار تهیه می گردد. این نوشیدنی سنتی اسلاوی و بالتیکی در واقع با نام نان سیاه معروف است و همچنان در بسیاری از کشورهای اروپای شرقی هوادار دارد.
کواس را می توان با میوه هایی از قبیل توت فرنگی و کشمش یا گیاهانی از قبیل نعناع طعم دار کرد. کواس را به صورت سنتی بدون گذراندن از صافی با همان محتوای طبیعی می نوشند تا طعم منحصربفرد آن را بچشند. این نوشیدنی منبع خوب ویتامین های ب است که به تامین انرژی بدن یاری می نمایند. کواس بعلاوه حاوی اسید لاکتیک و شکرهای ساده ایست که برای بالا بردن سریع انرژی مفید هستند.
کواس را می توان با چغندر هم درست کرد که خواص مغذی این نوشیدنی را چندبرابر می نماید و مزایای بسیار خوبی برای میکروبیوم روده دارد.
7. ماچا
ماچا یکی از محبوب ترین نوشیدنی های ژاپن است. برای درست کردن این چای برگ های خشک چای سبز را به یک پودر سبز روشن یکدست تبدیل می نمایند، سپس این پودر را با آب سرد یا گرم مخلوط می نمایند. این فرایند سبب حفظ بسیاری از آنتی اکسیدان های طبیعی و سایر مواد مغذی موجود در برگ ها می گردد.
بوته های چای ماچا در مناطقی دور از نور آفتاب رشد می نمایند که این شرایط، عمل فتوسنتز را به تاخیر انداخته و رشد گیاه را کند می نماید. در نتیجه محصولی به دست می آید که غلظت بالاتری از کلروفیل دارد، یک سم زدای قوی که منبع خوب انرژی است.
وقتی چای ماچا می نوشید در واقع تمام برگ را می نوشید، یعنی تمام کافئین و آنتی اکسیدان های طبیعی موجود در آن. تصور بر این است که محتوای مغذی این چای تقریباً 10 برابر بیشتر از چای سبزی است که به طور سنتی دم می گردد! مهمتر از همه برخلاف کافئین که انرژی را سریع بالا می برد، این نوشیدنی به آرامی انرژی شما را تقویت می نماید.
8. یِربا ماته
یربا ماته یک نوشیدنی سنتی است که از برگ های خشک چای ماته یا چای پاراگوئه درست می گردد. این نوشیدنی در سرتاسر آمریکای جنوبی پرهوادار است.
یربا ماته هم بسیار شبیه قهوه سطوح انرژی را بالا می برد اما بدون اثرات ناشی از مصرف بیش از حد کافئین که شامل لرزش، انرژی عصبی و تپش قلب است. در واقع، آثار انرژی زای یربا ماته را آرامش بخشی آن می دانند. کسانی که هوادار این نوشیدنی هستند می گویند پس از نوشیدن آن احساس هشیاری بیشتری می نمایند اما چرت زدن وسط روز، مشکل تمرکز، کج خلقی یا خستگی بیش از حد را که ممکن است با خوردن قهوه ایجاد گردد تجربه نمی نمایند.
به همین علت است که بسیاری از ورزشکاران برای تقویت عملکرد فیزیکی شان قبل از تمرینات یا رویدادهای ورزشی از یربا ماته استفاده می نمایند. این باور نیز وجود دارد که نوشیدنی یربا ماته برای کسانی که از خستگی ذهنی و فیزیکی یا سندروم خستگی مزمن رنج می برند مفید است.
این نوشیدنی از نظر ذهنی هم انرژی زاست: یربا ماته حافظه را تقویت می نمایند، خلق و خو را بهتر می نماید و تمرکز را بالا می برد. بعلاوه گفته می گردد با تحریک فراوری انتقال دهنده عصبی دوپامین انگیزه و بهره وری را بالا می برد.
جمع بندی
شما برای دریافت انرژی مورد احتیاجتان اجباری به استفاده از نوشیدنی های مصنوعی ندارید. برای حفظ سلامت و انرژی تان این هشت نوشیدنی طبیعی سرشار از ریزمغذی ها را امتحان کنید، فقط کافیست برای تهیه بعضی از آنها اندکی بیشتر کوشش کنید اما مطمئن باشید ارزشش را دارد.
منبع: Lifehack
منبع: فرادید