ماهی سرخ شده یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین غذاهای جهان
به گزارش مجله سفرنامه مالزی، طرز تهیه ماهی سرخ شده
ماهی یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین غذاهای دنیاست. این غذا در منطقه ها جنوب و شمال ایران هواداران زیادی دارد. طرز تهیه ماهی سرخ شده در شمال و جنوب با یکدیگر تفاوت دارد. سرخ کردن ماهی یکی از ساده ترین راه ها برای طبخ ماهی در منزل است؛ اما همین روش ساده دارای فنون و مهارت های خاصی بوده که رعایت آن ها در خوشمزه تر شدن آن یاری می نمایند. از بین بردن بوی زهم ماهی یکی از مهم ترین گزینه ها در زمان طبخ آن است. در این قسمت می خواهیم چند نمونه از روش های طبخ ماهی با استفاده از سرخ کردن را به شما آموزش دهیم.
روش پخت اول
در این روش باید مواد زیر را آماده کنیم:
- ماهی از هر نوع 1عدد
- برنج 2 پیمانه (البته به تعداد افراد این پیمانه کم و زیاد می گردد)
- آرد 1 پیمانه
- آبلیمو ترش یا آب نارنج تازه 3 ق غ خ
- پیاز 1 عدد
- سیر 3 حبه میانه
- زعفران به مقدار دلخواه
- نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، ادویه مخصوص ماهی، پاپریکا به مقدار دلخواه
بعد از اینکه تمامی این مواد را آماده کردید باید طبق دستور العمل زیر مرحله به مرحله پیش بروید:
- طبخ برنج:
در مرحله اول برنج را خوب آبکشی کنید و با نمک بگذارید تا خیس بخورد. برای آماده کردن برنج هم می توانید آن را کته کنید و هم می توانید به صورت آبکش آن را درست کنید. اگر قصد تهیه برنج به روش کته را دارید، یک قاشق چایی خوری نمک و به مقدار یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج آب بریزید و روغن را اضافه نموده و بگذارید تا آرام آرام بپزد. اگر هم می خواهید برنج را آبکش کنید، نمک بیشتری بریزید.
- مزه دار کردن ماهی:
ماهی را خوب پاک کنید و بشویید. به دلخواه و طبق سلیقه خود می توانید سر ماهی را از بدن جدا نموده یا به صورت فیله شده و حتی کامل، آن را سرخ کنید. در ابتدا ماهی را به مدت 10 دقیقه با نمک خوب ماساژ دهید. بعد آن را شسته و خشک نمایید. برای مرحله بعدی تمامی ادویه ها را در کنار آبلیمو، آب نارنج و زعفران به ماهی اضافه کنید. سپس پیاز را خلال و سیر را ورقه ای نموده و به ماهی اضافه نمایید. ماهی شما با این مواد باید حدود 40 الی 45 دقیقه در یخچال استراحت کند.
- سرخ کردن ماهی:
بعد از اینکه ماهی حسابی در مواد استراحت کرد و مزه آن ها را به خود گرفت، باید آن را داخل آرد سوخاری یا آرد سفید بغلتانید. تابه یا فر خود را از پیش گرم کنید. بهتر است برای سرخ کردن ماهی از ترکیب کره و روغن بهره ببرید. بعد از اینکه روغن داغ شد، ماهی را در تابه بگذارید و اجازه دهید تا هر دو طرف آن کامل سرخ گردد. اگر قصد طبخ ماهی را در فر داشته باشید، بهتر است از ظروف پیرکس بهره ببرید. ماهی را در فویل بپیچید و بگذارید با دمای 180 درجه و در زمان 12 دقیقه کامل گریل گردد.
روش پخت دوم
معمولا برای تهیه و طبخ ماهی چند نمونه از ساده ترین موادی که همواره در خانه پیدا می شوند آبلیمو، سیر و پیاز، زردچوبه، زعفران، نمک و فلفل هستند. برای سرخ کردن ماهی با این مواد ابتدا آن را فیله نموده و حسابی بشویید. بعد فیله ماهی را درون ظرفی بزرگ ریخته و آب پیازی که رنده نموده اید را به همراه سیر ورقه ای و نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران را به ماهی اضافه کنید. مدت زمانی بین 2 تا 3 ساعت اجازه دهید تا حسابی مواد به خورد گوشت برود.
حتما در این مرحله ماهی را داخل یخچال بگذارید. بعد از سپری شدن مدت زمان لازم تابه را حسابی گرم نموده و روغن را در آن داغ کنید. اگر آرد سوخاری و تخم مرغ در خانه دارید می توانید ماهی را در این دو کمی قرار دهید. با این کار شما ماهی سوخاری خوشمزه ای خواهید داشت. ماهی را درون تابه بگذارید و اجازه دهید تا کامل هر دو طرف آن سرخ و طلایی گردد.
روش طبخ سوم ماهی سرخ شده
یکی دیگر از راه های طبخ ماهی به صورت زیر است:
- ماهی را کامل پاک نموده و بشویید. نمک، فلفل و دیگر ادویه ها را به آن اضافه نموده و نیم ساعت در یخچال به ماهی استراحت دهید.
- تابه را گرم نموده و روغن را حسابی در آن داغ کنید. حتما در زمان طبخ شعله را کم کنید تا مغز پخت گردد. حال ماهی را آرام در تابه داغ شده بگذارید تا سرخ گردد.
- یک تابه دیگر بردارید و سیر و پیاز را در آن خورد کنید. اجازه دهید سیر و پیاز باهم سرخ شوند. بعد از اینکه پیاز و سیر شما طلایی شدند، باید گشنیز و جعفری خورد شده را به تابه اضافه کنید. کمی که تفت خوردند، آب نارنج را به مواد اضافه نمایید.
- در مرحله آخر ماهی سرخ شده را به تابه سبزیجات آماده شده اضافه کنید. برای اینکه طعم خوش گشنیز و جعفری در کنار سیر و پیاز و آب نارنج به خورد ماهی بروند، باید حدود یک ربع مواد را روی شعله کم بگذارید.
روش چهارم برای سرخ کردن ماهی
در روش چهارم برای سرخ کردن ماهی، همچون روش های قبلی ابتدا ماهی را خوب بشویید و تمیز کنید. بعد به صورت تکه تکه خورد نمایید. یک ظرفی که درب دارد را برداشته و تکه های ماهی را درون آن بریزید. یک پیاز را با مقدار دلخواه رنده نموده و آب آن را بگیرید. آب پیاز را به همراه دو قاشق غذاخوری آبلیمو به ماهی اضافه کنید. سپس ادویه هایی مانند رزماری، زنجبیل، ادویه کاری و نمک را به همراه پودر سیر، فلفل، زردچوبه و تخم گشنیز را به ماهی اضافه کنید.
در مرحله آخر طعم دار کردن، حتما 3 قاشق چایی خوری زعفران دم شده را برروی ماهی ها بریزید. اکنون درب ظرف را بسته و حدود 3 ساعت آن را داخل یخچال بگذارید. در این مدت ماهی استراحت می نماید و به خوبی با مواد موجود طعم دار می گردد. بعد از گذشتن این مدت زمان، تابه را به همراه روغن حسابی گرم کنید. قبل از اینکه ماهی را سرخ کنید یک بار تمامی مواد را به ماهی بزنید و بعد آن را در تابه بگذارید. اجازه دهید ماهی آرام و با شعله کم سرخ و مغر پخت گردد.
روش پنجم طبخ ماهی
معمولا یکی از متداول ترین گزینه ها برای سرخ کردن و مزه دار کردن ماهی استفاده از ادویه هایی مانند نمک، فلفل سیاه، دارچین، سیر و آب پیاز است. تمامی این مواد را به ماهی اضافه کنید و بگذارید تا ماهی به همراه مواد 2 تا 3 ساعت در یخچال استراحت کند. برای اضافه کردن آبلیمو یا آب نارنج باید نیم ساعت قبل از سرخ کردن ماهی اقدام کنید. بعد از اینکه مواد ترش خود را به ماهی اضافه کردید، تابه را به همراه روغن داغ نموده و ماهی را آرام آرام سرخ نمایید.
از بین بردن بوی زهم ماهی پیش از سرخ کردن
برای اینکه یک ماهی سرخ شده خوشمزه و بدون هیچ گونه بوی زهمی داشته باشید، می توانید از دو راه بهره ببرید. انجام این دو راه بسیار آسان و بدون سختی است.
- اگر در خانه سیر دارید، دو حبه سیر برداشته و پوست آن ها را جدا کنید. سپس سیرها را به صورت ورقه ورقه شده در تابه ای که می خواهید ماهی را در آن سرخ نمایید، بگذارید.
- اگر سیر نداشته باشید، از پیاز نیز می توانید بهره ببرید. پیاز همواره برترین گزینه برای از بین بردن بوی زهم مرغ و ماهی بوده است. برای این کار پیاز را خلالی خرد کنید و درون روغنی که قرار است ماهی در آن سرخ گردد؛ کمی سرخ کنید. سپس پیازها را از تابه بیرون بیاورید و بعد ماهی را در همان تابه و روغن طبخ کنید.
نکات مهم درباره سرخ کردن ماهی
برای سرخ کردن ماهی به روش رستورانی و خوشمزه باید چند نکته مهم را در نظر داشته باشید:
- برای سرخ کردن ماهی به صورت سوخاری و خوشمزه تر شدن آن می توانید آن خود را قبل از سرخ شدن درون آرد سوخاری بگذارید.
- برای طعم دار شدن ماهی می توانید طبق سلیقه خود عمل کنید و هر نوع ادویه ای را به ماهی اضافه نمایید.
- در زمان سرخ شدن ماهی شعله را کم نموده و اجازه دهید تا مغز پخت گردد.
- به این نکته مهم توجه کنید که هر مدل ماهی مناسب سرخ شدن نیست و اگر ماهی انتخابی شما دارای ضخامت زیادی باشد، به خوبی سرخ نمی گردد.
- ماهی سرخ شده را به همراه انواع پلو می توانید نوش جان کنید.
- مواد اولیه ای که در دستور پخت آمده همگی تقریبی هستند و این مقادیر می تواند کم و زیاد گردد.
- گلپر نیز می تواند جزو یکی از ادویه های خوش طعم کننده باشد.
- برای سرخ کردن از روغن زیاد بهره ببرید.
سخن پایانی
ماهی یکی از غذاهای گوشتی است که هواداران زیادی در سراسر جهان دارد. این غذای دریایی لذیذ با انواع روش های پخت طبخ می گردد و طرز تهیه ماهی سرخ شده بسیار متنوع است. ماهی با هر نحوه طعم دار شدن که سرخ گردد، بدون شک خوشمزه خواهد بود. همان طور که می دانید یکی از پایه های ثابت غذای شب عید ایرانی ها سبزی پلو با ماهی است. برای تهیه سبزی پلو با ماهی می توانید برنج را کته یا به روش آبکش درست کنید. برای طبخ نیز به راحتی می توانید با در دسترس ترین مواد موجود در منزل، آن را سرخ نمایید. زردچوبه، نمک، سیر و پیاز به همراه فلفل و ادویه کاری جزو گزینه های همواره ثابت برای طعم دار کردن، پیش از سرخ کردن هستند.
منبع: تاپ تراول