مزارشهدای گمنام ثبت گردد، معرفی ارزشهای دفاع مقدس به گردشگران خارجی
به گزارش مجله سفرنامه مالزی، به گزارش خبرنگاران، نخستین همایش ملی میراث فرهنگی دفاع مقدس پیش از ظهر روز دوشنبه هفتم دی ماه در سالن اجتماعات موزه ملی ایران برگزار گردید.
اگر علاقمند به سفر با بهترین سفر به کانادا با کشتی هستید با ما همراه شوید، با مجری مستقیم تور کانادا از تورنتو، مونترال و ابشار نیاگارا دیدن کنید و بهترین تجربه سفر را داشته باشید.
در این برنامه مسعود سلطانی فر رئیس سازمان میراث فرهنگی گفت: حماسه 8 سال دفاع مقدس و دستاوردهایش به اندازه ای وسیع و عمیق است که حالا حالاها باید درباره آن نوشت و آن را به نسل های آینده منتقل کرد و آنها را با این دوره پرافتخار آشنا کنیم.
وی ادامه داد: در دو قرن اخیر تاریخ ایران نشان می دهد که هرگاه وارد جنگ شدیم در انتها یا بخش های وسیعی از میهنمان را از دست دادیم و یا امتیازات مختلفی را به دیگران واگذار کردیم. آنچه در خاطره ملت ایران از دو قرن گذشته و تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی به یاد مانده، شکست های مستمر و سرافکندی برای یک ملت، آن هم با چند هزار سال تمدن بوده است.
سلطانی فر ادامه داد: ایران در 200 سال قبل وسعت 3 میلیون کیلومتری داشت ولی الان این وسعت به یک میلیون و 648 کیلومتر رسیده است و در طول دو جنگ با روس ها 40 درصد از خاک ایران از دست رفت.
رئیس سازمان میراث فرهنگی ادامه داد: اگرچه در دوران پهلوی اول وارد جنگی نشدیم اما در طول جنگ جهانی دوم، شمال ایران به تصرف شوروی سابق و جنوب به تصرف انگلستان درآمد. وقایع مهمی در آن موقع رخ داده و این روزها سریال معمای شاه منعکس نماینده بخش هایی از آن حقایق است. اگرچه هنوز نتوانستیم عمق فاجعه را در این سریال به تصویر بکشیم.
وی اضافه کرد: ایران برای جلوگیری از سقوط شوروی سابق و مسکو به عنوان معبری برای انتقال سلاح و مهمات شد.
سلطانی فر ادامه داد: در زمان جنگ تحمیلی و در دوره یک ماه و اندی، دشمن حدود 15 هزار کیلومتر مربع خاک ایران را به تصرف درآورد. بسیاری تصور می کردند با شرایط آن روزها امکان بازپس گیری این مناطق وجود ندارد. اما اتفاقاتی که افتاد با دریافت پیامبرگونه امام راحل و حضور گسترده مردم، حماسه هایی را آفرید که فکر می کنم هنوز بسیاری از زوایای آن بازگو نشده است. امروز اگر ایران در منطقه به عنوان کشوری امن در بین ده ها کشور ناامن مردمانش با آرامش زندگی می نمایند به یقین به برکت دستاوردهای 8 سال دفاع مقدس است. تردید نکنید اگر پیروز شدیم آن هم در یک صحنه نابرابر، تحریم ها و منازعات سیاسی به خاطر برکت های 8 سال دفاع مقدس بوده است.
وی اضافه کرد: این دوره به عنوان دوره پرافتخار، میراث معنوی و فرهنگی ارزشمند و هویت بخش برای ملت ایران و تمامی جهان اسلام باید قلمداد گردد.
وی به حضور رئیس جمهور در روز 5 خرداد در سازمان میراث فرهنگی اشاره نمود و گفت: آقای روحانی تاکید داشتند که این سازمان یکی از ارزشمندترین میراث ها را که همان دفاع مقدس است، حفظ و ثبت کند. از آن موقع جلسات مختلفی داشتیم که در نهایت پایگاه پژوهشی دفاع مقدس در مجموعه پژوهشگاه میراث فرهنگی تشکیل شد. تفاهم نامه های ما با بنیاد حفظ آثار، دستاوردهای خوبی در این بخش و بخش گردشگری دفاع مقدس به عنوان یکی از مهمترین اقدامات ،در پی داشته است. ما خود را ملزم می دانیم که در جهت توسعه گردشگری دفاع مقدس هم برای گردشگران داخلی و نسل آینده و هم برای گردشگران خارجی فعالیت هایی را در بخش های وسیعی داشته باشیم و گردشگران خارجی را با ارزشهای این حماسه بزرگ آشنا کنیم چون متقاضیان زیادی در بین گردشگران خارجی وجود دارند که می خواهند از گردشگری دفاع مقدس بازدید نمایند. همچنین خود را ملزم می دانیم که از راهیان نور پشتیبانی کنیم.
در ادامه این برنامه سردار سرتیپ دکتر بهمن کارگر رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گفت: میراث دفاع مقدس چه ملموس و چه غیر ملموس، هنوز زنده و جاری است و ما باید از این موقعیت نهایت استفاده را کنیم.
کارگر اضافه کرد: در بسیاری از کشورها، نداشته هایشان را با تاریخ سازی و یا فیلم سازی به داشته تبدیل می نمایند. نمونه آن سریال های کره ای است که حتی اسم سریالهایشان را افسانه می گذارند و به دنبال زنده کردن هویت برای خودشان هستند. اما متاسفانه ما بر داشته هایمان همت نداریم. من قصدم متهم کردن کم کاری سازمان و یا دولتی نیست، بلکه همه باید جوابگو باشیم که در طول سالهای گذشته و از زمانی که جنگ تحمیلی تمام شد تا به امروز چه کاری نموده ایم.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس ادامه داد: البته هنوز دفاع مقدس ادامه دارد و هنوز شهدا را تشییع می نمایند.
وی اضافه کرد: حضرت امام (ره) اولین کسی بود که از جنگ تحمیلی با نام دفاع مقدس یاد کرد. در دفاع مقدس، حضرت امام (ره)، یک مدل مدیریتی در بحران و سختی ها به جهان معرفی کرد، آن مدل اکنون سوریه و عراق را نجات داده است.
کارگر خطاب به رئیس سازمان میراث فرهنگی گفت: خوشحالیم که شما به عنوان رئیس سازمان میراث فرهنگی وارد این عرصه شده اید اما جای گله دارد که چرا تا به حال این سازمان وارد عرصه دفاع مقدس و ثبت ارزشها نشده است. کدام میراث ارزشمند تر از میراث دفاع مقدس است؟ بسیاری از کتابهای چاپ شده مانند پایی که جا ماند، خاطرات تنها یک نفر است که به یک کتاب ارزشمند تبدیل شده است.
در برنامه ششم توسعه دایره المعارف دفاع مقدس نوشته می گردد
سردار کارگر اضافه کرد: 43 یادمان در 5 استان داریم، 7 یادمان نیز تنها در هرمزگان و بوشهر وجود دارد، نزدیک به 7 هزار و 500 شهید گمنام در ایران دفن هستند و ما اکنون یک هزار و 100 مزار شهید گمنام داریم که باید ثبت شوند.
سردار کارگر گفت: امام دستور دادند چه خوب است یکی از شهرهایی که مورد تهاجم واقع شده نگهداری و به عنوان موزه مورد استفاده قرار گیرد اما اکنون این کار انجام نشده است. حتی به تانک هایی که در دشت ها وجود داشت توجهی نشد که از آنها نگهداری نمایند. اما اکنون می توان چیزهایی که موجود است را ثبت کرد. ما این آمادگی را داریم که این اتفاق بیفتد. دفاع مقدس را باید از نو تحلیل و تدوین کنیم.
وی اضافه کرد: دو نکته بسیار مهم است و آن اینکه دفاع مقدس فراموش و تحریف نگردد. باید الان آثار دفاع مقدس ثبت گردد که فردا مورد تحریف قرار نگیرد. در برنامه ششم توسعه توفیق پیدا می کنیم که دایره المعارف دفاع مقدس را تمام کنیم. تا انتها برنامه هفتم نیز تاریخ دفاع مقدس تمام می گردد. در سراسر کشور 30 مرکز فرهنگی دفاع مقدس ساخته خواهد شد که این سازمان در آن نقش اساسی دارد.
سردار کارگر گفت: در کشور همه در حوزه دفاع مقدس سهم دارند. اگر کسی بخواهد با آن انحصاری برخورد کند، به دفاع مقدس خیانت نموده است.
وی ادامه داد: سال گذشته بیش از 5 میلیون نفر از مناطق دفاع مقدس بازدید کردند. 80 درصد آنها 15 تا 30 سال سن داشتند. اینها افرادی بودند که یا دفاع مقدس را ندیده اند و یا اواخر آن به جهان آمده بودند. بیش از 50 درصد افراد با وسایل نقلیه شخصی از آن مناطق دیدن کردند و بیش از 50 هزار نفر خادم در مجموعه راهیان نور به صورت افتخاری فعالیت می نمایند.
سردار کارگر گفت: در پژوهشگاه علوم و دفاع مقدس می توانیم در خدمت دوستان در سازمان میراث فرهنگی باشیم تا بتوانیم آثار فیزیکی و فرهنگی حوزه دفاع مقدس را حفظ کنیم چون مسئله مهم این است که آثار از بین نرود و تحریف نگردد.
منبع: خبرگزاری مهر