حقایقی جالب در مورد تایلند که شگفت زده خواهید شد
به گزارش مجله سفرنامه مالزی، حتما می دانستید کشور تایلند که به طور رسمی به عنوان پادشاهی تایلند شناخته می گردد قبلا دارای نام سیام (Siam) بوده است. این کشوری در مرکز جنوب شرق آسیا و در شبه جزیره هندوچین بوده که از 76 استان تشکیل شده است. مساحت این کشور 513120 کیلومتر مربع بوده و جمعیتی بیش از 68 میلیون نفر را در خود جای داده است. تایلند به عنوان پنجاهمین کشور دنیا از نظر وسعت و بیست و یکمین کشور از نظر جمعیت به شمار می رود. پایتخت آن نیز شهر بانکوک (بانکوک) بوده که منطقه ای اداری ویژه ایست.
در این مطلب می خواهیم درباره حقایق تایلند که احتمالا برایتان جالب خواهد بود صحبت کنیم پس با تور تایلند همراه شوید.
حقایق تایلند در مورد این کشور
نام تایلند در زبان تایلندی پراتت تای (Prathet Thai) بوده که به معنی سرزمین آزاد می باشد. جالب است بدانید که تایلند تنها کشوری در جنوب شرق آسیا بوده که هرگز توسط یک دولت اروپایی مستعمره نشده است. این اصطلاح همچنین ممکن است به یک گروه قومی اشاره داشته که ریشه بسیاری از مردم تایلند می باشد.
کشور تایلند در طول قرن ها چندین نام داشته است. برای صدها سال آن را با نام های شهرهای غالب خود مانند آیوتایا (Ayutthaya)، سوخوتای (Sukhothai) و تونبوری (Thonburi) شناخته می شده است. از دهه 1800 تاکنون نام این کشور بین سیام به معنی تاریک یا قهوه ای و همچنین تایلند بارها و بارها تغییر نموده است.
تایلند توانست رکورد طولانی ترین بشقاب های شسته شده را در ماه می 2010 ثبت نماید که تعداد 10488 عدد از آن ها را در یک مسیر چیدمان کرد. با این حال این رکورد در تاریخ 6 آوریل 2011 در هندوستان شکسته شد. زمانی که 15295 بشقاب به صورت مساوی در امتداد هم چیده شده و طول آن ها به بیش از 2.36 مایل رسید.
تایلند با چهار کشور مرز دارد. در سمت شمال و غرب با کشور میانمار که سابقا با نام برمه شناخته می شده است. در جهت شمال و شرق با کشور لائوس هم مرز بوده، در جنوب شرقی آن کشور کامبوج قرار گرفته و در جنوب نیز کشور مالزی قرار گرفته است.
حقایق تایلند در مورد فرهنگ این کشور
بزرگترین کیک جهان نیز در بانکوک تایلند و در تاریخ 25 دسامبر 1997 تهیه شد. وزن این کیک معادل 5071 پوند بوده و اندازه آن به 27 فوت و 6 اینچ می رسید. این کیک به 19212 قسمت تقسیم شد.
یک خانواده کوچک در تایلند بسیار نادر می باشد. اکثر مردم در خانواده های گسترده ای زندگی می نمایند.
بالاترین ارتفاع در تایلند منطقه دوی اینتانون (Doi Inthanon) بوده که ارتفاع آن 2595 متر می باشد. این مکان یه مقصد محبوب گردشگری به شمار می رود. در حقیقت براورد می شود که سالانه حدود 12 هزار نفر برای جشن سال نو در این قله کنار هم جمع می شوند. کمترین ارتفاع از سطح دریا نیز در امتداد ساحل می باشد.
در حدود یک قرن پیش شمال تایلند را جنگل های متراکم پوشانده بود. امروزه تنها یک چهارم از آن ها باقی مانده است. تایلند در میان کشورهای جنوب شرق آسیا دومین رتبه را در از دست دادن جنگل های خود دارد. تنها سنگاپور رتبه بالاتری از تایلند را در این موضوع به دست آورده است. امروزه قطع این درختان ممنوع شده است.
زبان ملی این کشور تایلندی می باشد که بسیاری از محققان بر این باور هستند که شکلی از زبان چینی بوده و در حدود قرن های 7 تا 13 میلادی شکل آن به تدریج تغییر نموده است. همانند لائوس، ویتنام و چین، زبان تایلندی نیز بسیار وابسته به آواها می باشد. الفبای آن ها دارای 32 حرف صدادار و 44 حرف بدون صدا می باشد.
حقایق تایلند در خصوص زندگی جانوران
گربه های سیامی بومی تایلند می باشند. در زبان تایلندی به آن ها wichen-maat گفته شده که به معنی الماس ماه می باشد. در یک کتاب شعر قرن چهاردهمی 23 نوع گربه سامی توصیف شده که امروزه تنها شش نژاد از آن ها باقی مانده است. گفته می شود در صورت نگه داشتن یک جفت از گربه سیساوات (Si Sawat) که نژادی از گربه های سیامی می باشد، برای ازدواج خوش شانسی می آورند.
پلیس هدایت و رانندگی در بانکوک به دلیل وجود سطح خطرناکی از آلودگی هوا پوست صورت خود را می پوشانند. علاوه بر این ایستگاه های پلیس مجهز به گاز اکسیژن بوده که در صورت بی حال شدن افسران از آن استفاده نمایند. بیش از 20 درصد از پلیس های بانکوک دارای برخی از انواع بیماری های ریوی می باشند. یکی از بانک های تایلندی تخمین زده است که در آلودگی هوای بانکوک در مقابل فراوری ناخالص ملی میزان 2.3 میلیارد دلار هزینه های بهداشتی و هدر رفتن انرژی را تحمیل می نماید.
بانکوک به عنوان ونیز شرق نیز شناخته می شده است زیرا ساختمان های اصلی آن بر روی رودخانه چائوپرایا (Chao Phraya) ساخته شده بودند. با این حال همزمان با رشد بانکوک، اکثر کانال های آبی آن را پر نموده اند.
جالب است بدانید که یک دهم از تمام گونه های جانوری کره زمین در تایلند زندگی می نمایند.
حقایق تایلند در مورد پادشاه
تایلند خانه طولانی ترین مار جهان می باشد و آن پیتون مشبک (reticulated python) است. بزرگترین آن ها از ابتدا تا انتهایش به اندازه 10 متر می باشد. همچنین بزرگترین مارمولک زنده جهان نیز در این کشور قرار داشته که نام آن مارمولک مانیتور (The monitor lizard) می باشد. طول این جاندار می تواند تا 2 متر برسد.
همچنین طولانی ترین مار سمی جهان نیز در تایلند وجود داشته و آن مار شاه کبری می باشد. طول این خزنده می تواند به بیش از 18 فوت رسیده و نیش آن می تواند یک فیل را از پای دراورد.
هر دو فیلم هالیوودی بازی خیابانی پادشاه و من (Broadway play of The King and I) در تایلند ممنوع می باشد. این فیلم ها با موضوع پادشاه مونگکوت (Mongkut) و معلمی به نام آنا لئونونز (Anna Leonowens) می باشد. این فیلم به نظر توهین به پادشاه تایلند می باشد. در حالی که فیلم او را فردی بی فرهنگ نمایش می دهد اما خود او معتقد است که اولین حاکم آسیایی است که می تواند زبان انگلیسی را به طور روان صحبت نموده، بخواند و بنویسد. او همچنین بسیار هوشمند، فرهنگی و اهل مطالعه است. علاوه بر این او را به عنوان پدر دانشمندان تایلندی می شناسند.
سونامی سال 2004 موجی از آب با ارتفاع 9 متر را به سواحل تایلند کوبیده و باعث کشته شدن بیش از 8 هزار نفر شد. حدود 1500 کودک تایلندی والدین خود را از دست داده و بیش از 150 هزار نفر نیز که در صنعت ماهیگیری یا توریست فعالیت می کردند، معیشت خود را از دست دادند.
حقایق تایلند در مورد گونه های جانوری
تقریبا 10 درصد از گونه های پرندگان جهان در تایلند زندگی نموده که این میزان بیشتر از نسبت پرندگان در کل اروپا یا آمریکای شمالی می باشد.
لانه های سوییفتلت (Swiftlet) از طریق بزاق پرنده نر سوییفتلت ساخته می شوند. این لانه ها از غارهای تایلند جمع آوری شده و به ازای هر پوند از آن ها بیش از 900 دلار پرداخت می شود. این یکی از گران قیمت ترین غذاهای جهان می باشد.
رودخانه مکونگ (Mekong) بخشی از مرز شرقی تایلند بوده و بیش از 1300 گونه ماهی را پشتیبانی می نماید. این رودخانه دارای برخی از بزرگترین ماهی های آب شیرین جهان بوده که از جمله آن ها یک گربه ماهی غول پیکر است که می تواند تا 3 متر طول داشته و وزن آن نیز 660 پوند خواهد بود.
منبع: الی گشت