من ملاله هستمروایتی تلخ از مبارزات دختری جوان برای تحصیل

به گزارش مجله سفرنامه مالزی، کتاب من ملاله هستمدربارۀ دختری است که برای به دست آوردن حق تحصیل مبارزه نموده و توسط طالبان ترور شده است.

من ملاله هستمروایتی تلخ از مبارزات دختری جوان برای تحصیل

به گزارش خبرنگار ، من ملاله هستم، اثری از ملاله یوسف زی و کریستینا لمب، دربارۀ دختری است که برای به دست آوردن حق تحصیل مبارزه نموده و توسط طالبان ترور شده است.من ملاله هستم پرفروش ترین کتاب اتوبیوگرافی در سال 2013 است.

ملاله این کتاب را به دخترانی که طعم تلخ نابرابری و بی عدالتی را چشیده اند و با این وجود سکوت می نمایند، تقدیم می گردد. او معتقد است که صدای همۀ دختران رنج دیده شنیده خواهد شد.

با خواندن من ملاله هستم شاید گاهی اشک از چشمانمان جاری گردد، چرا که با حقایقی تلخ روبه رو می شویم که شاید هرگز در زندگی تصور آن را هم ننموده باشیم. در سراسر کتاب گاهی احساس غم و اندوه قلبمان را فرا می گیرد. همنوعان ما زیر سلطه ظلم و نادانی زندگی می نمایند و کسی که بخواهد صدای خود را به گوش جهان برساند باید از جان خود بگذرد در حالی که آزادی و برابری از حقوق انسان است در بعضی از کشور های جهان هنوز تحصیل زنان گناه و نوعی جرم به شمار می آید. می دانیم که هر کسی از هر نژاد، زبان و مذهب، خواه مرد باشد و خواه زن از تمام حقوق و آزادی های انسانی خود می تواند بهره ببرد.

در واقع هیچ انسانی را نمی توان در حبس نگه داشت و او را از حقوق اولیه اش محروم کرد. نادان آدمی ست که به خود اجازه می دهد حقوق هم نوعانش را زیر پا گذارد و بسیاری از بچه ها بی گناه را قربانی کند. ملاله نمونه ای از دختران و پسرانی است که قربانی نادانی و تعصب افرادی، چون طالبان می شوند.

چنانچه بدون هیچ گونه تعصبی به صدای ملاله گوش دهیم و عینک منفی نگری را از جلوی چشمانمان برداریم تازه متوجه خواهیم شد که او می تواند برای ما نشانه باشد. نشانه ای که ما را از خواب غفلت بیدار خواهد نمود. طالبان بذر نادانی خود را در افغانستان و پاکستان پاشیده و آن را پرورش داده اند و نتیجه اش مرگ بچه ها بی گناهی است که خوشبختانه ملاله از آن جان سالم به در می برد. باید مطلع باشیم که گاهی ریشه های تعصب پنهانی از خاکی به خاک دیگر منتقل می گردد. اگر گل های باغچه همسایه را از هرگونه آفتی نجات ندهیم هر لحظه ممکن است این سرنوشت گریبان گیر خودمان نیز بگردد. به همین دلیل بیداری ما و کوشش برای کسب دانش در برابر تعصب و نادانی, راه را برای پسران و دخترانی، چون ملاله هموارتر خواهد نمود.

هانیه چوپانی، مترجم این کتاب، معتقد است:بهتر است بگوییم که ملاله نشانه است، نشانه بیداری بر خلاف تصورات بعضی که می گویند ملاله را بت نموده اند و حقش نیست که شناخته گردد و از وی حمایت نمایند.

کتاب من ملاله هستم از سوی انتشارات کوله پشتی راهی بازار نشر شده است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 14 اسفند 1398 بروزرسانی: 26 آبان 1399 گردآورنده: malayro.ir شناسه مطلب: 1044

به "من ملاله هستمروایتی تلخ از مبارزات دختری جوان برای تحصیل" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "من ملاله هستمروایتی تلخ از مبارزات دختری جوان برای تحصیل"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید