جاذبه های دیدنی دره شهر ، ایلام Darreh Shahr

به گزارش مجله سفرنامه مالزی، این شهرستان از شهرستان های استان ایلام و در جنوب شرق استان در کنار رشته کوه کبیر و میان رودخانه سیمره و کبیرکوه واقع شده است و در 120 کیلومتری شرق استان قرار گرفته است . جمعیت دره شهر نزدیک به 50 هزار نفر و شغل مردم دره شهر کشاورزی و دامداری می باشد. این شهرستان در سی کیلومتری شهرستان آبدانان و 40کیلومتری شهرستان پلدختر از استان لرستان قرار گرفته است و دارای طبیعت بسیار زیبا و گرمسیری می باشد که در فصول زمستان و بهار دارای هوای مطبوع و خوشایند است. تپه و قلعه های تاریخی این شهر از جذاب ترین دیدنی های ایلام محسوب می شوند که سالانه گردشگران زیادی برای بازدید از این اثرات به دره شهر سفر می نمایند.در ادامه همراه خبرنگاران باشید تا با جاهای دیدنی دره شهر بیشتر اشنا شوید.

جاذبه های دیدنی دره شهر ، ایلام Darreh Shahr

بلیط هواپیما در طاهاگشت

شهر باستانی ماداکتو یا سمیره

شهر تاریخی سیمره از شهرهای تاریخی استان ایلام است و در حاشیه غربی شهر دره شهر نهاده شده است. این اثر تاریخی که بزرگ ترین محوطه تاریخی در سطح استان ایلام است بالغ بر 200 هکتار وسعت در ضلع غربی و جنوب غربی شهر دره شهر نهاده شده است و جزو اولین آثار ثبت شده در فهرست آثار ملی کشور است. این شهر مربوط به اواخر دوره ساسانی و قرون اولیه اسلامی است و مرکز ایالت مهرجانقذق یا مهرجانکدک بوده است به عبارتی پایتخت تابستانی آن دوره بوده است. دره شهر به دلیل فراوانی و تنوع قلعه های تاریخی در محدوده شهرستان، به شهر قلعه های ایران شهرت دارد.

تپه کوزه گران

تپه یا تل کوزه گران در حدود 5/5 کیلومتری تپه تیخان (تیغن) واقع شده و قدیمی تر و بزرگتر از تپه تیخان است. قدمت این تپه به اواخر هزاره سوم پیش از میلاد می رسد ، ولی طبقه اول این تپه به دوره ساسانی مربوط است . سفالهای رنگین و منقوشی از طبقه زیرین تپه بدست آمده است . نقش سفال ها ، بیشتر از نوع پرندگان و بز کوهی است .قسمتی از طبقات پایین این تپه به گورستانی اختصاص داشته است که چند نوع گور در آن باقی مانده است . در برخی از گورها استخوانهای مردگان را در کوزه ها ریخته و در مکانهای سفید کاری شده دفن نموده اند .

قلعه پور اشرف (شیخ مکان)

این بنا بیش از 150 سال قدمت دارد و به میر سید محمد خان پور اشرف تعلق داشته است. در حال حاضر قسمت های اعظم بنا فرو ریخته، ولی آثار کلی ساختمان هم چنان محفوظ مانده. در سمت باختر داخل تنگه و در دست اندازهای کوه، حصاری محکم از قلوه سنگ وگچ، با ظرافتی خاص احداث شده. مشخصات معماری بنا و مصالح به کار رفته در آن نشان می دهد که قلعه از آثار دوره قاجار است. در میان تنگه و در مقابل قلعه شیخ، در جهت جریان آب رودخانه، بقایای یک آسیاب آبی بر جای مانده است که گفته می شود در زمان های گذشته قابل استفاده بوده ولی در حال حاضر تخریب شده است. این اثر به اواسط دوره اسلامی و شاید قبل از آن مربوط باشد. این دژ مستحکم از سمت غربی به دیواره کوه تکیه زده و دیواره شرقی آن با سنگ و گچ تا بالاتر از سطح بام قلعه بنا شده است. دیوار دژ دارای چند کنگره و دژ دیده بانی می باشد و برای تنگه و دیواره محافظ خوبی به شمار می آید. ارتفاع دیوار دژ از بلندترین نقطه 5/14 متر است. دژ چهار اتاق و تنها یک در ورودی از ضلع شمالی دارد. از پشت بام دژ 17 پله از کوه کنده شده که به انتهای جنوبی دیوار شرق و محل دیده بانی منتهی می شود. این دریچه دیده بانی دایره ای شکل است و از آنجا معبر و تنگه به خوبی قابل مشاهده است.

