کشف روشی برای درمان سندرم روده تحریک پذیر
به گزارش مجله سفرنامه مالزی، یک مطالعه جدید مکانیسمی بیولوژیکی را شناسایی نموده که می تواند دلیل احساس درد بعضی از افراد هنگام خوردن غذا های خاص را شرح دهد.
به گزارش خبرنگاران، درد های شکمی مرتبط با سندرم روده تحریک پذیر برای بسیاری از افراد یک مشکل آزار دهنده است، به ویژه اینکه علم پزشکی درمان موثری برای آن ارائه ننموده است، اما مطالعه جدیدی که توسط محققان دانشگاه کاتولیک لووین بلژیک اجرا شده، مکانیسم بیولوژیکی را شناسایی نموده است که می تواند دلیل احساس درد بعضی از افراد هنگام خوردن غذا های خاص را شرح دهد.
این مطالعه امکان ایجاد روش های درمانی موثرتر برای سندرم روده تحریک پذیر را نشان می دهد که ناشی از فعالیت ماست سل ها در روده است و در نتیجه باعث آزاد شدن هیستامین و احساس درد در ناحیه شکم می گردد.
حدود 20 درصد از جمعیت دنیا از سندرم روده تحریک پذیر رنج می برند که باعث درد معده یا ناراحتی شدید پس از غذا خوردن می گردد.
دلایل درد معده
گای بیوککسستاینس، متخصص گوارش در دانشگاه لووان می گوید: تا این مرحله، بسیاری از جریان های پزشکی و تحقیقاتی هنوز معتقدند که پاتوفیزیولوژی IBS عمدتا به دلیل اختلالات روانی یا خلقی مانند افسردگی و اضطراب رخ می دهد.
گای گفت: جریان های دیگری نیز وجود دارند که علت IBS را به یک اختلال دستگاه گوارش بدون دلایل آشکار بدنی نسبت می دهند، در حالی که تیم ما سال ها کوشش نموده است تا ثابت کند این اختلال عملکردی دستگاه گوارش دلایل مشخصی دارد.
وی تاکید می نماید که این مطالعه ثابت نموده است که درد های معده در این مورد نتیجه عدم توانایی دستگاه گوارش در تحمل آنتی ژن های غذایی است. آنتی ژن ها از اجزای مواد غذایی تحریک نماینده سیستم ایمنی بدن مانند آلبومین موجود در سفیده تخم مرغ هستند.
خبر های خوب یک مطالعه برای مبتلایان سندرم روده تحریک پذیر
این متخصص شرح می دهد که مطالعه اجرا شده بر روی موش و انسان با الهام از دو مشاهده بالینی اجرا شده است که اغلب با سندرم روده تحریک پذیر مرتبط هستند مشاهده نخست بیانگر آن است که یکی از قابل قبول ترین عوامل برای تحریک پیشرفت سندرم روده تحریک پذیر، سابقه عفونت روده در گذشته است، اگرچه این مورد در خصوص همه بیماران صدق نمی نماید. مشاهدات دوم مربوط به رنج اکثریت قریب به اتفاق بیماران IBS از علائم گوارشی پس از خوردن غذا است.
گای می گوید که در یک روده سالم، سیستم ایمنی بدن به غذا ها واکنشی نشان نمی دهد، بنابراین اولین قدم برای تیم تحقیق این بود که بدانند چه چیزی ممکن است باعث این واکنش گردد و چنین نتیجه گیری شد که عفونت های دستگاه گوارش می تواند یک عامل خطر مهم برای پیشرفت بعدی سندرم روده تحریک پذیر باشد.
وی شرح می دهد:بر اساس این مشاهدات، ما این فرضیه را مطرح کردیم که عفونت باکتریایی در روده می تواند باعث اختلال در تحمل آنتی ژن های بی ضرر (آنتی ژن: می تواند یک باکتری یا ویروس باشد) موجود در مواد غذایی خورده شده در حین ابتلا گردد.
از این رو، قرار دریافت در معرض اجزای غذایی در آینده که باعث تحریک سیستم ایمنی بدن می شوند، سلول های ماست سل را تحریک می نماید که به نوبه خود هیستامین ترشح نمایند و در نتیجه منجر به علائم گوارشی و درد شدید شکم می گردد.
درمان های جدید
گای گفت که نتایج این مطالعه در های جدیدی را برای درمان سندرم روده تحریک پذیر و اختلالات مربوط به درد شکم باز می نماید.
منبع: خبرنگاران
منبع: جام جم آنلاین