آشنایی با آکواریوم کوالالامپور (Aquaria KLCC)
به گزارش مجله سفرنامه مالزی، در کوالالامپور کلی تفریحات جالب انتظارتان را میکشد یکی از مدرنترین آنها آکواریوم کوالالامپور (Aquaria KLCC) است با کلی بخشها دیدنی و موجودات عجیب و غریبی که در عمرتان ندیده اید، در ادامه میخواهیم از این اکواریوم پیشرفته برایتان بگوییم.
کوالالامپور شهری سرسبز و زیبا در جنوب شرقی آسیاست که مقصدی چهار فصل برای گردشگران و ماجراجویان محسوب می شود. این پایتخت مالایی، از آن جاهاست که توجه بسیاری از مسافران را به خودش جلب می کند و گزینه های جذاب و متفاوتی در آستین دارد. اگر عاشق خرید و بازارگردی هستید، تور کوالالامپور بی هیچ مکثی گزینه های متنوعی را در برابر شما قرار می دهد که نمی توانید از خیرشان بگذرید و در چشم بر هم زدنی می ببینید سفرتان تمام شده و هنوز هم دل تان می خواهد در بازارها بگردید! اگر از آن دست ماجراجویان و عاشقان هیجانید، بی هیچ معطلی راهتان را به سوی شهربازی بزرگ و فوق العاده سان وی لاگون کج کنید و بگذارید کوالالامپور روی دیگری از هیجان را به شما نشان دهد. البته که این ها تمام جذابیت کوالالامپور نیست و هنوز هم جاذبه های بسیاری در این شهر از گردشگران تور مالزی دلبری می کنند.
همراه ما باشید تا به سراغ یکی دیگر از جاذبه های این شهر برویم و این بار در آکواریوم وسیع و خارق العاده کوالالامپور گردش کنیم. برای انتخاب این جاذبه گردشگری همین بس که بدانید آکواریوم کوالالامپور یکی از بزرگ ترین و به روز ترین ها در نوع خودش در دنیاست و با بازدید از آن می توانید حدود 5 هزار ماهی و جانور جذاب را از نزدیک ببینید.
چرا آکواریوم کوالالامپور؟
یکی از مشهورترین جاذبه های شهر کوالالامپور است، از بزرگ ترین آکواریوم های دنیا محسوب می شود، با بازدید از آن می توانید نزدیک 5 هزار جاندار مختلف را ببینید، مکانی جذاب برای تفریح در کنار خانواده و دوستان است.
آشنایی با آکواریوم کوالالامپور (Aquaria KLCC)
آکواریوم کوالالامپور درست در قلب پایتخت مالزی و در محله مرکزی و پر هیاهوی این شهر قرار گرفته است، که این امر دسترسی را برای شما بسیار آسان می کند. کافیست راه خود را به سوی مرکز همایش های کوالالامپور کج کنید تا به سادگی به این جاذبه معروف شهر برسید و در طبقه کنفرانس، آکواریوم وسیع کوالالامپور را در برابر خود ببینید.
آکواریوم کوالالامپور، بخش ها و تفریحاتی را پیش روی شما قرار می دهد که با سر زدن به آن ها متوجه گذر زمان نخواهید شد. در میان 33 آکواریوم مختلف، تونلی سرتاسری و 90 متری را خواهید دید که موقعیتی متفاوت را برای تماشای ماهی ها در اختیار شما می گذارد. جالب آن که برای دسترسی به تمام آن ها، کافیست تنها یک مسیر ساده را مجموعه آکواریوم ها تا انتها بروید. البته بازدید از ماهی ها تنها کاری نیست که در آکواریوم کوالالامپور می توانید انجام دهید و فعالیت های هیجان انگیزی چون شنا با کوسه ها، ورود به قفس دیوانگی و غذا دادن به ماهی ها را در پیش روی خود خواهید دید.
خوب است بدانید که ساخت آکواریوم کوالالامپور در سال 2002 به دست متخصص ترین افراد آغاز و در نهایت با وسعت کم نظیری در حدود 5600 متر مربع در سال 2004 تکمیل شد. در این آکواریوم دو طبقه، بیش از 250 گونه مختلف وجود دارد که از سرتاسر دنیا جمع آوری شده اند.
بخش های مختلف آکواریوم کوالالامپور
آکواریوم کوالالامپور بخش های مختلف و متنوعی دارد که در هر کدام گونه های متفاوتی از ماهیان و موجودات دریایی را می بینید. در این قسمت، هر بخش به ترتیب بازدید و رویارویی معرفی شده اند:
مخزن ماهی پیرانا (Piranha Tank)
در اولین مخزن از آکواریوم کوالالامپور با گونه ای از ماهی های پیرانا به نام پیرانای شکم قرمز رو به رو می شوید. این ماهی ها که با نام علمی (Pygocentrus nattereri) شناخته شده، در واقع بومی آمریکای جنوبی بوده و در رودخانه های جنگل آمازون دیده می شوند. جالب است بدانید که این ماهی ها همه چیز خوارند و از موجوداتی چون حشرات، کرم ها، سخت پوستان و ماهی ها تغذیه می کنند. گونه نر پیراناها در قسمت شکم قرمز رنگ بوده اما این موضوع درباره گونه ماده پیرانای شکم قرمز صدق نمی کند و این ماهی بیشتر قهوه ای رنگ است.
متوسط عمر: تا 25 سال
اندازه: 28 تا 33 سانتی متر
زیستگاه: آمریکای جنوبی، آرژانتین، برزیل، بولیوی، کلمبیا
مخزن ژنی (Gene Pool)
خوب است بدانید که مخزن ژنی به جایی گفته می شود که مجموعه ای از یک نوع جاندار را در کنار هم نگهداری می کنند. در این بخش از آکواریوم کوالالامپور، 4 قسمت مختلف به چشم می خورد که این امکان را به شما می دهد تا ماهی های زیر را در دست گرفته و یا آن ها را لمس کنید:
1) خیار سیاه دریایی: نوعی بی مهره جالب توجه است که بدنی کشیده و سیاه رنگ دارد و دقیقا مشابه نامش است. جالب است بدانید که از کشف گونه های این بی مهره چندی نمی گذرد و طی سال های 1833 میلادی بود که شناخته شدند. خیار سیاه دریایی بومی اقیانوس هند-آرام (1) است و نهایتا تا 10 سال عمر خواهد کرد.
متوسط عمر: 5 تا 10 سال
اندازه: 30 تا 40 سانتی متر
زیستگاه: اقیانوس هند-آرام
2) کوسه بامبوی راه راه: این ماهی که از خانواده گربه کوسه ماهیان است، بر خلاف جثه کوچکش، قدرت زیادی دارد و به راحتی می تواند صخره های نه چندان محکم و مرجانی را جابهجا کند. اغلب اوقات کوسه بامبوی راه راه را در کف آکواریوم خواهید دید، چرا که عادت دارد در بخش های عمیق تر اقیانوس زندگی کند.
متوسط عمر: تا 15 سال
اندازه: تا 105 سانتی متر
زیستگاه: اقیانوس هند-آرام
3) ستاره دریایی شکلاتی: در تمام بسترهای چمن دریایی می توانید این موجودات جالب و شکلاتی رنگ را ببینید. ستاره دریایی شکلاتی یکی از نخستین حیواناتی است که توسط زیست شناس معروف، کارل لینه (Carl Linnaeus) به صورت علمی نام گذاری شد. این موجود جالب چندین نام دارد که در میان آکواریوم دارها به ستاره دریایی شکلاتی معروف شده و در میان جانورشناسان نیز با نام ستاره دریایی شاخدار شناخته می شود. جالب آن که این موجود در طرح، رنگ و حتا ابعاد مختلف دیده می شود.
متوسط عمر: 5 تا 7 سال
اندازه: تا 40 سانتی متر
زیستگاه: اقیانوس هند-آرام
4) خرچنگ نعل اسبی: بر خلاف اسم شان اصلا خرچنگ نیستند و نوعی بی مهره دریازی با اسکلت خارجی محسوب می شوند. جالب آن که این موجودات از لحاظ دسته بندی علمی، به عقرب ها و عنکبوت ها بسیار نزدیک هستند و اغلب در آب های کم عمق و شن های نرم زندگی می کنند. تنها وقتی که خرچنگ نعل اسبی را می توان روی ساحل دید، زمانی است که به دنبال جفت گیری می رود. این موجودات یکی از قدیمی ترین و جالب ترین جانداران دریایی هستند.
متوسط عمر: 17 تا 19 سال
اندازه: تا 60 سانتی متر
زیستگاه: اقیانوس هند-آرام
ناحیه الکتریکی
ناحیه الکتریکی مختص ماهی های برقی است. ماهی های برقی نوعی موجودات آبزی هستند که به نوعی، توانایی تولید میدان الکتریکی دارند. یکی از ماهی هایی که در این بخش به چشم می خورد، گربه ماهی برقی است. جالب است بدانید گربه ماهی های برقی نوعی موجود شبزی هستند که اغلب پس از غروب شروع به فعالیت عادی و روزمره خود می کنند.
متوسط عمر: تا 15 سال
اندازه: تا 91 سانتی متر
زیستگاه: آفریقای مرکزی و غربی و رود نیل
پس از پشت سر گذاشتن 3 آکواریومِ نخستین، وارد بخش جریان ها می شوید و می توانید انواع سمورها را از نزدیک تماشا کنید.
سمور پنجه کوچک آسیایی
سمورهای پنجه کوچک آسیایی، کوچک ترین گونه سمور در جهان محسوب می شوند. یکی از نکات جالب توجه درباره این سمورهای کوچک آن است که موجوداتی بسیار اجتماعی هستند و برای برقراری ارتباط از 12 نوع صداسازی و اشکال سر و صورت خود استفاده می کنند. سمورهای پنجه کوچک اغلب در حاشیه رودخانه ها و پناهگاه های خود دیده می شوند و از وزغ ها، قورباغه ها و صدف ها تغذیه می کنند.
متوسط عمر: تا 11 سال
اندازه: تا 61 سانتی متر
زیستگاه: رودخانه های جنوب شرقی آسیا، خصوصا مالزی
ماهی های اقیانوس
در ادامه به ماهی های متنوع اقیانوس می رسیم و خواهیم دید که اقیانوس چه داستان هایی را برای ما آماده کرده است:
1) خروس ماهی: یکی از جالب ترین ماهی های اقیانوس را پیش روی خود می بینید. یک ماهی با شکلی متفاوت و خاص، که راه های سفید و قرمز، باله های منحصر به فرد و بلند و تیغه های کُشنده ای بر روی سر و بدنش به چشم می خورد. جالب است بدانید که خروس ماهی ها با استفاده از تیغه های خود به دفاع می پردازند و به همین روش نیز می توانند ماهی های کوچک، میگوها و خرچنگ ها را شکار کنند. خروس ماهی ها اغلب در بخش های مرجانی و صخره ای اقیانوس ها زندگی می کنند و شباهت های بسیاری به عقرب ماهی ها دارند.
متوسط عمر: تا 10 سال
اندازه: تا 38 سانتی متر
زیستگاه: اقیانوس هند-آرام
2) مارماهی راه راه: به یکی از ماهی های بانمک آکواریوم رسیده اید. مارماهی های راه راه در بخش های شنی و کم عمق اقیانوس زندگی می کنند و به گونه ای از شن بیرون می آیند که تا نزدیک شان نروید، انگار با چمنی دریایی روبهرو شده اید. این مارماهی ها در کُلُنی های بزرگ زندگی می کنند و گاه در یک کلنی نزدیک 1000 مارماهی دیده می شوند. اغلب مارماهی های راه راه، حفره ای مخصوص به خود دارند که به ندرت آن را ترک می کنند و به هنگام احساس خطر به سرعت درون حفره و شن ها پنهان می شوند. خوب است بدانید که این ماهی ها را در جهان با نام علمی (Heteroconger hassi) می شناسند.
متوسط عمر: تا 20 سال
اندازه: تا 40 سانتی متر
زیستگاه: اقیانوس آرام و دریای سرخ
3) سنگ ماهی: سنگ ماهی ها یکی از دیگر ماهی های کشنده و ساکن بخش های کم عمق اقیانوس هستند. در پشت این ماهی ها 13 تیغ تیز و زهرآگین به چشم می خورد که به این طریق به شکار و تامین غذا می پردازند. جالب است بدانید که این ماهی ها را از آن رو سنگ ماهی می نامند که شباهت بسیاری به صخره های دریایی دارند و به خوبی می توانند در کف اقیانوس ها از نظر پنهان شوند. سنگ ماهی ها عمری 10 ساله دارند و در نقاط مختلفی از جهان همچون اقیانوس آرام، دریای سرخ و ... دیده می شوند.
متوسط عمر: تا 10 سال
اندازه: تا 40 سانتی متر
زیستگاه: اقیانوس هند-آرام، دریای سرخ، شرق آفریقا تا مرکز اقیانوس آرام، جنوب جزایر کوئینزلند استرالیا و شمال جزایر ریوکیو و اگاساوارا
پیاده روی مرجانی
به بخش خزندگان دریایی آکواریوم کوالالامپور خوش آمدید! در این بخش می توانید بندپایان جذاب و متفاوت اقیانوس را از نزدیک ببینید:
1) میگوی راهراه: همان طور که نامش نشان می دهد، بدنی قرمز و سفید راهراه دارد و به سبب رنگ های شاخص و پر رنگش به راحتی دیده می شود. بیشتر بخش های بدن این میگو از تیغه هایی پوشیده شده است و شاخک هایی سفید رنگ دارد. جالب است بدانید که میگوی راهراه لقب جذابی هم دارد: میگوی مُشت زن! چرا که اگر آن را از نزدیک ببیند، ژستی همچون مشت زن ها به خود گرفته است. از ویژگی های میگوی راهراه می توان به توانایی ردیابی گونه های هم نوع خودش اشاره کرد که با استفاده از پیغام های شیمیایی انجام می شود.
متوسط عمر: 2 تا 3 سال
اندازه: تا 6 سانتی متر
زیستگاه: غرب اقیانوس اطلس و استرالیا
2) میگوی آتشین: رنگ سرخ این میگو باعث می شود در میان مردم با نام میگوی آتشین شناخته شود. شاخک های سفید رنگی دارد و بندهای ابتدایی پاهایش نیز به همین رنگ دیده می شوند. در زمینه تماما قرمز رنگِ بدن این میگو، خالهای سفید رنگی توجه را به خودشان جلب می کنند. خوب است بدانید که میگوهای آتشین با نام علمی (Lysmata debelius) شناخته می شوند و بومی اقیانوس هند-آرام هستند. نهایت عمر این میگوها تا 5 سال است و اندازه بسیار کوچکی در حد 3 سانتی متر دارند. البته گاهی طول میگوهای آتشین تا 5 سانتی متر نیز می رسد.
متوسط عمر: تا 5 سال
اندازه: تا 5 سانتی متر
زیستگاه: اقیانوس هند-آرام
3) شاهمیگو ارغوانی: گونه کوچکی از شاهمیگوهاست که در کنار صخره های مرجانی اقیانوس هند-آرام زندگی می کند و همچنین در بخش های گرم تر اقیانوس اطلس به چشم می خورد. همان طور که نام این شاهمیگوها نشان می دهد، ویژگی بارزشان رنگ ارغوانی جذاب شان است. بر روی بدن شاهمیگوی ارغوانی خال های نارنجی و بنفشی نیز دیده می شود.
متوسط عمر: تا 9 سال
اندازه: تا 10 سانتی متر
زیستگاه: اقیانوس هند-آرام
4) خرچنگ تزیینی: نوعی سخت پوست دریایی است که به طور عمده در نواحی گرمسیری مانند نواحی دریایی اطراف مالزی به چشم می خورد. خرچنگ های تزیینی به عنکبوت ها شباهت بسیاری دارند با این تفاوت که بر روی بدن آنها بخش های رنگی رنگی بسیاری دیده می شود. این خرچنگ ها، صدفی حدودا 3 سانتی متری دارند و طول پاهای شان تا 10 سانتی متر هم می رسد.
متوسط عمر: تا 9 سال
اندازه: تا 10 سانتی متر
زیستگاه: اقیانوس هند-آرام
5) قورباغه ماهی: نوعی موجود دریایی آبزی است که طولش تقریبا تا نیم متر می رسد و در اقیانوس های نواحی گرمسیری و استوایی زندگی می کند. این موجود را از آن رو قورباغه ماهی می نامند که بخش صورتش به قورباغه ها شباهت دارد و باله هایش نیز بی شباهت به پای وزغ ها نیست. قورباغه ماهی ها در پنهان شدن مهارت بسیاری دارند و به همین شیوه از خود در برابر خطرات محافظت می کنند. جالب آن که این ماهی ها می توانند برای استتار در عرض 6 هزارم ثانیه تغییر رنگ دهند!
متوسط عمر: تا 15 سال
اندازه: تا 40 سانتی متر
زیستگاه: اقیانوس های گرمسیری و نیمه گرمسیری جهان
6) میگوی نظافتچی: به آخرین بخش آکواریوم بندپایان دریایی رسیده ایم و میگوی نظافتچی پیش روی ماست. این ماهی بانمک که موجودی همه چیز خوار است، از آن رو به نام نظافتچی لقب گرفته است که از انگل ها، پارازیت ها و بافت های مرده ماهی ها تغذیه می کند. میگوی نظافتچی بسیار کوچک است و طولش نهایتا تا 5 سانتی متر می رسد، اغلب در نزدیکی صخره های مرجانی زندگی می کند و در نواحی گرمسیری به وفور به چشم می خورد. این میگو سفید رنگ است و در پشتش نواری قرمز دیده می شود.
متوسط عمر: تا 4 سال
اندازه: تا 5 سانتی متر
زیستگاه: اقیانوس های گرمسیری و نیمه گرمسیری جهان
سفری به آب های شیرین
گردش و جستجو در آکواریوم کوالالامپور را که ادامه بدهید، وارد بخش متنوع و جذاب ماهی های آب شیرین می شوید و موجوداتی با سر و شکل تازه در مقابل شما قرار می گیرند:
کوسه سه رنگ: نوعی ماهی کوچک است که اصلا جزو کوسه ها محسوب نمی شود. تنها دلیلی که نام کوسه را روی این ماهی های 30 سانتی متری گذاشته اند، شکل براق بدن ماهی ها و نوع باله های کشیده آن هاست. کوسه های سه رنگ بر خلاف نام شان به خوبی و با آرامش در کنار بسیاری از ماهی های گرمسیری زندگی می کنند. ویژگی قابل توجه این ماهی ها، 3 رنگ بودن بدن شان است که با تغذیه مناسب، پر رنگ تر نیز می شود. رنگ بدن کوسه سه رنگ در پس زمینه ای مشکی به خوبی قابل مشاهده است.
متوسط عمر: 8 تا 10 سال
اندازه: تا 33 سانتی متر
زیستگاه: جنوب شرقی آسیا
کوسه ماهی رنگینکمانی: این ماهی نیز بر خلاف اسمش از خانواده کوسه ها نیست و در واقع نوعی گربه ماهی کوسه ایست. یکی از ویژگی های جالب این ماهی، مهاجرت های طولانی است، یعنی کوسه ماهی رنگین کمانی چند صد کیلومتر را پشت سر می گذارد تا مکان مناسبی را برای تخم گذاری و یا تغذیه پیدا کند. کوسه های رنگین کمانی بدنی کشیده و بدون فلس دارند. سر این ماهی ها کوچک است و دارای دهانی نسبتا عریض و دندان های ریز و تیزی هستند.
متوسط عمر: 3 تا 5 سال
اندازه: تا 120 سانتی متر
زیستگاه: اندونزی، مالزی، کامبوج، بنگلادش، چین
ماهسیر سرخ مالایی: جالب است بدانید که این ماهی بزرگ و 1 متری را به سبب فلس های بزرگ و مشخصش، در کشور مالزی با عنوان شاهِ رودخانه می شناسند! این ماهی، یکی از گنجینه ها و میراث طبیعی کشور مالزی است که به وفور در رودخانه های این کشور به چشم می خورد. ماهسیر سرخ مالایی، درخشان و سرخ رنگ است و به هنگام شنا در روخانه، برق باله هاش توجه را به خود جلب می کند.
متوسط عمر: تا 30 سال
اندازه: تا حدود 100 سانتی متر
زیستگاه: رودخانه های عریض و صخره ای، تایلند، میانمار، بورنو و سوماترا
لاکپشت دماغ خوکی: یکی از جالب ترین و متفاوت ترین لاکپشت های موجود در دنیا را همین لاکپشت دماغ خوکی می دانند. برای پیدا کردن علت نامش نیازی نیست زمان زیادی بگذارید، تنها کافیست نگاهی به صورت و پوزه این لاکپشت بیاندازید تا دلیلش را بلافاصله بیابید. خوب است بدانید این گونه از لاکپشت ها در رودخانه ها و دریاچه ها زندگی می کنند.
متوسط عمر: 30 تا 50 سال
اندازه: تا 70 سانتی متر
زیستگاه: استرالیا، گینه نو و اندونزی
کپور حلبی: ماهی های کپور حلبی، بسیار تند و فرز بوده و به سرعت شنا می کنند. البته این ماهی ها تنها در حرکت سریع نبوده، بلکه سرعت رشدشان نیز بسیار بالاست، به گونه ای که برای آکواریوم های متوسط و خانگی اصلا مناسب نیستند. این ماهی ها از خانواده کپوره ها هستند و به سبب رنگ درخشان و زرد خود به نام کپور حلبی شناخته می شوند. خوب است بدانید نام علمی این گونه (Barbonymus schwanenfeldii) است.
متوسط عمر: 8 تا 10 سال
اندازه: تا 35 سانتی متر
زیستگاه: جنوب شرقی آسیا
گربه ماهی هلیکوپتری: از خانواده گربه ماهی هاست که بومی جنوب شرقی آسیا هستند. زیستگاه این ماهی ها از رودخانه های تایلند تا جزایر سوماترا و بورنو اندونزی پراکنده شده است. گربه ماهی های هلیکوپتری جثه ای بزرگ دارند و از طول می توانند تا 2 متر هم رشد کنند. خوب است بدانید که از زمان های بسیار دور، گربه ماهی هلیکوپتری یکی از غذاهای محبوب مالایی ها محسوب می شود.
متوسط عمر: 8 تا 10 سال
اندازه: تا حدود 215 سانتی متر
زیستگاه: به صورت گسترده در آسیا از جمله مالزی
سلطان ماهی: ماهی نسبتا بزرگی است که از خانواده کپور ماهیان بوده و با نام کپور دیوانه نیز شناخته می شود. این ماهی در آب تازه و روان زندگی می کند و در آب های شمال شرقی کشور مالزی، تایلند و برونو دیده می شود. سلطان ماهی همه چیزخوار است و از هر دوی گیاهان و جانوران تغذیه می کند. جالب است بدانید که این ماهی در کشورهایی چون کامبوج و ویتنام از اهمیت بالایی برخوردار است.
متوسط عمر: 8 تا 10 سال
اندازه: تا 75 سانتی متر
زیستگاه: آسیا
لقمه ماهی چشم طاووسی: ماهی زیبایی از خانواده سفره ماهی هاست که به سبب طرح و رنگ متفاوت و جذابش، به این نام شناخته می شود. لقمه ماهی چشم طاووسی نیز همانند دیگر سفره ماهی ها ساکن آب های آرام و تازه است و به خصوص در حواشی تالاب ها و جریان های شنی دیده می شود. این ماهی ها عاشق آن هستند که در هوای گرم، خود را زیر خاک مدفون کنند!
متوسط عمر: 8 تا 15 سال
اندازه: تا حدود 90 سانتی متر
زیستگاه: کلمبیا، پرو، بولیوی، برزیل، پاراگوئه، اروگوئه و آرژانتین
کپور راهراه: این ماهی ها را می توانید در جریان های اصلی رودخانه های بزرگ ببینید که در دوران جفت گیری خود به بیرون از سطح آب می پرند. پس از آن که هر دو جنس نر و ماده آماده بودند، به همراه هم چند صد متر سفر کرده و به فضایی عریض در جریان بالا دستی مهاجرت می کنند. این ماهی ها از خانواده کپورها هستند و ظاهری راهراه دارند.
متوسط عمر: تا 8 سال
اندازه: تا حدود 120 سانتی متر
زیستگاه: کامبوج، لائوس، مالزی، تایلند و ویتنام
گربه ماهی خزنده: از ماهی های خاص آکواریوم کوالالامپور و بومی جنوب شرقی آسیاست. گمان نکنید که این ماهی نامی غلط انداز داشته، بلکه واقعا توانایی خزیدن در قسمت های خشک و ساحل را دارد. یکی از نکات جالب این گونه آن است که پس از تخم گذاری، این جنس نرِ گربه ماهی خزنده است که از تخم ها تا به دنیا آمدن شان محافظت می کند.
متوسط عمر: 20 تا 25 سال
اندازه: تا 47 سانتی متر
زیستگاه: جنوب شرقی آسیا
گردشی در میان آب های خروشان
همچنان در اعماق اقیانوس بمانید و این بار به سراغ ماهی های آب های خروشان بیایید:
ماهی سرتمساحی: به یکی از قدیمی ترین جانداران کره زمین رسیده اید! قدمت حضور این ماهی ها به میلیون ها سال قبل بر می گردد، زمانی که دایناسورها بر روی پهنه خاکی جولان می دادند. ماهی سرتمساحی گونه ای از ماهی های سر سوسماری است که جثه بزرگ تری داشته و طولش تا حدود 50 سانتی متر نیز می رسد. همان طور که نامش مشخص می کند، این ماهی به سبب پوزه عجیب و غریبش که بسیار شبیه تمساح هاست، این گونه نام گرفته است.
متوسط عمر: تا 50 سال
اندازه: تا حدود 50 سانتی متر
زیستگاه: رودخانه می سی سی پی، بخش های جنوب شرقی آمریکا و مکزیک
پاکوی سیاه: شباهت بسیاری به ماهی های پیرانا داشته، با این تفاوت که بدنی کشیده و کم عرض تر دارند. این ماهی ها نیز همانند پیرانا همه چیزخوارند با این تفاوت که بیشتر از گیاهان و دانه ها تغذیه می کنند. یکی از ویژگی های مناسب پاکوی سیاه، انعطاف فوق العاده آن ها در برابر بیماری هاست و همین باعث می شود تا از این ماهی ها در کشاورزی آبی استفاده بسیاری شود. خوب است بدانید که پاکوی سیاه، بومی رودخانه های آمازون و جنوب آمریکاست و عمری میان 20 تا 25 سال دارد.
متوسط عمر: 20 تا 25 سال
اندازه: تا 1 متر
زیستگاه: آمازون، حوضه رودخانه جنوب آمریکا، اورینوکو
آروانای نقره ای: یکی از ماهی هایی است که در رودخانه آمازون زندگی می کند و بدنی نقره ای و جذاب دارد. در کنار رنگ منحصر به فرد بدن این ماهی، یکی از خصوصیات جالب آروانای نقره ای، آناتومی دهان اوست که به گونه ای هوشمندانه طراحی شده و می تواند به راحتی از حشرات سطح آب تغذیه کند.
متوسط عمر: تا 10 سال
اندازه: تا حدود 91 سانتی متر
زیستگاه: آمازون و رودخانههای جنوب آمریکا
آراپایما: یکی از قدیمی ترین و بزرگ ترین ماهی های آب شیرین، آراپایماست که بومی جنگل های آمازون است و قدمتی 3.5 میلیون ساله دارد. این ماهی غول پیکر وزنی برابر با 200 کیلوگرم دارد و طولش تا حدود 3 متر نیز می رسد. البته آراپایمای موجود در آکواریوم کوالالامپور طولی 1.8 متری دارد. شاید تعجب کنید اما آراپایما با وجود جثه بزرگش، می تواند برای شکار به بیرون از آب بپرد.
متوسط عمر: 15 تا 20 سال
اندازه: تا حدود 2.75 متر
زیستگاه: جنوب آمریکا، برزیل، پرو، گویان
گربه ماهی دم قرمز: همان طور که نامش به ما کمک می کند تا این ماهی را در داخل آکواریوم پیدا کنیم، با یک گربه ماهی طرفیم که بخش انتهایی دمش کاملا قرمز رنگ است. گربه ماهی دم قرمز یکی از بزرگ ترین گونه ها در نوع خودش محسوب می شود که در داخل آکواریوم ها نگهداری می شوند. این ماهی ها حداکثر تا 20 سال عمر کرده و نهایتا به طولی 1.5متری دست پیدا می کنند.
متوسط عمر: 15 تا 20 سال
اندازه: تا حدود 1.5 متر
زیستگاه: جنوب آمریکا، آمازون، اورنیکو و اسکوئیبو
ماهی های ساحلی
حالا به آکواریومی از ماهی های رنگارنگ و جذاب می رسید که همگی آن ها در بخش های کم عمق و ساحلی زندگی می کنند. تعدادی از فرشته ماهی ها و یا ماهی های آنجل را می توانید در این آکواریوم ببینید. از آن جمله می توان به فرشته ماهی حلقه آبی، فرشته ماهی صورت آبی، فرشته ماهی امپراتور، سفره ماهی خالدار، ماهی تفنگچی دم زرد و بادکنک ماهی زرد اشاره کرد.
فرشته ماهی حلقه آبی: یکی از جذاب ترین ماهی های آکواریوم کوالالامپور است که رنگی طلایی دارد و بر روی بدنش حلقه های آبی و درخشان به چشم می خورد. فرشته ماهی حلقه آبی را در آب های غرب اقیانوس هند-آرام می توان یافت. جالب است بدانید که جنس نر و ماده این ماهی ها را نمی توان از هم تشخیص داد!
متوسط عمر: 15 تا 25 سال
اندازه: تا 45 سانتیمتر
زیستگاه: غرب اقیانوس هند-آرام
سفره ماهی خالدار: ویژگی بارز این سفره ماهی، خال های آبی و جذابش است که به وضوح بر روی بدنش خودنمایی می کنند. قسمت جالب توجه این ویژگی ظاهری، آن است که سفره ماهی خالدار با استفاده از این خال های عجیبش، توجه ماهی ها را به خودش جلب کرده و آن ها را به راحتی شکار می کند. البته این تنها بخش مثبت ماجرا برای سفره ماهی خالدار است، چرا که از طرفی به سبب این خال ها بسیار مورد توجه شکارچی هایی مانند کوسه سرچکشی و نهنگ های شکارچی قرار می گیرد. سفره ماهی خالدار در غرب اقیانوس هند-آرام زندگی می کند و در مجموع می تواند طولی تا 70 سانتی متر داشته باشد.
متوسط عمر: تا 20 سال
اندازه: تا 70 سانتیمتر
زیستگاه: غرب اقیانوس هند-آرام
بادکنک ماهی سبز: شاید تا به حال در کارتون ها و یا مستندها، ماهی هایی را دیده باشید که خودشان را باد می کنند! بادکنک ماهی سبز نیز از همین نوع ماهی هاست که می تواند بدنش را با آب یا هوا بزرگ و حجیم کند و همچون بادکنک دیده شود. بادکنک ماهی سبز، جثه کوچکی دارد و نهایتا طولش تا 20 سانتی متر می رسد، عمری 10 تا 15 ساله داشته و همان طور که نامش نشان می دهد رنگ سبز شاخصی دارد. در جلوی دهان این ماهی چهار دندان تیز به چشم می خورد که برای خرد کردن صدف و حلزون سخت پوستان مورد استفاده قرار می گیرد.
متوسط عمر: 10 تا 15 سال
اندازه: تا 17 سانتیمتر
زیستگاه: غرب اقیانوس هند-آرام
فرشته ماهی امپراتور: یکی از گران ترین و جذاب ترین ماهی های دنیا، همین فرشته ماهی امپراتور است که در آکواریوم کوالالامپور نیز می توانید آن را از نزدیک ببینید. فرشته ماهی امپراتور قبل از بلوغ، بدنی آبی رنگ داشته که بر روی آن خطوط دایره ای، سفید و هم مرکز به چشم می خورد. زمانی که گران ترین ماهی دنیا به بلوغ می رسد، شکل و شمایلش عوض می شود و بر روی بدن آبی رنگش خطوط موازی و زرد رنگ پدید می آید.
جالب است بدانید که علاوه بر داشتن خود فرشته ماهی امپراتور، باید برای امکانات این ماهی نیز هزینه بالایی خرج کنید. چرا که این ماهی زیبا احتیاج دارد در محفظه ای 1000 لیتری قرار داشته باشد که در آن صخره های مرجانی زنده موجود باشند. فرشته ماهی از این صخره ها برای تغذیه و پنهان شدن استفاده می کند. همچنین وجود غارهای طولانی و صخره های درهم و برهم ضروری است، چرا که فرشته ماهی امپراتور با پنهان شدن در این فضاها احساس امنیت می کند.
متوسط عمر: 10 تا 15 سال
اندازه: تا 38 سانتیمتر
زیستگاه: اقیانوس هند-آرام
بخش جنگل های مانگرو
در این بخش با چندین نوع موجود دریایی مواجه می شوید که در جنگل مانگرو یا حرا به چشم می خورند. ماهی ها و سخت پوستانی که در این بخش می بینید در اقیانوس های آرام و هند-آرام زندگی می کنند. از جمله این موجودات می توان شاه میگو، روباه ماهی زرد و ماهی مرکب زرد را نام برد.
روباه ماهی زرد: از بانمک ترین ماهی هایی است که در تالاب های مناطق گرمسیری و در اطراف صخره های مرجانی به چشم می خورند. این ماهی با شکل منحصر به فرد و رنگ روشنش شناخته می شود و پوزه ای متفاوت دارد. جالب است بدانید که روباه ماهی ها پس از آن که به طول 10 سانتی متری رسیدند به سراغ جفت گیری می روند و پس از پیدا کردن جفت خود، تمام عمر با آن می مانند.
متوسط عمر: 15 سال
اندازه: تا 25 سانتیمتر
زیستگاه: غرب اقیانوس آرام
مهد کودک ساحلی
اسم جالب این بخش توجه بازدیدکنندگان را به ماهی های درون آکواریوم بیشتر جذب می کند. مجموعه ای از ماهی های کوچک که از آن میان می توان به ماهی کمانگیر اشاره کرد.
ماهی کمانگیر: این ماهی ها به سبب توانایی شان در هدفگیری و ضربه زدن به حشرات و موجودات کوچک شهرت دارند. معمولا ماهی کمانگیر طعمه خود را در حال استراحت روی گل ها و گیاهان مانگرو پیدا کرده و سپس با آب به سوی آن ها شلیک می کند! به همین دلیل است که ماهی کمانگیر را با نام ماهی آب پاش نیز می شناسند. رنگ سفید این ماهی ها در استتار میان گیاهان بسیار به کارشان می آید. جالب آن که در باغات مشهور کیو، تعداد زیادی از ماهی های کمانگیر را در حوض های خود نگهداری می کنند تا نیلوفرهای آبی را از دست حشرات و آفات دور نگه دارند.
متوسط عمر: 15 سال
اندازه: تا 25 سانتیمتر
زیستگاه: غرب اقیانوس آرام
محفظه لوله ای
اگر چه تا اینجا راه زیادی آمدید، اما هنوز جذابیت های آکواریوم کوالالامپور تمام نشده و حالا نوبت محفظه لوله ای است. در این بخش موجودات آبزی دیگری چون اسب دریایی، عروس دریایی و ماهی مخروطی را ببینید.
در اینجا تنها یک گونه از این بخش معرفی شده و برای آشنایی با چند گونه دیگر می توانید به اینجا مراجعه کنید.
اسب دریایی چاق: این ها شبیه همان اسب های دریایی مشهورند با این تفاوت که شکمی چاق و گرد در جلوی بدن آن ها به چشم می خورد. خوب است بدانید که اسب دریایی چاق، بزرگ ترین گونه اسب های دریایی جهان بوده و اغلب در نزدیکی صخره های مرجانی پیدا می شود. از آن جا که رنگ بدن این موجودات بسیار مشابه مرجان هاست، به این ترتیب از آن برای پنهان شدن از دست شکارچیان استفاده می کنند.
این اسب های دریایی نهایتا تا 20 سال عمر می کنند، وزنی در حدود 80 گرم و طولی در حدود 35 سانتی متر دارند.
متوسط عمر: تا 20 سال
اندازه: تا 35 سانتیمتر
زیستگاه: استرالیا و نیوزیلند
قایق شیشه ای
در این بخش، ماهی های ریز دیگری از آب های شور را خواهید دید که شما را ذوق زده می کنند. از آن جمله می توان به ماهی های معروف دوری و نمو اشاره کرد که به ترتیب با نام های جراح ماهی آبی و دلقک ماهی شناخته می شوند. از دیگر ماهی های این بخش، شقایق ماهی زرد و جراح ماهی زرد هستند.
برای آشنایی با دیگر گونه های این بخش به این لینک مراجعه کنید.
دلقک ماهی: اگر کارتون معروف در جستجوی نمو را دیده باشید، حتما با قیافه دلقک ماهی ها آشنا هستید. ماهی های کوچک با راه راه های قرمز و مشکی که نهایتا طولی 11 سانتی متری دارند. اغلب اوقات دلقک ماهی ها را در اطراف شقایق های دریایی می توان یافت، گر چه این ماهی های بانمک بدون شقایق دریایی درون آکواریوم نیز می توانند به زندگی خود ادامه دهند.
متوسط عمر: تا 10 سال
اندازه: تا 11 سانتیمتر
زیستگاه: غرب اقیانوس آرام
تونل شیشه ای آکواریوم
حالا رسیده اید به جذاب ترین بخش آکواریوم کوالالامپور. خود را آماده کنید که قرار است از درون تونلی شیشه ای بگذرید و نمونه کوچکی از اقیانوس بی کران و موجودات رنگارنگش را در برابر خود ببینید. در این مجموعه یک اکوسیستم تمام عیار به چشم می خورد، از کوسه بگیرید تا ماهی های چند سانتی متر در پیش روی شما قرار گرفته اند. حدود 40 گونه مختلف در این پهنه آبی رنگ جولان می دهند که می توانید ساعت ها به تماشای آن ها بایستید. برای آشنایی با گونه های این بخش می توانید به اینجا مراجعه کنید.
در این جا تنها چند گونه از این بخش را به شما معرفی می کنیم:
لاک پشت سبز دریایی: گر چه این لاک پشت ها را سبز می نامند، اما هیچ بخش خارجی از بدن این موجود دوزیست و دریایی سبز رنگ نیست. در واقع این نام به دلیل چربی های سبز رنگ این لاک پشت هاست که در میان لایه های درونی آن ها قرار دارد. لاک پشت های سبز دریایی از جمله بزرگ ترین لاک پشت های دنیا محسوب می شوند و طول بدن شان تا 152سانتی متر نیز می رسد. عمر این موجودات زیاد بوده و تا 80 سال عمر می کنند. جالب است بدانید که لاک پشت های دریایی به گرما و سرمای آب حساس بوده و بیشتر در بخش های گرم اقیانوس به چشم می خورند.
متوسط عمر: تا 80 سال
اندازه: تا 152 سانتیمتر
زیستگاه: اقیانوس های آرام، اطلس و هند
کوسه ببری: کوسه ای بزرگ و عظیم الجثه است که در نقاط متفاوت دنیا با نام های مختلفی شناخته می شود. این کوسه ها بومی آب های ژاپن، استرالیا، جنوب آفریقا، مدیترانه و شرق سواحل آمریکای جنوبی و شمالی هستند. اگر به ظاهر این کوسه ها دقت کنید، خواهید دید که آرواره ها و شمایل ترسناک شان لرزه بر اندام می اندازند، اما باید بدانید بر خلاف قیافه ترسناک و حرکت و شنای سریع شان، آزاری به انسان ها نمی رسانند. کوسه ببری رنگی خاکستری دارد و طولش تا 320 سانتی متر نیز ارزیابی شده است.
جالب است بدانید که این کوسه ها باروری و تولید مثل کُندی دارند و جنس ماده کوسه ببری هر دو سال یک یا دو بچه کوسه به دنیا می آورد.
متوسط عمر: تا 25 سال
اندازه: تا 320 سانتیمتر
زیستگاه: اقیانوس هند-آرام