انبارهای تاریخی روستای زید

به زید که رسیدید دره های بزرگ و شگفت انگیز روستا اولین جایی است که به شما خوش آمد می گویند و شما را به طبیعت دیدنی این روستا دعوت می نمایند. در این دره ها که تعداد آنها به 5-6 دره می رسد، صخره هایی را روبروی هم می بینید که در دل آنها، انبارهایی برای ذخیره گندم ساخته شده است. انبارهای تاریخی دیگر هم در کنار این انبارها خواهید دید که مخصوص ذخیره نمک هستند و به کمی دورتر از انبارهای گندم ساخته شده اند. این انبارها طوری طراحی شده اند که گندم ها را تا سه سال به خوبی نگه دارند بدون آنکه فاسد شده و از بین بروند. تعداد این انبارها در روستا به 30 عدد می رسد و مهم ترین انگیزه زیدی ها از ساخت این انبارهای صخره ای، بعد از حفظ و نگهداری گندم سالم، محافظت آنها از دست راهزنان بوده است. اوج ساخت و ساز و کاربرد این انبارها به دوران اسلامی به خصوص صفویه و قاجاریه برمی شود.

قلعه ارمو

در روستای ارمو دره شهر بخشی از یک بنا در محل قبرستان باستانی ارمو باقی مانده است که به نظر می رسد آثار یک قلعه باستانی باشد. از دیگر قلعه های شهرستان دره شهر می توان به قلعه کلم، قلعه تیغن، قلعه ماژین اشاره نمود.

قلعه جهانگیر آباد

قلعه جهانگیر آباد بنایی است متعلق به دوران پهلوی و والیان پشتکوه که توسط خوانین منطقه (میرهای هاشمی)در جنوب شهر تاریخی دره شهر و حاشیه روستای جهانگیر آباد ساخته شده است. بنا دارای پلان مربع مستطیل است.مصالح بکار رفته در این قلعه قلوه سنگهای رودخانه ای و ملات گچ می باشد.این بنا بطور کلی دارای 6 اتاق،2 ایوان و یک راهرو و دو زیرزمین می باشد.

پل گاومیشان (پل سیمره)

در شهرستان دره شهر یک پل از دوره ساسانیان به یادگار مانده است که در نوع خودش بسیار دیدنی می باشد. این پل در بین مردم منطقه به گاومیشان معروف است و به دلیل آنکه دو رود پر آب زال و سیمره در این منطقه به هم می رسند آب و هوایی بی نظیر و فرحبخش دارد. این منطقه یکی از ییلاق های اهالی منطقه و البته مسافران این شهر است . پل تاریخی گاومیشان از پنج چشمه بزرگ تشکیل شده است، که در حال حاضر فقط یکی از این چشمه ها سالم می باشد.

پل چم نمشت

بقایای این پل در حدود 4 کیلومتری شمال شهرستان دره شهر ، بر روی رودخانه سیمره واقع شده است. این پل به هنگام آبادانی ، سیمره و طرهان را به یکدیگر مربوط می ساخته و به نظر می رسد که از ساخته های دوره ساسانی و مرتبط با آثار ساسانی دره شهر باشد.پل چم نمشت ، در قسمت عریض تر جهت رودخانه احداث شده و در اصل حدود 18 دهانه داشته که عرض هر یک از آنها به 15 متر (این مقدار ظاهراً با احتساب قطر پایه ها است و با توجه به طول پل ، دهانه ها نمی توانستند چنین عرضی داشته باشند) و طول تمام پل به 270 متر می رسیده است. هر پایه پل 6×9 متر وسعت داشته و بر بالای تعدادی از پایه های شمالی ، دهانه های کوچکتری تعبیه شده بوده است. تخته سنگ هایی که در ساختمان پایه ها به کار رفته ، تا یک متر عرض و بیش از آن طول داشته است. طاق های پل با آجر برپا شده بوده اند.

قلعه زینل

این اثر تاریخی در جنوب روستای الیاس آباد چمکلان از توابع شهرستان دره شهر واقع شده است. قلعه زینل همانند دیگر قلاع محدوده زاگرس بر روی تپه ای نسبتاً بلند ساخته شده است.قلعه فعلی یک بنای دوره اسلامی متاخر است که در دوره صفویه ساخته شده و در دوره های بعد مورد استفاده حاکمان محلی نهاده شده است. مصالح بکار رفته در ساخت این قلعه سنگ و گچ می باشد.

قلعه سه کسان

قلعه سه کسان که با نام قلعه سه کسون نیز شناخته می شود، در جنوب غربی دره شهر و روی ارتفاعات صخره ای حد فاصل ارتفاعات کبیرکوه و دشت دره شهر نهاده شده است. این قلعه یکی از بزرگ ترین و گسترده ترین قلعه های دوره ساسانی-اسلامی در منطقه به شمار می رود که دسترسی به آن بسیار مشکل بوده است. مصالح ساخت قلعه قلوه سنگ و گچ هستند و دیوارها برای امنیت بیشتر و دسترسی سخت تر، روی صخره ها ساخته شده اند. همچنین این قلعه دارای آب انباری کنده کاری شده در صخره ها بوده است.

تنگه رازیانه

تنگه رازیانه در استان ایلام ،یکی از مناطق ژئوتوریسم استان بوده و طبیعت بی نظیری دارد. این اثر طبیعی در لیست ثبت آثار ملی طبیعی ایران نهاده شده است. این تنگه درهٔ باریک و ژرفی است که در منطقه ای سرسبز واقع شده است. در درون این تنگه نیز رودی روان است. محل این تنگه در 50 کیلومتری جاده ایلام-دره شهر است. 75 هکتار از اراضی تنگه رازیانه در سال 1388 خورشیدی به عنوان اثر طبیعی-ملی معرفی گردید و در همان سال این اثر در فهرست آثار طبیعی ملی ایران نهاده شد. این ثبت آن را در طبقه دوم سازمان بین المللی IUCN قرار داده است.

تنگ بهرام چوبین

تنگ بهرام چوبین یکی از پدیده های زیبای شهرستان دره شهر می باشد که در 8 کیلومتری جهت دره شهر- پلدختر، در دل یکی از دره های باریک کبیرکوه نهاده شده است. مورخان این مکان را شکارگاه ییلاقی و بنا به روایاتی، مخفیگاه یکی از سرداران معروف ایرانی به نام بهرام چوبین می دانند. وجود دیوارهای ساروجی و محکم این منطقه و وجود برج های متعدد دیده بانی، احتمال مخفیگاه بودن این مکان را بیشتر تأیید می نماید تا شکارگاه بودن آن را. در این مکان آثار تاریخی ارزشمندی از جمله قلعه های بزرگ، چهار آب انبار حجاری شده، پلکان سنگی و دیوارکشی ارتفاعات ورودی تنگ وجود دارند که متأسفانه به دلیل عدم توجه کافی در حال ویرانی می باشند.

امامزاده پیرمحمد آبهر پائین

آستان امامزاده پیرمحمد (علیه السلام) شهرستان دره شهر، بخش بدره، شهردره شهر، روستای آبهر پائین در دامنه های کبیرکوه واقع شده است. فاصله آن تا بخش بدره 8 کیلومتر می باشد. اطراف آن از طریق قبرستانی از دوران اسلامی و جنگل های بلوط احاطه شده است. به فاصله حدود 200 متری شمال بقعه آثار قدیمی شهر کوچکی مشاهده می شود که فریااستارک آن را متعلق به قرون سیزدهم و چهاردهم میلادی دانسته است.

لمینت دندان کامپوزیت دندان ایمپلنت ارتودنسی

منبع: تاپ تراول
انتشار: 29 فروردین 1399 بروزرسانی: 26 آبان 1399 گردآورنده: malayro.ir شناسه مطلب: 1106

به "جاذبه های دیدنی دره شهر ، ایلام Darreh Shahr" امتیاز دهید

1 کاربر به "جاذبه های دیدنی دره شهر ، ایلام Darreh Shahr" امتیاز داده است | 3 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جاذبه های دیدنی دره شهر ، ایلام Darreh Shahr"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید