ایران تا 20 سال آینده سالمندترین کشور منطقه می گردد

به گزارش مجله سفرنامه مالزی، معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران گفت: ایران در 20 سال آینده سالمندترین کشور منطقه خواهد بود!

ایران تا 20 سال آینده سالمندترین کشور منطقه می گردد

به گزارش گروه اجتماعی خبرنگاران،دکتر محسن فاتح اظهار کرد: بعد از مستقل شدن پژوهشکده زخم و ترمیم بافت یارا، واحد جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران در حال حاضر در دو حیطه پژوهشی سبک زندگی و مدیریت سلامت در منزل و آلرژی و ایمونولوژی با رویکرد توسعه ای و آینده نگر فعالیت می نماید.

وی با اشاره به اینکه در حیطه مدیریت سلامت و سبک زندگی سالم فعالیت های پژوهشی با رویکرد های مختلفی انجام می گردد، گفت: در حال حاضر تأثیر سه عامل وضعیت جسمی، روحی و اقتصاد سلامت در سبک زندگی سالم از اهم فعالیت های پژوهشی در این حوزه است همچنین در زمینه ایمونولوژی و آلرژی عمده فعالیت ها بر ارائه راه چاره مسائل مرتبط با واکنش های آلرژی دارویی و غذایی است.

معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران ادامه داد: همراه با گروه های پژوهشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران به منظور بهره برداری هرچه بیشتر از نتایج فعالیت ها و خدمات پژوهشی، مراکز خدمات تخصصی متناظری نیز در هرزمینه فعالیت می نمایند، در این راستا مرکز خدمات درمان در منزل جهاد علوم پزشکی تهران با ارائه خدمات درمانی، تشخیصی و مراقبتی در منزل توانسته است در شناسایی احتیاج های جمعیت مخاطب اطلاعات ارزشمندی را در طول عمر فعالیت خود جمع آوری کند.

فاتح اضافه نمود: احتیاجسنجی های صورت گرفته در مرکز خدمات درمان در منزل منجر به راه اندازی گروه پژوهشی سبک زندگی و مدیریت سلامت شده که دستاورد های حاصل از پژوهش های آن بتواند با ارتقای کیفی این خدمات بخشی از احتیاج های پایه مرکز خدمات درمان در منزل را مرتفع کند.

افزایش شگفت انگیز جمعیت سالمند در ایران!

معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران با ابراز اینکه در حال حاضر فاز اولیه تحقیقات این معاونت در مورد سبک زندگی سالم و مدیریت سلامت در حوزه های جسمانی، بازتوانی، روحی و نقش اقتصاد سلامت در آن شروع شده است، اظهار کرد: یکی از فعالیت های پژوهشی که در مورد اقتصاد سلامت صورت گرفته، سنجش مقایسه ای مقرون به صرفه بودن ارائه خدمات درمانی در منزل نسبت به ارائه خدمات ممکن در مراکز درمانی و تأثیر آن در کاهش هزینه های اقامت بیمارستانی است که در حال حاضر مراحل پایانی خود را می گذراند.

وی ادامه داد: بر پایه اطلاعات این پژوهش، اگر حمایت سازمان های بیمه گر بتواند بخشی از هزینه خدمات درمانی در منازل را تأمین کند، این امر می تواند در کاهش هزینه های درمانی تأثیر قابل ملاحظه ای داشته باشد.

فاتح همچنین با اشاره به تغییر الگوی جمعیتی در کشور اظهار کرد: آمار ها حاکی از این است که در سال های آینده نسبت جمعیت سالمند به طرز شگفت انگیزی افزایش پیدا می نماید و کشور ما تا سال 1420 رشد بالای جمعیت سالمند در جهان را خواهد داشت.

وی تأکید کرد: معاونت پژوهشی جهاد دانشگاه علوم پزشکی تهران به خوبی این احتیاج سال های آینده را شناسایی نموده و به دنبال راه چاره هایی برای پیشگیری و مواجهه با چالش افزایش جمعیت سالمند در آینده به وسیله انجام طرح های تحقیقاتی در زمینه تغییر در سبک زندگی افراد است.

وی اعلام نمود: اگر در حال حاضر بتوانیم زندگی افراد را به سمت سبک زندگی سالم پیش ببریم، در آینده جمعیت سالمند سلامت تری خواهیم داشت که بار بیماری و ازکارافتادگی که در آینده تحمل می نمایند، دستخوش تغییر خواهد شد.

فاتح در ادامه با اشاره به دیگر فعالیت های پژوهشی جهاد علوم پزشکی تهران، گفت: با افزایش میزان آلاینده های زیست محیطی و آلودگی هوا در سال های اخیر و مواجهه افراد با ترکیبات حساسیت زا، آلرژی و حساسیت به مواد غذایی و آلرژن های استنشاقی شیوع پیدا نموده است؛ به همین منظور جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران در این حوزه نیز فعالیت ها و خدمات تخصصی و فوق تخصصی ارائه می نماید، البته در این زمینه چالش هایی وجود دارد که برای برطرف این چالش ها لازم بود مجموعه تحقیقاتی مرتبط با آلرژی و ایمونولوژی راه اندازی گردد.

معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران گفت: گروه تحقیقاتی آلرژی و ایمونولوژی عمدتاً در دو حیطه حساسیت های غذایی و حساسیت های دارویی فعالیت می نماید که نتایج این فعالیت ها خواهد توانست روند درمان افرادی را که به دلیل حساسیت های دارویی نمی توانند بعضی دارو ها را استفاده نمایند، تسهیل کند.

فاتح در مورد راه اندازی گروه تحقیقاتی آلرژی و ایمونولوژی، گفت: ساختار های تحقیقاتی در جهاد دانشگاهی تحت عنوان گروه های پژوهشی شکل می گیرد و پس از توسعه در طول زمان به مراکز تحقیقاتی یا پژوهشکده تبدیل خواهند شد. در حال حاضر احتیاجسنجی و امکان سنجی به منظور راه اندازی گروه تحقیقاتی ایمونولوژی و آلرژی صورت گرفته است.

وی با اشاره به رویکرد جامعه نگر طرح های پژوهشی در جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران اظهار کرد: فلسفه تمام فعالیت های پژوهشی این نهاد با هدف ایجاد یک پروتکل درمانی، فراوری محصول یا دستیابی به دانشی فنی در راستای حل یک مشکل بهداشتی، تشخیصی یا درمانی است و همه فعالیت ها برای رسیدن به این اهداف برنامه ریزی می گردد.

فاتح با بیان اینکه مراکز خدمات تخصصی جهاد دانشگاهی در راستای جامعه نگری هرچه بیشتر تحقیقات ایجاد شده اند، ادامه داد: مسائل بهداشتی و درمانی جامعه در این مراکز، شناسایی و به مراکز پژوهشی ارجاع داده می گردد. مراکز پژوهشی احتیاج ها را آنالیز و برای آن راه چاره پیدا می نمایند و در نهایت خدمات درمانی مورد احتیاج را به منظور خدمت رسانی بهتر به مردم ارائه خواهند داد.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 25 آذر 1398 بروزرسانی: 26 آبان 1399 گردآورنده: malayro.ir شناسه مطلب: 848

به "ایران تا 20 سال آینده سالمندترین کشور منطقه می گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ایران تا 20 سال آینده سالمندترین کشور منطقه می گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید