طرز تهیه کوفته برنجی با گوشت چرخ نموده لذیذ و خوشمزه

به گزارش مجله سفرنامه مالزی، آیا تا به حال کوفته برنجی خانگی درست نموده اید؟ با دستور پخت حرفه ای که در ادامه از طرز تهیه کوفته برنجی با گوشت چرخ نموده آورده ایم، می توانید کوفته هایی نرم و آبدار با سسی غلیظ و خوشمزه تهیه کنید که هر کسی را شیفته خود می نماید. با ما همراه باشید تا فوت و فن های پخت یک کوفته برنجی بی نظیر را یاد بگیرید.

طرز تهیه کوفته برنجی با گوشت چرخ نموده لذیذ و خوشمزه

مواد لازم برای تهیه کوفته برنجی با گوشت چرخ نموده

  • گوشت چرخ نموده 1 کیلوگرم
  • برنج 2 پیمانه
  • لپه 1 پیمانه
  • تخم مرغ 2 عدد
  • پیاز (1 عدد برای سرخ کردن و 1 عدد رنده شده) 2 عدد
  • سبزی کوفته (تره، جعفری، شوید) 300 گرم
  • زرشک نصف پیمانه
  • گردو نصف پیمانه
  • آلو به اندازه لازم
  • نمک، فلفل و ادویه به اندازه لازم
  • رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
  • پودر گشنیز نصف قاشق چای خوری

طرز تهیه کوفته برنجی با گوشت چرخ نموده

1. آماده کردن مواد

اولین مرحله از طرز تهیه کوفته برنجی با گوشت چرخ نموده این است که مواد لازم برای تهیه کوفته برنجی را از جمله برنج، لپه و پیاز را آماده کنید. برای این کار برنج و لپه را از شب قبل خیس کنید سپس آن ها را جدا بپزید.

2. تهیه مخلوط کوفته

اکنون در این مرحله گوشت چرخ نموده را با پیاز رنده شده ابتدا مخلوط کنید و خوب ورز دهید تا یکدست گردد. دقت کنید که نه گوشت و نه پیاز نباید آب داشته باشند بنابراین قبل از مخلوط کردن این دو با هم خوب آب اضافه آن ها را با به مشت گرفتن بگیرید. بعد سبزی های خرد شده مناسب کوفته برنجی را به همراه برنج پخته، تخم مرغ، ادویه ها و زرشک را هم به مخلوط گوشت اضافه کنید و مجدد خوب ورز دهید تا مواد کاملا با هم ترکیب شوند. بهتر است مخلوط را حداقل به مدت نیم ساعت تا یک ساعت در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد.

3. شکل دادن به کوفته ها

در این مرحله به اندازه یک نارنگی بزرگ از مواد مخلوط کوفته بردارید و بعد در میانش یک آلو یا اندازهی زرشک یا حتی گردو بریزید و بعد کوفته را خوب گرد کنید.

4. تهیه سس و پخت دلمه ها

هم زمان که کوفته ها را شکل می دهید باید مایع لازم برای پخت کوفته یا همان سس را آماده کنید. برای این کار در یک قابلمه مناسب پیاز خرد شده را با روغن خوب تفت دهید تا پیاز داغ لازم داشته باشید. بعد نمک، فلفل، پودر گشنیز و ادویه مد نظرتان را به همراه رب اضافه کنید و خوب تفت دهید. در نهایت به مقدار لازم آب مرغ یا گوشت یا حتی آب جوشیده را به مواد اضافه کنید و اجازه دهید کمی جوش بیاید. در سرانجام هم کوفته های شکل گرفته را به همراه سس در قابلمه بگذارید و اجازه دهید کوفته برنجی با گوشت چرخ نموده شما به مدت یک ساعت با حرارت ملایم بپزید تا کوفته ها کاملا پخته و جا بیفتند.

نکات تکمیلی برای تهیه کوفته برنجی

خیلی از ما وقتی نام کوفته را می شنویم یاد یک غذای سخت می افتیم که تهیه آن کار سختی است که فقط مادربزرگ ها و مادرها می توانند از عهده آن بربیایند. این در حالی است که با کمی حوصله و البته رعایت نکات می توانید هر زمان هوس کردید این غذای خوشمزه و مجلسی را تهیه نموده و لذت ببرید.

برترین ترکیب گوشت چرخ نموده برای کوفته برنجی

برای تهیه کوفته برنجی، ترکیبی از گوشت گوسفندی و گوساله برترین نتیجه را می دهد. گوشت گوسفندی طعم لذیذتری به کوفته می بخشد و گوشت گوساله باعث نرمی و لطافت آن می گردد. نسبت مناسب این دو نوع گوشت، تقریبا مساوی است. بعلاوه می توانید از گوشت راسته گوساله به تنهایی بهره ببرید که کوفته های لطیف تری به شما می دهد.

البته همواره به خاطر داشته باشید که می توانید کوفته خود را بدون گوشت و به شکل کاملا گیاهی تهیه کنید. طرز تهیه کوفته قلقلی وگان را هم می توانید در کتاب کاله مطالعه کنید.

سبزی مناسب برای کوفته برنجی

سبزی کوفته برنجی نقش مهمی در طعم و عطر آن دارد. ترکیب کلاسیک سبزی کوفته شامل تره، جعفری و شوید است. اما شما می توانید با توجه به ذائقه خود از سبزی های دیگری مانند نعناع، مرزه یا گشنیز هم بهره ببرید. نکته مهم این است که سبزی ها را خیلی ریز خرد کنید تا با دیگر مواد به خوبی مخلوط شوند.

نکاتی برای جلوگیری از وا رفتن کوفته ها

یکی از مسائل احتمالی که ممکن است بعد از تهیه کوفته با آن روبرو شوید، وا رفتن کوفته حین پخت است. برای این که کوفته شما وا نرود و خوب و منسجم بماند باید به موارد زیر دقت کنید:

  • ورز دادن مناسب: مواد کوفته را به مدت کافی ورز دهید تا همه مواد به خوبی با هم ترکیب و یکدست شوند. ورز دادن باعث افزایش چسبندگی مواد است و یاری می کند کوفته ها وا نروند.
  • استراحت دادن به مایه کوفته: پس از ورز دادن، مایه کوفته را به مدت حداقل یک ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کند. این کار باعث می گردد که مواد به خوبی به هم بپیوندند و کوفته ها شکل خود را بهتر حفظ نمایند.
  • حرارت ملایم: کوفته ها را با حرارت ملایم بپزید تا به آرامی پخته و وا نروند.

ادویه مناسب برای کوفته برنجی

ادویه های مناسب برای کوفته برنجی عبارتند از: نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین و پودر گشنیز. اندازه هر یک از این ادویه ها را با توجه به ذائقه خود تنظیم کنید. برای طعم بهتر حتی می توانید از کمی زنجبیل یا زعفران هم بهره ببرید. استفاده از ادویه کاری برای تهیه کوفته به عنوان یک عنصر مهم یک روش تهیه کوفته است که می توانید امتحان کنید. طرز تهیه کوفته کاری هندی را می توانید در کتاب کاله با جزییات کاملش بخوانید.

انواع روش تهیه کوفته برنجی

کوفته برنجی را می توان به روش های مختلفی تهیه کرد. بعضی از روش های رایج عبارتند از تهیه کوفته برنجی ساده بدون گوشت، یا تهیه کوفته برنجی با مغزهای مختلف از جمله گردو، زرشک، آلو یا تخم مرغ یا حتی پیاز داغ. اما در کنار تمام روش های تهیه کوفته، متفاوت ترین یا مجذوب کننده ترین روش ها شامل طرز تهیه کوفته شوید باقلا اصفهانی یا طرز تهیه کوفته تبریزی است.

اما در کنار تمام روش های بالا باید بدانید که کوفته در کشورهای مختلف جهان به روش ها و با مواد مختلف تهیه می گردد که از این میان تهیه میتلف یا کوفته آلمانی

برنج پخته یا آبکش؟ کدام برای تهیه کوفته مناسب است؟

برای تهیه کوفته برنجی، بهتر است از برنج آبکش بهره ببرید. برنج آبکش باعث می گردد که مایه کوفته شل نگردد و کوفته ها شکل خود را بهتر حفظ نمایند. بعلاوه، برنج آبکش طعم بهتری به کوفته می دهد. البته دقت کنید که می توانید برنج را حذف کنید و یک کوفته ساده بدون برنج داشته باشید. طرز تهیه کوفته ساده بدون برنج و با گوشت چرخ نموده را در کتاب کاله بخوانید.

نکته مهم: برای اینکه برنج به خوبی با سایر مواد ترکیب گردد، بهتر است آن را قبل از اضافه کردن به مایه کوفته، کمی خنک کنید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 7 دی 1403 بروزرسانی: 7 دی 1403 گردآورنده: malayro.ir شناسه مطلب: 2646

به "طرز تهیه کوفته برنجی با گوشت چرخ نموده لذیذ و خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کوفته برنجی با گوشت چرخ نموده لذیذ و خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید